Frostpromenad & Upproriska tarmar 11


Igår morse tog jag ut fröken vägrasovamedmamma i vagnen under lite protester, hon somnade på 10 minuter… gick ner på bruksområdet och snurrade ett par varv på gräset och gruset där, det duntar gott tydligen och forsen fräser sövande. Det var en så otroligt fin morgon med frost och sol. Jag skulle vilja fota och dokumentera och göra ett inlägg bara med byns historia och infoskyltarna som finns efter historierundan. Smet in hos mamma och pappa sen och drack kaffe och på vägen hem så sov hon nästan igen. Så då tog vi ännu en sväng åt ett annat håll och hon sov till och med vidare efter vi kommit in! Så en timme på förmiddan och TRE timmar på eftermiddagen fick hon. Nästan övernaturligt otroligt.
.
Inatt har vi skrikit och gråtit hela natten mest, stackars liten. Det var purjolöken som jag vräkte ner i pastasåsen igår som fick småtarmarna att go bananas troligtvis. Det blev lite väl mycket i maten kände jag när jag åt så jag hade lite onda aningar inför natten. Stackars lille vän. ? Hon var sjukt trött redan vid 18 trots att hon sovit massor på dagen, är det friskluften som gör det tro? Trodde hon skulle orka vara vaken längre på kvällen då hon sov tre timmar till 15:30 nästan, men vi var ju ute flera timmar så kanske det är jobbigt med intrycken som blir med vinden, alla ljud och ljus ute trots att man sover för en så liten varelse? Jag fick iaf krypa till korset och bädda ner oss och kvällsäta klockan 19 då Emil gjort sitt bästa för att hålla henne lugn i en timme. Men då satte det igång och hon somnade inte förrän 21 trots att hon var så trött och släppte tutten hela tiden för att gråta till, vaknade igen 23 och var otröstlig i en timme och så har vi hållit på.
.

Kyrkan och den gamla fontänen som tillhört Herrgården, där hotellet ligger nu. – En honfusse.

20151005_093401_21779227588_o 20151005_094858_21779232138_o

Smedjan mot Ljusnedalssjön – Kyrkan och dammen vid smedjan. Undrar när de ska fixa till taket på kyrkan? Det ser bedrövligt ut.

20151005_093643_21976864961_o 20151005_093845_21940915716_o

Klockstapeln som sattes upp till Bruksdagarnas invigning 1985 och Lusthuset vid Ljusnedalssjön.

20151005_094803_21344361194_o

Testade vagnen igen imorse och eftersom vi varit vakna inatt inbillade jag mig att hon skulle somna som en stock. Näh! Det hade då inte hon planerat iaf. Började argumentera ljudligt där nerifrån vagnen redan innan vi kommit ner på området. Blåste kallt gjorde det också så vi vände hemåt. Nu sover hon efter liggmatning och därmed är även jag fast i liggposition, jag – ”Det välta köksbordet” aka Jennie. Men hon får ju sova ❤ Tog och fotade Linnéa och slängde ihop tackkort för dopet i söndags och skickade iväg och IDAG kom de! Snabba ryck från Optimal Print ! Har aldrig beställt därifrån förr, men det blir ju garanterat fler gånger nu och korten blev superfina! Dock kan man inte beställa vanlig fotoframkallning därifrån utan det är fotoprodukter som tackkort, inbjudningar, bröllop, dop, julkort osv med många fina layouter. Det är dessutom 25% rabatt där nu fram till imorgon kl. 23:59, så passa på! Så kortet vi ska ha i doptallriken fick bli från Photobox.se. som vanligt, de brukar också vara snabba. ?

Modelldockan vår i min morfars dopklänning från 1922:
image

Hon är lite som katterna; lättroad. Kanske inte ett snöre är så värst, men fötterna är både roliga att dra i och goda att äta på. Smidigt och relativt nära till hands

image

Och nä, for your information: jag gillar inte helt och fullt min Samsung än. Vi får se om vi någonsin kommer att komma överens lika bra som med iFånarna. Men den har drygt 2 år på sig. Men saken är att den redan hängt sig TVÅ gånger på denna korta tid så touchskärmen vägrat funka och jag har varit tvungen att starta om den. Den tror att jag trycker på knappar jag inte avser att trycka på så jag kastas ut från tex bloggappen rätt vad det är och den anser att jag ska skriva andra bokstäver än jag tänkt osv.


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

11 thoughts on “Frostpromenad & Upproriska tarmar

 • Sanna

  Fantastiska foton! ?

  Trist att den hänger sig. ? Har haft min samsung i två år och tror det har hängt sig en gång. Men du köpte den när den var ny va? Förstautgåvor brukar ha mycket sk. ”Barnsjukdomar”. Oftast löser det sig efter ett par uppdateringar. ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Har aldrig hänt iPhone ? nä men jag trodde inte denna skulle riskera några barnsjukdomar iom att det iprincip är likadan som vanliga S6 Edge. Den vägrar dessutom tända skärmen lite väl ofta när den är låst, krävs flera tryckningar på hemknappen/låsknappen innan dem reagerar.

   • Sanna

    Amen typ hej en vecka senare. ;D
    Jasså, nä. Det brukar inte spela nån större roll. Så länge den är ny brukar den ha barnsjukdomar. Det positiva när det är en ”liknande” som något som finns brukar det räcka med uppdateringar. Har råkat ut flera ggr när jag inte orkat vänta tills den varit ute nån månad och fått byta hela telefonen eller fått den skickat på lagning i flera veckor…

    • Jennie Inläggsförfattare

     Uffa jaså ? har varit väldigt förskonad mot sånt med iPhonarna faktiskt, aldrig behövt lämna in nån. Men jag ska självklart ge den här en ärlig chans, men just nu känns det dock som att jag kommer byta tillbaka till iphone nästa gång. Det är ju inte BARA fel med den såklart, mycket är bättre också men.

     • Sanna

      Haha, det tar ju såklart ett tag innan man vänjer sig. Vet att Sofie ogillade android när hon bytte från iPhone. Men numera skulle hon aldrig kunna tänka sig en iPhone igen. ;D
      Jag är själv faktiskt i valet och kvalet om jag ska köpa den nya iPhonen eller samsungs edge modell av just den anledningen att iPhonen verkar hålla bättre i längden och inte har lika mycket systemkrångel. Får se om jag bestämt mig till i maj när jag tänkt införskaffa det. Funderar också på det här med att betala telefonen på abonnemanget så man får byta vartannat år. ;D Nu betalar jag alltid kontant.