Heartbeat in fast forward 10


Alltså denna hjärna vissa nätter… Jag la mig strax  efter att Linnéa somnat, klockan var inte ens 8, för att jag inte hälade med att vara uppe. Jag ville hellre krypa ner i sängen och läsa min dagliga blogglista, kanske kolla Youtube, kanske slöspela lite Hay Day och skriva i Linnéas dagbok och somna i tid för en gångs skull. Så säger jag förvisso till mig själv varje kväll – nu ska jag vara uppe till senast kl.22! Klockan blir nästan alltid minst 23 innan jag behagar sänka ner locken för de två blå med ankare som skulle ha kunnat stoppa Titanic. Jag är oftast skittrött men ändå sitter jag med ett getöga uppe bara för att, trots att jag vet att klockan börjar bli mycket och trots att jag vet att snart vaknar Linnéa och kanske hon kommer vakna en gång i timmen resten av natten eller ha en propellernatt så jag får kickar i hela min övre lekamen och tror att näsan lossnat fem gånger när jag vaknar. Ändå! Ändå passar jag inte på att sova de timmar som oftast är garanterat att hon sover. Vilket skulle betyda att jag skulle behöva somna klockan 19 och sen bli väckt 22-23 då hon har sin första stadiga sitta vimmelkantig i sängen och säga ”höö höö” och peka mot vattenflaskan-session. Men jäklar i min ofyrkantiga låda så utvilad jag hade varit då. ☝ Känns dock smått ohållbart i längden. ?

.

Jag släcker tillslut lampan  (på modernt språk: mobilen) och har tänkt mig att somna då ögonen numera ser fyrdubbelt. DÅ! Vaknar huvet till ska ni veta, jag ligger och tittar på Linnéa en stund och så kommer jag på att det skulle jag förstås ha skrivit i hennes dagbok, hur ska jag komma ihåg det tills imorrn, samtidigt som det förbannade soundtracket till ett av hennes favoritprogram som jag knappt tål, Daniel Tiger, snurrar runt på repeat i skallen. Jag måste även fundera på om det finns lax i frysen tills imorrn redan nu och vad som ska med till Anådalen i helgen. Och jag undrar hur det känns att vara så flurig som Lille Sej och så liten som Linnéa. Givetvis går pulsen upp när jag ligger och stressar mig till att komma ihåg allt till nästa dag  och då brukar det gå lätt att slappna av samtidigt som jag försöker hålla mig själv i en kätting för att låta bli att ta fram mobilen och skriva ner det för då vet jag att jag säkerligen måste kolla om mamma behöver hjälp på sin farm på Hay Day och därefter så kanske det är nån som uppdaterat sin blogg, mitt i natten, jag måste kolla osv osv.

.

Sen börjar det snarkar från min ena sida och på andra sidan så håller någon på att mutera till rotorblad med världens största turbo samtidigt som Farbror Tilt står på min mage och stirrar mig anklagande i ögonen för att jag inte klappar honom nonstop och Lille Sej ligger på kudden och låter som en trimmad gammal Puch Dakota och Stina kommer med sina tumklor och smattrar mot golvet som om hon gick i stilettklackar av glas på ett kristallgolv och har de hårdaste tassar en katt kan tänkas ha så det låter som om det är en Grand Danois som hoppar från byrån. Nu har jag druckit upp mitt gonatt/sovgott/slappnaavnuförfaan-te med en halvliter grädde i och ska göra ett nytt försök till sömn. Detta var ett givande inlägg va? ?

