Eureka! Ytligt & miniting 7


wpid-wp-1450819287590.jpgAt the age of almost 37 years old Jennie Grinde upptäckte den fantastiska uppfinningen – hårinpackning! Mitt stackars terroriserade hår, tunt, sprött och torrt som fnöske trodde jag inte hade någon framtid, alls. Speciellt inte nu efter graviditeten då det lossnade en handfull med hår så fort jag ens tänkte tanken att borsta det, som tur är så har kraniebehåringen skärpt till sig nu innan jag blev totalt skallig. Jag har aldrig haft speciellt tjockt eller trevligt hår, i vuxen ålder, utan det har varit HELL rent ut sagt efter alla hemmablekningar från svart till platina och hårförlängningar med clips och vax som slitit av stora testar. Men så en dag så kom det en julklapp från världens bästa Cissi, så jag tänkte att jag måste ju ge det en chans trots att förväntningarna på att mitt hår ens skulle reagera på dylika tilltag var lika med noll. Jag som större delen av mitt liv lagt så lite pengar jag bara kunnat på hårvård och köpt bara det billigaste av allt jämt, hade nu en hårinpackning som verkligen inte är gratis, den är från Redken.
.
Så jag tog min spakväll i badet innan jul, med tomteskummet från Lush som gjorde vattnet svagt rött och skinnet görmjukt även den, en honungsansiktsmask, skrubbade tassarna med mirakelsvampen gjord av returglas som är riktigt riktigt grym! Och hade inpackningen i säkert 30 minuter, vilket jag även haft med inpackningar förr för ca 56 år sedan när jag testade senast som kostade typ 50:-. Och alltså överraskningen av hur håret kändes efter bara en behandling! Det var inte det minsta tovigt ens när det var blött! Jag kunde borsta det när det var fuktigt vilket jag ytterst sällan gör och det tog inte ens emot! Det kändes tjockare och starkare än jag nånsin kan minnas! Och det är så mjukt och flyger inte omkring sådär enerverande statiskt överallt och kittlas panikartat i trynet. Hädanefter är det Jennie Grinde som lägger de där extra kronorna på bra schampo och balsam och inpackning, utan tvekan! Dessutom är ju de produkterna ofta mycket drygare än billig skit också, win win. Alltid lär man sig något nytt. <–Hudlotionen från Body Shop är NJAAAAAMNJAAAM btw.

Men nu är det kyliga dagar! Var ner till – 20 igår och det är vi då icke vana vid denna plusgradersvinter. Huvva. Men fint blir det ju ute när det är så kallt. Idag är det däremot bara -4… snabba svängar.
.
IMG_8853 copyKan även meddela att vi nu, över 7 månader efter inflytt, fått upp allt på väggarna. Starkt jobbat. Vad som skulle behövas är ett gäng vägghyllor att kasta upp saker, gosedjur och böcker och annat på. Börjar på att bli riktigt compact living här och jag önskar vi hade fler smarta förvaringslösningar så det inte blir så proppat och en så stökig känsla överallt.
.
Linnéa har iaf fått en egen klädhylla i hallen nu med sin bokstavslampa hon fick i julklapp ovanför. Donnan som redan har fler ytterplagg än oss. Det blev en jättemysig liten hörna mitt emot våran hatthylla. Pappa har modifierat en gammal bokhylla, som han gjorde i slöjden när han var liten, så det blev två små hyllplan istället för ett och alldeles perfekt för söta små miniskor att stå på. (Den ska hängas på väggen och inte stå på elementet givetvis, men jag blev bråttom och otålig som vanligt och var tvungen att göra i ordning den för att se hur det skulle bli nästan direkt när pappa kom med den imorse. )

.

Visar upp nya tröjan hon fick i julklapp från faster och ankstjärttrosorna från mormor & morfar för farmor och faster.

wp-1451387127346.jpg wp-1451387131246.jpg

Mysdress, julklapp från mormor & morfar. Pyjamas, julklapp från BonuslatteMalla. Och random sötpruppbild i nya lammöronmössan jag fann på H&M.

wpid-wp-1451129509262.jpg wp-1451387145501.jpg wpid-wp-1450731793049.jpg

Farbror Tilt, Stina och Lille Sej fick ju också julbord på julafton såklart! 8-rätters gourmémat givetvis.

wp-1451388112829.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

7 thoughts on “Eureka! Ytligt & miniting

 • Cecilia

  Åh så kul att du tycker så mycket om inpackningen ❤️Jag var som dig förut, köpte billigt schampo och balsam på bua och kunde inte bry mig mindre. MEN, så testade jag ett dyrare schampo+balsam hos en vän och skillnaden på håret blev helt enorm. Sen dess är det kvalitet som gäller. Just nu använder jag Sebastian och balsamet är helt sanslöst! Mer som en inpackning varje gång än som balsam. Dessutom är dessa hårgrejer mkt drygare än billigare så totalt sett betalar jag mindre för hårvård nu än tidigare om jag slår ut det mot för innan.
  Använde Goldwell Dualsenses (rosa etikett) innan och det var oxå suveränt och doftade granatäpple, SÅ fräscht!

