Bittra mammor & fläskreducering 19


Tydligen finns det många bittra föräldrar, jag har inte märkt av det supermycket tycker jag men visst finns det några som klagar över allt, det får mig att undra vad de egentligen förväntade sig när de skaffade barn? När det är så synd om dem själva som aldrig får sova, det är synd om dem när barnen är sjuka, det är synd om dem när barnen är trotsiga. Inte bara en gång, utan vid minsta lilla och vareviga gång ungarna inte beter sig som nickedockor. Och varför i hela friden skaffar dessa människor ändå fler barn då de redan från graviditeten verkar lida helvetets alla kval? Vissa får tydligen höra bara skit om livet med småbarn, som stackars svägerskan som ligger inne på BF: närfansomhelst och är näst intill livrädd för att det är som att flytta ner en våning till Herr Jävel him self när man får barn. ?
.
Jag tog åt mig lite eftersom jag i mitt senaste inlägg skrev att jag inte hinner med nånting numera sedan Linnéa kom och att det kanske kunde uppfattas som att jag är bitter? Men det är jag ju absolut inte, inte på en fläck! Linnéa är det absolut bästa som hänt mig, jag älskar att tillbringa nästan alla dygnets timmar med henne , det är helt fantastiskt och en sån gåva, jag är så tacksam att jag får vara hennes mamma. ? Det som fortfarande kan slå mig är hur mycket tid det faktiskt tar med en sån här miniatyrmänniska, jag hade aldrig kunnat föreställa mig det och hade ju planerat hejvilt allt jag skulle hinna göra på min mammaledighet, jag kan ju säga att jag knappt gjort en bråkdel. ?
.
Trots att nätterna då hon sovit en ”hel natt” nog går att räkna på ena handens fingrar, så funkar det ju ändå, man orkar otroligt mycket. Vissa barn är ju så, andra sover hur bra som helst hela nätterna oftast medan andra sover sämre, de är ju unika personligheter. Linnéa vaknar fortfarande flera gånger nästan varje natt och ibland kan det ta en timme eller mer innan hon kommer till ro igen. Men det är ju så det kan vara, sånt man får räkna med när man skaffar barn. Det blir ju inte direkt bättre av att stressa upp sig och gnälla och klaga och kasta bitterhet över stackars små barn som inte kan rå för att de vaknar och kanske är oroliga, drömmer mardrömmar, behöver närhet osv. Och trots att jag knappt sovit en hel natt på över ett år så lever jag ju uppenbarligen ? jag fixar dagarna, jag är inte nära döden och jag klagar aldrig för varje dag med Linnéa är underbar. ❤ visst, jag gör kväll tidigt, men vi gör även morgon runt 5-5:30 oftast.
.
Vissa dagar är gnälliga, klängiga, protestfyllda, ska inte sova, maten kastas på golvet och surläppen och proteströsten kommer så fort hon inte får precis som hon vill. Men det är ju så det är, det är ju så de tar reda på och lär sig vad som är okej eller inte och testar oss vuxna för att se hur långt de kan tänja gränsen. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska bete sig i alla situationer när man aldrig varit där förr, klart det blir förvirrande, skrämmande och de tar till de känslouttryck de kan för att se vad som funkar. Det kommer perioder då de är i behov av extra närhet, kärlek, uppmärksamhet och bekräftelse och separationsångesten är stor och det kommer perioder då de övar på att bli självständiga. Det är såklart jobbigt att vara så liten och så ny, ha så mycket att lära och hela världen är full med intryck att ta in och de utvecklas varje dag. Klart sömnen kan bli orolig och klart att de inte orkar med riktigt allt varje dag. Små älskade människor. ❤ Det är ju bara att ta allt med ro och försöka förstå dem hur de tänker och hantera situationen på ett lugnt och sansat sätt, varför jaga upp sig och bli hysterisk på ett litet barn? De förstår ju inte allt ännu. ❤
.
Jag får nästan ångest när jag tänker på att jag snart måste lämna henne på dagis och vara ifrån henne flera timmar, flera dagar i veckan. Jag vill inte. ? jag känner absolut inget behov att lämna bort henne till barnvakt heller för att ”komma ifrån” som det ibland påpekas att det är sååå skönt. Jag önskar att jag kunde jobba deltid, gå ner nån procent, vara ledig en dag extra i veckan eller så för att få mer tid med Linnéa. Jag vill ha all tid i världen med henne, all tid jag kan få. Jag är så rädd att något ska hända henne eller mig så jag inte får se henne växa upp. ? världens bästa finaste underbaraste tjej. ❤