Cissi la upp denna bilden preciiis när jag kommit till sängen med tekoppen, det är tur det finns fler av oss. ?

wp-1473198878665.png

Lite bilder från senast. Snyggaste stilen hon lägger sig till med när hon sätter sig i en stol ? – ute och går med Stina och försöker tala om för henne vart hon ska gå. ? – sprang upp och ner på mormor och morfar balkong efter att äntligen vågat gå i trappen.

wp-image-1397405728jpg.jpg wp-image-1778013021jpg.jpg wp-image-1236882562jpg.jpg

Tant provar kläder, bl.a dessa, som inte är användbara förrän om sisådär 10 månader. Så går det när man ska handla på rea. ? – Linnéa förklarar viktiga saker dockan inför läggdags.

wp-image-1040079463jpg.jpg wp-image-1897417882jpg.jpg wp-image-1122595854jpg.jpg

Ute och gick med gamle herr Tilt häromkvällen ❤

wp-1473199926580.jpg wp-1473199684217.jpg

wp-1473199907045.jpg

wp-1473199705163.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

10 thoughts on “Heartbeat in fast forward

 • Cecilia

  Ja säg varför man kan gå en hel dag och kväll och vara så trött att man nästan går av men så fort sängen vankas så säger det ”pling” i skallen och alla tankar man inte tänkt, alla djupa funderingar, alla bloggar, hemsidor m kläder mm mm mm måste vridas och vändas på. Å så vaknar man med rödögon och önskar att man fått några timmar till i sängen. Varendaste dag!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja det är bra märkligt faktiskt, som tur är så kan jag oftast somna bara jag försöker, men det är ju det där att lägga ifrån sig telefonen ? men vissa kvällar, som den här, så går jag upp i högvarv av någon andledning. Tror jag vill maxad egentiden eller nåt, haha, och stressar upp mig för att hinna så mycket som möjligt.

   • Cecilia

    Så skönt att kunna göra så. För mig kvittar det om jag lägger ifrån mig mobilen, jag ligger och vibrerar ändå i flera timmar. Kan däremot bli trött om jag typ glor på Tradera eller så för då scrollar jag så fort att jag blir vindögd och så kan jag, om jag har tur, somna?
    Hatar att vara sån som inte kan somna. Har ju alltid varit sån så jag borde vara van men det blir jag tydligen aldrig ?

 • Sanna

  Har du testat att undvika att kolla telefonen och datorn en eller ett par timmar innan du går och sover? Jag åkte in och ut på vårdcentralen ett tag på grund av sömnbrist. Fick till och med remiss till sjukhuset efter att ha varit vaken i tre dygn, och då blev jag tillsagd att inte kolla datorn, tv eller mobilen innan sänggående. Man sätter typ igång hjärnan så den inte kan varva ner.
  Jag kan fortfarande inte sova på nätterna om jag spelar data/tvspel efter kl 21. Och vissa nätter stänger jag av telefonen med ljudet på högsta volym så jag inte vågar sätta igång den på nätterna (för den låter när den startar). Annars ligger jag gärna och kollar på den för att jag inte kan somna, och så kan jag inte somna för att jag kollar på den. Moment 22. ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Haha smart att sätta den på hög volym ? Jo jag har hört att mobiler o.dyl kan störa sägnen men jag tror inte det är ritkigt det som det sitter i åt mig, för bara jag kan få min arm att lägga ifrån sig den så kan jag oftast somna på ett kick. Det är vissa kvällar som jag blir totalspeedad av nån anledning, stressar mig igenom sidor, bloggar, spel, skriver i min egna blogg och Linnéas och vill hinna med så mycket jag bara kan på så kort tid som möjligt och så får ag hjärtklappning och hjärnan är redan i gång och spinner runt på allt möjligt. Så, som sagt, så tror jag inte just dator/mobil har så stor inverkan på sömnen för mig förutom att jag inte kan släppa dem ?
   Vad jobbigt för dig att du hade det så! ? hoppas du sover bra nudå så det var det som var problemet. Ja, så gott det går med en bebis förstås. ?

   • Sanna

    Det kan ju vara värt ett försök iaf. För jag trodde inte heller det var det som var boven, men det visade sig vara en av dom största anledningarna. Det och stress.

    Ja det var inge kul alls. Man blir ju fysiskt sjuk av att inte sova. Men nu för tiden sover jag oftast som en stock. ??Sålänge jag inte spelar tvspel för sent. Och lilleman sover hela nätter, med undantag från en matning, sedan flera veckor tillbaka, så honom kan jag definitivt inte skylla eventuell sömnbrist på. ??