  Vi kör på skåp med heltäckande luckor hemma istället för typ bokhylla och så. Där finns mkt förvaring och det ser ordning och reda ut Konstigt det där med förvaring, spelar ingen roll hur stort man bor så är det likt förbannat för lite förvaringsutrymmen o.o

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja jag har ju sett de skåpen, stilrent och snyggt! Vi har så lite utrymme på golvet så vi måste köra med vägghyllor eller enstaka hyllplan nu tills vi har råd att byta ut lite möblemang. Ett soffbord med förvaring vore också ultimat.

   Jag ska testa dedär från Sebastian som du tipsade om sen när jag gjort slut på det jag har hemma, spännande! Så jävla roligt det plötsligt blev att tvätta håret, haha. Tack!

 • Trollkatt

  Kul att läsa! Blev själv lite pepp på att se om ”mitt” gamla shampoo & balsam finns kvar att köpa. Jag slutade med det någon gång för typ 13 år sedan då det inte gick att lära varken Andreas eller Martin att inte ta av mitt dyrshampoo haha ;-p. Idag skulle det nog gå bättre ;). Men….den viktigaste frågan av allt enligt mig! Jag gillar också när håret blir mjukt och följsamt…men det får inte ligga längs med huvudet på mig, det blir hemskheter. Det måste vara automatiskt fluff och volym utan att man ska behöva göra det själv. Hur blir ditt hår av inpackningen på så sätt?

  Gillar mormor&morfar-mysdräkten <3! Mysigt att göra små mini-vuxen-saker till henne

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja jag älskar de här gulliga minisakerna man kan göra nu när Linnéa finns. ?

   Nu har jag använt inpackningen två gånger bara än så länge. Men jag tycker att mitt hår känns både grövre och får mer fluff av den, jag har ju väldigt tunna strån och efter tvättarna förr så låg håret väääldigt otäckt slickat mot huvet och var väldigt statiskt och obehagligt som sagt. Det blir ju ingen våldsam volym, för jag har ju inte så mycket material att jobba med. men jag märker ändå skillnad! Stor skillnad rättare sagt. Så jag är supernöjd!

   Haha ja Emil höll på botanisera bland mina provflaskor med dyrare schampo igår, så det var tur jag var där inne just då och kunde hänvisa till budgetschampot haha.

 • Sanna

  Åh, vad heter denna magnifika inpackning? Lät ju fantastisk!
  Jag använder inpackning ganska ofta, men jag brukar hålla mig till det billigaste jag kan hitta i matbutiken typ. xD Mitt hår har ju alltid varit Ah-mazing, klarar allt och lite till. Med undantag från när jag råkade ha i en hemmablekning liiite för länge och jag fick spendera en förmögenhet på dyra inpackningar nån gång i tonåren.
  Och så nu när jag plötsligt tappar stora tussar med hår varje gång jag tittar på det för hårt! Jätte läbbigt. När jag färgade håret så låg det typ en halv peruk i hårmängd på duschgolvet! Och dessutom är det torrt och allmänt livlöst. Görtrist. Så jag hade faktiskt tänkt spendera några kronor på en dyrare inpackning och en ny hårolja när de billiga jag har nu tar slut. (Om jag har nått hår kvar då).

  Jag dööör, skohyllan är ju bara fööör söt! Och ankstjärttrosorna!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Det är en från Redken, här visar jag den: http://jenniegrinde.se/gott-utom-gott-inom-postpraktikanter/
   Ja jag har som sagt också bara använt billiga inpackningar, så jag gav upp det för en massa år sedan eftersom jag inte märkte nåt resultat. Trodde aldrig att ens en dyr sådan skulle göra nån skillnad. Men ack så fel jag hade. Men huvva att du tappar så mycket hår då? Säg vad det beror på, hormonpåslaget i kroppen kanske?

   Haha jaaa!

   • Sanna

    Åh, tak. Då ska jag spana in den! Jo, dom billiga inpackningarna är ju oftast silikonbaserade och lägger sig mest bara som en hinna utanpå håret och får det att tillfälligt kännas bättre. Men gör ingen direkt skillnad på själva håret egentligen. Samma sak med billiga schampon och balsam som dessutom är utspädda med massa vatten.

    Ja, dom flesta får ju fantastiskt hår, hy, naglar. Osv. Meeeeen så finns det en liten skala stackare som reagerar precis tvärt om på hormonerna. Gissa vem som inte vann i det lotteriet. ;P ;D Haha