Kryddig fisk- & skaldjursgryta


  • 4 laxfiléer eller annan fisk, tex torsk.
  • 360 gram skalade räkor (= 1 burk inlagda, men egenskalade är ju godast förstås)
  • 360 gram kräftstjärtar (= 1 burk inlagda)
  • 8 st musslor (vi tar mer räkor istället)
  • 1/2 purjolök
  • 500 gr (1 Ica-tetra) krossade tomater
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 5dl Fullfet grädde
  • 3/4 dl pressad citron och 1/4 vatten. (Eller 1 dl vitt vin).
  • 2 msk curry
  • 35 gram fryst dill (1 fp.)

.

Strimla purjolöken och fräs den i lite smör plus citronvattnet (vinet).
Ha i krossade tomater, buljong och grädde.
Skär fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm, och lägg ner tillsammans med dill och curry.
Låt koka upp lite och sänk sedan värmen och låt det sjuda ca 20 minuter.
Ha ner kräftstjärtar, räkor och eventuella musslor och koka 10 minuter till.

.

Ät som den är, det gör jag, väldigt mättande! Eller till tex rostat bröd, painriche, eller potatis.

wpid-wp-1446481730040.jpg

/Originalrecept: Ronnie Lidberg