Bengrävare 22


20160421_131554_25952479874_oIbland kan jag verkligen ångra att jag inte tog tag i den där drömmen jag hade som liten, eller yngre, att bli arkeolog. Jag praktiserade ju till och med hos arkeologerna på Jamtli när jag gick i högstadiet, men sen blev det inget mer. På gymnasiet valde jag helt enkelt en linje som jag tyckte lät kul istället för att välja Natur eller Samhälle eller annat bra att ha-program för att få jobb, som det sägs, jag har ju för det mesta alltid haft jobb ändå på nåt underligt vänster. Jag gick den Estetiska linjen med inriktning Konst och Formgivning, nu heter den nåt annat, eftersom jag älskade att teckna och måla. Och det ångrar jag inte ett dugg trots att den inte gav mig arbete i just det facket och jag hade nog inte för avsikt att jobba med det då heller. Jag fick hålla på med lera och glas, arkitektur, fotografi och testa alla möjliga tekniker inom målning och teckning. Men jag blev så otroligt skolless under den tiden trots att det var roligt, allt var inte kul såklart, så att plugga vidare fanns inte i mitt vokabulär då inte.

.

Jag har just hittat en sida där arkeologerna från Jamtli lägger ut små filmsnuttar från sina inventeringar osv och även bilder där de skriver och förklarar och uppdaterar när arbetet fortgår, så jäkla intressant! Så där fastnade jag ett bra tag häromkvällen. Jag älskar ju allt sånt där fortfarande och nu har det ju alldeles nyligen upptäckts ett nytt område med hällmålningar här i närheten också. Så nu vill jag förstås bli arkeolog igen.

.

<—- VÅR!

.

Jag känner även att det var väldigt bra att jag jobbat lite så jag får välkomna extrapengar denna månaden som jag hade tänkt kanske ge mig själv ett frisörbesök med, eller köpa nåt till Linnéa som snart fyller ett, eller för all del en present till min bror som blir 30 typ samtidigt… Men NÄ! Jag ska istället betala NÅN ANNANS parkeringsböter!!!! Happy happy yeeey yeeey! Skitstövel.

.

.

.

Lille Sej tyckte gåvagnen var en ypperlig viloplats. Ack så fel hon hade. :P  Tog en promenad idag då det var käpp rätt omöjligt att somna inne pga av galna hårbollar som skrek och slogs och en blomkruka som for i golvet i tuuuuuusen bitar. 5 timmar var hon vaken, nära nog rekord. Jag pinnade på med mina sladdriga förslappade promenadpinnar i en timme och flåssjöng nån egenpåhittad vaggvisa medan jag kippade efter luft. Och prinsessan i fråga sov 20 minuter av den tiden! TJUGO!

20160418_134713_26475787636_o 20160421_133700_26491383371_o

Igår for vi på BVC-träff på bibblan istället för kyrkis, vi hade kunnat åka på kyrkis med förvisso då det är mellan 10-12 och BVC-träffen började 13:30, men med tanke på att sovandet ofta blir omkullkastat kyrkisdagarna och att hon dessutom brukar vara jättetrött vid 14 så kändes det lite overkill att chansa. Hon hade skitsvårt att somna på förmiddagen, så endast mellan 12:45-13:15 sov hon (förutom 1:20h imorse.) och sen blev det spurt iväg för att hinna i tid, för jag ville verkligen komma iväg med henne dit. Så det var en skapligt mör tjej som kom hem sen. ? det var många barn och föräldrar där, flera jag aldrig träffat förr och Karin läste ramsor och sagor så alla satt med bollögon och berättade om barnavdelningen och lite om språket och sedan fick vi fika och alla barn fick en egen bok som det är massor av olika sagor, ramsor och sånger i som kommer passa i flera år framåt. ?

2016-04-20-04.19.27-1.jpg.jpg

Vi fick ärva lite sängkläder från bror och Sanna också, tack! Eller ja, Linnéa fick. Lite för små dock, men jag tror att vi ska sy om hennes täcke så det blir mindre för som det är nu så drunknar hon i det då det är både för brett och för långt för sängen så hon hamnade mest under det hela hon de gånger vi använt det. Så vi får köpa ett nytt täcke sen när hon ska ha större säng istället, det är ju nåt år till dess.

På väg till sin mormor och morfar med lite fruktdrink, de har äntligen sopat vägen nu så vi slipper vibrationsskador, där fick hon testa morfars glasögon.
20160419_123124_26428365962_o 20160419_130204_26454932801_o


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

22 thoughts on “Bengrävare

 • Cecilia

  Jag hade oxå en period för en massa år sedan som jag såååå gärna ville bli arkeolog, kollade upp utbildning och så. Träffade en tjej när jag var med på en keramikkurs som var arkeolog som berättade lite. Hot tyckte jättemycket om det. Nackdelen var att det är väldigt säsongsbetonat här uppe
  Men utbildningen var bara två år om jag inte minns fel

  Men alltså den där katten ? Helt otroligt så kul hon ser ut ?