Der blev längre än jag tänkt detta. ? Linnéa hade iaf sitt första födelsedagskalas i söndags. ? Och så uppvaktad hon blev och sååå trött när dagen var slut. ? jag är så glad att vi bestämde att folk fick komma inom en 3-timmarsperiod, men trots det så drog det över tiden en halvtimme och Linnéa var jättetrött redan innan kalaset var slut efter all uppmärksamhet och allt folk som ville uppvakta henne. ❤ Vi har fortfarande inget internet ? så jag kan inte lägga in bilder från kalaset och på presenterna, så det får komma ett födelsedagsinlägg senare när vi nu får komma ut i cyberspace, ingen som vet. Ett stort tack till alla som uppvaktat Linnéa på hennes första födelsedag! Hon har fått så mycket fint och bra. ❤

wp-1465502805278.jpg

Dagen efter, på nationaldagen, så var vi på Fornminnesparken där det delades ut smycke från kommunen till alla nya medborgare. Linnéa hann inte med ifjol då hon bara var en vecka gammal den här tiden. ? Det var ett jättefint halsband i form av livets träd, avbildat från Överhogdalstapeten. En så fin gest. Det var massor med folk och bl.a så uppträdde farfar och Ingrid och Linnéa dansade såklart till musiken. ? Det visades även upp lite agility och det var väldigt spännande! Linnéa stod och skrek och pekade och viftade mot hundarna, hon ville nog hemskt gärna klappa och pipa dem. Hon älskar djur så mycket. ❤

wp-1465502751388.jpg

I tisdags var det dags för ettårskontroll och ännu två sprutor i såcka lår. Huvva. ? Men det gick bra, hon gnydde lite och surläppen kom fram och darrade såklart, det såg ut som att hon verkligen kämpade för att hålla tårarna borta. ? Men det gick över fort, så duktig. ❤ hjärta, puls och lungor lät bara bra och hon utvecklas precis som hon ska. Hon väger 10930 gram nu och är 77.3cm lång. ?
.
När vi var på BVC så passade jag på att springa in i hälsorummet och kolla blodtrycket och såklart kunde jag inte låta bli vågen heller. Det var ett oväntat resultat må jag säga. När jag skrev in mig på MVC när jag väntade Linnéa så vägde jag 67kg, när vi kom in på förlossningen så stod vågen på stadiga 85 (!!!) kilo, 18 plus, bra jobbat. ? När jag var in till Östersund för att påbörja medicineringen med Concerta så stod vågen på 67.6kg och jag har förlikat mig med att stanna där då jag inte riktigt orkar bry mig jättehårt i att gå ner i vikt nu, jag ser ut som jag gör och det är helt okej. ? Jag har aldrig heller ägt en våg utan har gått på hur kroppen ser ut och känns istället, så vad jag har för trivselvikt har jag inte en blek om. Nu visade vågen 63.3 kilo! När hände det?! Det var ju ändå en positiv känsla att se att jag faktiskt blivit mindre trots att ett gäng kroppsdelar transformerats efter graviditeten. ? En förklaring kan ju vara att jag bär runt på 11 kilo Linnéa och springer efter densamma hela dagarna på golv, väggar och möbler. På två ben, på ett ben, alla ben i luften och på alla fyra samtidigt. Dessutom har jag inte tid att småäta hela dagarna, så jag hoppas det håller i sig några minuskilon till. ? Mitt sötsug är faktiskt long gone, jag åt inte ens upp min fredagschipspåse senast som jag köpte trots att jag inte var sugen, utan sparade mer än hälften till helgen efter utan att ens nalla av den under veckan! ? jag brukar liksom hälla i mig hela påsen direkt efter middagen i vanliga fall. Och så äter jag ju väldigt lite kolhydrater för jag känner inget sug efter dem heller, inget bröd, ris, pasta, potatis osv.
.
Igår fick jag en riktig överraskning, det plingade på dörren och där var bud från självaste chefen med jordgubbar och rosévin! Men gulle så snällt! ? säg om jag ens törs våga mig på att smaka alkoholhaltiga drycker jag som haft kritvita månader sedan augusti 2014! Dyngrakheten kan mycket väl bli ett faktum. ?

