Äggande, soluppgångar & självisar 8


IMG_8858 copy

I lööööve äggs! Jag har blivit lite less på ägg och majonnäs till frukost så jag tog och gjorde en enkel och snabb omelett för nån dag sen som jag ätit till frukost i flera dagar på raken nu. Eller lunch snarare, jag äter oftast inget förutom kaffe med grädde innan 11 på dagarna.

En lagom och god portion tycker jag, som håller mig mätt fram till middag:

 • 1 ägg
 • 2 msk grädde
 • 1-2 champinjon beroende på storlek/annan svamp
 • ostskivor
 • salt & peppar

Vispa ihop ägg och grädde, salt och peppar. Hacka svampen och blanda ner.
Stek på medelvärme eller ett snäpp högre tills ovansidan är så gott som torr, lägg på ostskivor på slutet som får smälta en aning. Vik dubbel och servera med tex en tomat. Man kan även lägga skinka ovanpå osten och vad man nu än vill ha förstås. Idag använde jag taggsvamp som jag hade i frysen. men ghaaaaaa så gott!

.

<— en bild jag tog en morgon förra helgen när jag äntligen tog mig ut med kameran igen, från mamma och pappas gård. Det var så himla fin soluppgång.

.

Linnéa blödde i munnen igår när hon åt majskrok, jag bah (fjortisspråk usch) IIIHHHHH hon förblööööder!!! Det var inte alls mycket men det syntes väl att det var blodfläckar som hamnade på majskroken, kan det vara tandsprickning på gång? Eller så var det bara vasst åt tandköttet. Poor boobies om det är tänder. *rysa* Hon har varit väldigt klängig de senaste dagarna och inatt var det en riktig vakennatt igen, vaknade några ggr och måste vridas på sidan och få pluggen istoppad som vanligt. Men vid 1 var det omöjligt att somna om, så vi var vakna till 03:30 ungefär för då var jag uppe och var tvungen att köra ner energi i min kropp i form av en banan. Jennie banan. Sen vaknade hon igen vid 6, why!? Somnade om 7:15 och vaknade strax före 8. Jisses.

.

Annars har jag inte ett dugg att förtälja egentligen. Så jag lägger upp lite ”riktiga” foton, det var väl på tiden?! Igår kväll var jag ute och frös av mig både fingrar, näsa och såcka lår i -25 när jag prompt skulle ut med kameran och fota månen, trodde den var full men jag tror det fattades liiite för det, ser ut så på fotona iaf men jag kan ha fel. Så skönt att komma ut med kameran lite igen nu, energiboost. Dock har jag tappat massor av inställningskunnandet då den legat och samlat damm mest på slutet så det tog längre tid än nödvändigt dessutom. Kommer väl upp foton från det nån gång också när jag har tid att gå igenom dem.

.

Dessa är också från förra helgen, samma morgon. Den första vid infarten till mamma och pappa. Ja jag är ofta där och smyger. Jag går över deras gård för att komma till skogen och Tefsjön osv nu vintertid då det är upptrampat av pappa och skoterspår där. – Älska gammalt trä! Från fiskerasta vid Tefsjön.

IMG_8856 copy IMG_8882 copy

IMG_8879 copy IMG_8883 copy

En selfie med 60mm-objektivet blev såhär, längre bort kommer man inte med det med en armlängds avstånd.

IMG_8907 copy2 IMG_8907 copy

Och såklart prinsessan.

wp-1453464121252.jpg wp-1453464113616.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

8 thoughts on “Äggande, soluppgångar & självisar

 • Bella

  Totally agree! Vet inte huuuur mkt ägg det går åt här varje vecka! Kartongvis ungefär.. ??
  Går till allt!

  Du är riktigt duktig med kameran! Så himla söt hon är er lilla loppa! ? Å, jag skulle verkligen ha skaffat en enklare modell av systemkamera, man vill ju liksom ha lite ”riktiga” bilder av kidsen och inte bara mobilbilder.. Då kanske chansen att man faktiskt framkallar och gör lite fina album också blir större hehe… Har du något tips på en prisvärd amatörkamera? ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Men tack! Jag är hemskt dålig på att fota Linnéa med systemkameran, mobilen är ju närmast till hands tråkigt nog. Men den är tung och klumpig så det blir ju så. Det finns ju flera jättebra kompaktkameror numera, jag skulle vilja köpa en sån sen som går att ha med överallt. Brorsans tjej har en som tar riktigt bra bilder, men då går ju även de på några tusenlappar. Men jag skulle vilja ha nåt sånt, jag kan ju kolla upp vad det är hon har om du vill kika närmare på en sån? Jag har så dålig koll annars numer, tror jag köpte min systemkamera 2009 så det har ju kommit massa nytt sedan dess :/, det är en Canon EOS 50D i alla fall. Budgetmodellerna hos Canon heter 500D, 600D, 1000D osv.

   • Bella

    Ja men kolla gärna, jag har noll koll!! Tycker det är såå mkt värt att ha riktiga foton i album, ramar etc. Som man kan ha framme och låta folk få se
    Ja eftersom att jag inte är direkt något proffs på att fota eller har det som ett intresse eller så, så har jag inte tänkt mig något dyrt, eller jag förstår ju att de kostar en slant, men ändå rimligt för ”min nivå” om du förstår mig, heh.. ?
    Å tack, jag ska kolla in de modellerna! ??

    • Jennie Inläggsförfattare

     Såhär heter tydligen Canons nybörjarmodeller nu för tiden: http://www.canon.se/for_home/product_finder/cameras/digital_slr/beginners/ Men det går ju alltid att köpa en begagnad systemkamera att börja med också, utifall du märker att det inte är nåt för dig. Så gjorde jag med min första innan jag köpte en helt ny.

     Kompaktkameran som Sanna har är denna: http://www.cyberphoto.se/info.php?article=g7x

     Hon säljer annars sin gamla i en äldre modell som är denna: https://m.prisjakt.nu/product/1412606
     Hon skriver såhär: Nypris nu är 2900, jag vill ha 1200. Använd flitigt men mindre än ett år. Lite repad men inget som stör funktionen.

     • Bella

      Nu har jag kikat runt lite och det är nog antagligen något sådant som jag skulle ha börjat med! Något sånt som jag iaf har visualiserat i min lilla skalle! ?? men som du säger så kan det ju vara smart att börja med en begagnad eftersom jag inte vet huuuur mkt jag egentligen kommer att använda den
      Den ser väldigt smidig o behändig ut den där som Sanna skulle sälja men just nu har jag nog inte riktigt råd, jag måste verkligen börja jobba lite timmar nu snart känner jag så man faktiskt får råd till liiite annat än blöjor och välling…

      • Jennie Inläggsförfattare

       Hoppas du hittar nån billig du kan prova dig fram med. Det är riktigt kul när man väl kommit in lite i hur dom fungerar.
       Ja fy jag känner mig som en stackars kyrkråtta, finns ju aldrig pengar till annat än, som du säger, blöjor och välling typ. Jag funderar också på att hoppa in och jobba nån helgdag framöver för att få lite mer i plånboken och förhoppningsvis dryga ut föräldradagarna lite.