  Sötunge! Ser alltid så himla glad ut ❤️

  • Jennie Inläggsförfattare

   Jaså där ser man! ? ja det kan jag förstå att det är, inventeringar och utgrävningar måste förstås ske på sommarhalvåret helst, men sen jobbar de väl med alla fynd under vintern, daterar osv. Gissar jag? ? minns fortfarande hur kul jag tyckte det var att vara med arkeologerna ? Jag fick se när de använde kol 14-metoden osv, jättetrevliga och hjälpsamma ena var det där då som visade och förklarade massor. ?

   Ja Lille Sej får en alltid att skratta, ibland behöver man bara se på henne när hon inte gör nånting ??

   Ja hon är ju en liten glaskit ❤?

   • Cecilia

    Ja jag vet inte men tror inte de jobbar heltid allihopa på vintern. Inte här. Så som jag förstod på henne. Men der var länge sedan så det kan ju ändrats Å ja, visst är det intressant Att rota i sånt som varit, sånt som ingen förut i modern tid sett

 • Bella

  Ja men coolt med arkeologi! Du får skola om dig! ☺️

  Så söt hon är!! Vad har ni för sovrutiner nu? Zebbe sover bara mitt på dagen nu mer, rätt svettigt.. Skulle behöva nån fler paus under dagen hehe…

  • Jennie Inläggsförfattare

   Vore förjävla skoj, men då skulle jag säkert bli tvungen att pendla till stan. ?

   Jaså gör han! Hur länge sover han då? Sover han bättre på nätterna nu? Linnéa vaknar runt 5-5:30, sen äter vi gröt runt 7 och en stund efter det brukar hon bli trött och vilja sova 1h ungefär, sen mitt på dan runt 11 och ännu en gång på eftermiddan. Så gör vi kväll 19. Hon har en period då hon ska sova på mig på dagarna nu igen så jag kommer inte undan ändå ?

   • Bella

    Men! Jag får inga aviseringar på mail när du svarat.. ? Är det jag som måste göra ngt?

    Zeb sover 2-3 timmar mitt på dagen nu det är jättebra men ofta jobbar jag då (städar åt ett företag) eller så måste jag också vila/laga mat/städa/tvätta ja allt som ska göras så de går rätt fort de där timmarna.. Han sover super på nätterna! Kliver dock upp 05.30 varje dag, men nu är vi van. Lägger sig runt 19 kanske
    Zeb har aldrig velat sova på mig! Jag vill ju det.. Hehe, kanske bara för att han inte gör det, men det ser så mysigt ut!

    • Jennie Inläggsförfattare

     Nämen? Är den där lilla rutan under kommentarsfältet ikryssad då? Kommer inte ihåg exakt hur det ser ut men du kan ju välja där om du vill ha mail när jag svarar, den ska vara ibockad automatiskt tror jag. Du aknske råkat klicka ur den?

     Jaså vill han inte? Ja det är ju jättemysigt men man blir ju en aning låst. Lika med LInnéa, lägger sig 19 och vaknar 5-5:30 VARENDA dag, haha! Tänk om jag kunde somna 19 vad pigg jag skulle vara då!

 • Sanna

  Haha, jag hade också en period när jag ville bli arkeolog! Eller paleontolog. (Med en viss besatthet av tomb raider och dinosaurier sedan barnsben är väl det inte så konstigt kanske. ;D )
  Vi hade faktiskt en gymnasiekurs i just arkeologi, meeen vi var bara två anmälda så den ställdes in i sista minuten och jag fick välja något annat istället. Trist!
  Och jag läste sam-sam på gymnasiet och kan tillägga att det inte är något man bör läsa om man vill ha jobb direkt efter gymnasiet. ;D Samma med natur. Bägge är högskoleförberedande ämnen, så man måste plugga i typ 10 år till efter gymnasiet för att man ska ha nytta av dom gymnasieutbildningarna. Vård och omsorg är nog något man skulle ha satsat på, eller någon av dom andra yrkesförberedande linjerna. Dom asen fick ju jobb innan dom ens gått ut gymnasiet.

  Va bra att du gillade sängkläderna! Jag har ju problem med att saker ska matcha och inte får vara för skrikiga inredningsmässigt, annars blir jag knäpp. Så jag tänkte att det var bättre att någon som inte stör sig på såna dumheter fick ta dom! ;D
  Ja, storlekar på sängkläder är skitsvårt! O_O Det finns typ 80 olika storlekar på babytäcken. Har försökt att hitta något som passar täcket vi fick av din mamma, men det är OMÖJLIGT. Meeen så såg jag att vanliga påslakanset för vuxna/större barn är typ hälften så dyra (och passar min väldigt speciella smak betydligt bättre), så jag ska nog köpa såna och sy om istället! Ett stort täcke borde räcka till två små.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Jaha! Men va trist att det var så få som ville gå den då, tycker att alla borde tycka sånt är intressant.
   Nä jag menade väl inte så, vet ju att man oftast måste plugga vidare även med de linjerna, men de ger ju mer förberedelse inför vidarepluggning än vad en estetisk linje ger. Om man som jag inte ens då hade tänkt att jobba inom reklam, konst, arkitektur, media osv så skulle jag behöva läsa upp typ allt om jag ville bli ”nåt”.

   Ja jag vet inte huuur många olika storlekar vi har på sängkläder nu. och det är nog bara ett set som passar täcket. x)