wp-1465550305688.jpg

Huvva vad handikappande det är utan dator. Jag har ingen aning om hur det här inlägget ser ut eller hur bilderna ligger. Vet inte hur jag ska bära mig åt med Buzzadorbloggningen jag måste göra klart i helgen, får kanske ta med datorn till mamma och pappa och snika deras internet. Bha! Bahnof eller Härjeåns eller de som monterade fibern eller vilka det nu är som felar! Måste det ta sån tid?! Gha!


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

19 thoughts on “Bittra mammor & fläskreducering

 • Sanna

  Huffas, det var inte meningen att ge dig dåligt samvete. Eller att kalla dig bitter. Bitter är människorna som lägger dom onödiga ”vänta bara tills” kommentarerna, eller dom som gång på gång måste påpeka hur fruktansvärt jobbigt det faktiskt ÄR att få barn. I mitt senaste veckoinlägg på Facebook fick jag en såndär typisk jävla klockren ”vänta bara” dryg kommentar. DÄR är en som jag skulle kalla bitter. Även fast hon väldigt snabbt påpekade att hon inte är det efter att jag hänvisat till mitt inlägg om bittra föräldrar. ? Men om man konstant klagar och känner att man måste påpeka hur jobbigt det är (eller framförallt blir för mig) då måste man vara väldigt bitter.
  Jag vet att det är mycket ”jobb” dom första åren med små barn, och det är jag beredd på. Men jag såg fram emot det. Ända tills folk började skrämma upp mig. ?

  Åh va skönt det måste vara att se vågen gå neråt! Och, som sagt, det har verkligen synts på dig också! Hejja! ??? Som jag längtar tills min våg också går åt rätt håll igen! ? Är ganska säker att jag kommer passera +20kg innan Ojsan kommer. Skulle vara spännande att veta hur mycket man skulle gått upp om man inte räknat kcal hela graviditeten ??

  När vi flyttade till tvåan funkade inte heller vårt internet på skitlänge. Typ 2 månader. Det ena företaget skyllde på det andra. Det slutade med att jag ringde och skrek i luren att jag behövde det för att jobba och att jag skulle skicka en fet räkning på allt ”jobb” jag inte fick gjort. Stackarn i telefonen fick inte en syl i vädret. Men 2 timmar senare fungerade det som det skulle. Så jag rekommenderar hot. ???

  • Jennie Inläggsförfattare

   Haha ja just det det minns jag du berättade. ? känns som att nya saker bara borde funka, de installerade det ju i höstas, tv:n går ju på samma fibergrej och den fungerar ju så jag fattar inte.

   Nej men jag frågade ju dig om det var det jag skrivit som du reagerade på, så jag vet ju att det inte var det ? men jag tänkte att jag ville skriva om det ändå utifall någon annan uppfattat mig bitter. ? jo jag såg de kommentarerna. ? måste vara jobbigt att vara sån.

   Jamen det har tagit ett år också ? å andra sidan har jag inte direkt försökt göra så mycket åt vikten heller så jag är ju skitglad att det går neråt utan ansträngning nu. ? eller utan ansträngning… Jag har gympapass med Linnéa varje dag som sagt. ?

   du ska se att du kommer tillbaka till din gamla vikt snabbt igen, du har ju gjort det förr så endera går det av sig själv som för mig men tar ett år eller två ?, nån viktnedgång pga amning märkte jag tyvärr inte av så det är nog olika för alla, eller så kommer du ta tag i det där när du orkar och när du landat i livet med bebis. ? Jag lovar att vikten kommer ligga ganska långt bak i hjärnan första tiden, iaf var det så för mig, jag brydde mig inte jättemycket och har som sagt fått bättre ögon för mig själv efter graviditeten. ?

   • Sanna

    Va bra att du inte tog illa upp. Det är ett ämne där man LÄTT trampar folk på tårna har jag märkt. ?

    9 månader upp, 9 månader ner är mitt mantra. Men jag kommer nog ta en liten brejk från kaloriräknandet när han kommer. Typ en-två veckor (månader? ??). Så då lär ju vågen gå upp. Sen tror jag att jag ska testa 5-2 när han börjar äta mat. Eller typ 1-4-2 ?? 1 fuskadag, 2 fastedagar och tre kaloriräkningsdagar. Bara för att se om det fungerar som en liten kickstart. Vanlig kaloriräkning är skitbra och funkar, men det tar sån tiiid. ? 2 år tog det att gå ner allt sist.
    Ja, jag hoppas att det kommer kännas oviktigt med vikten (höhö). Men å andra sidan vill jag ändå försöka prioritera det lite för jag har fått mycket problem med lederna igen. ?? Och det är så trist att ha ont hela tiden, det tar sån nedrans energi!

    • Jennie Inläggsförfattare

     Jag blir inte så lätt trampad på tårna. Men jag vet hur folk kan vara.

     Haha, ja det kan ju gå, men om det var JAG nudå så hade jag varken tid, ork eller lust att tänka på vad jag åt, jag fick äta när jag kunde helt enkelt och då blev det det som låg snabbast till hands. Ibland ammade jag oftare än varannan timme så då fanns det inte alls mycket tid till annat, knappt toabesök och vissa perioder kunde jag knappt lägga ifrån mig henne utan att hon bröjade vrålskrika. Men det blir ju bättre.

     Ja visst ja du har ju såna problem. Jag förstår det och det är ju iofs att föredra att man inte har ont när man ska kånka runt på en bebis också. Men som sagt, det kan ju hända att kilona bara rasar av dig, så blir det ju för en del.

 • Trollkatt

  Lyllos dig!! Skriker den här tjockisen!! ?

  Håller med om barngrejen, undrar om det finns folk som skulle göra med barn som med djur? Placera om dem när det inte passar länge ?.

  Störigt med nätet!!!! Ser fram emot bilderna längre fram ??

  • Jennie Inläggsförfattare

   Haha ? du är nog nere på din trivselvikt snart ska du se! ?

   Ja det tror jag alldeles säkert det finns! Skulle det finnas möjlighet till att omplacera barn så skulle det nog dyka upp ett flertal fall av plötslig och allvarlig bebisallergi bland vissa. ? eller varför inte ”ändrade familjeförhållanden”, suck. ?

   Skitstörigt! Och alla ska ju ta så lång tid på sig och inga besked får vi om vad som händer heller. ?

 • Bella

  Men jag har aldrig upplevt dig som bitter över Linnéa när du skriver! Tvärtom! klart att man måste få skriva av sig även när det är jobbigt och sömnkontot ligger på minus med ? Jag har nog klagat över min situation betydligt fler ggr. Men det har nog lite med Zeb att göra, det är mer pga husbygget i kombination tror jag.

  Zeb har precis börjat sova hela nätter nu. Eller iaf till kl 5. det är helt underbart och det känns skillnad i knoppen vill jag lova! Hoppas Linnéa kommer på snart hur skönt det är att sova hela nätter med, men det gör hon nog ?? lillskruttan!

  Vad fint att de får ett halsband! Är det så i hela Härjedalen? Passade ju lagom till hennes första födelsedag med.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Men vad skönt att du tycker det ? och du har då faktiskt all rätt i världen att klaga lite extra till och med med eran situation, ni lever ju övermänskligt just nu! Och jag tycker inte att det är mycket gnäll heller, mer konstaterande.

   Oj vad skönt det måste kännas att han sover så bra! ? Förstår att du känner dig sm ny ? ja hoppas det, vet inte om det är tänderna som spökar eller vad det är, eller om hon bara är sån. ?

   Ja jag tror hela Härjedalens kommun delar ut smycket till nyfödda och även till andra som fått svenskt medborgarskap. ?