Hipp Hipp! 26


20160410_113814

.

.

.

.

.

Jag har varit sjuuuukt upptagen med oerhört viktiga projekt de senaste dagarna så jag har helt allvarligt inte gjort annat än varit med Linnéa och sovit ett par timmar och ibland har jag även fått mig lite mat. Det började med att mamma var på väg att fylla år och jag inte hade en aning om vad jag skulle ge henne. Så kom pappa med den fantastiska idén att jag skulle göra en tårta åt henne istället. Och DÅ började såklart Grindehjärnan att skena iväg och idéerna började frodas.

.

.

Så eftersom vi är av släktet Kattus Galningus så blev det en tassformad tårta med alla deras katter på – Misse, Figge på sin tron, lilla Ådi och Mojje i sin lurvsäng och såklart en matskål med Mojjes fångst piprensare i (han måste nämligen alltid jaga ett byte i form av en boll eller piprensare och lägga i matskålen innan han kan äta xD), bollar och en klösbräda med leksaksspö nerstucket i som är fantastiskt kul. Det där andra är blommor som jag försökte mig på… Fyllningen blev nougatfluff och vaniljkräm.

.

Linnéa hade såklart klätt sig till fest.
Efter 10 minuter hade hon tagit tag i hårbandet, spänt ut det så mittenblomman lossnade och snärtade det rakt över ögonen. Huffa.

.

.

.

Grattis lilla mamma på din födelsedag-endagiförskott!

20160410_113919

20160410_111640

20160410_111534 20160410_111543

20160410_111511

Jag var iväg och kollade blodtryck/puls i Hälsorummet på Hc för första gången. Så himla smidigt att man kan gå in där när som helst och kolla, både våg och mätsticka fanns det och ett cirkeldiagram så man kunde kolla sitt BMI till och med, haha! Jo jag var såklart tvungen att kolla mitt BMI också, det var normalt. Det var en lustig tub man skulle stoppa in armen i och den nöp åt hårt! Jag har fortfarande lågt blodtryck, men inte farligt lågt, så det är inte för högt i alla fall. Concerta ökar ofta på blodtrycket så det är ju då ingen fara på taket för min del. Gött!

.

Linnéa fick egna små bestick också, då hon vissa dagar verkligen vägrar öppna munnen när vi ska mata henne. Men får hon hålla skeden själv eller äta med fingrarna, ja då går det hur bra som helst.

20160405_163257_resized 20160405_172817_resized

Mamma och jag for till Röros igår för att bunkra upp med blöjor, mamma köpte förstås det mesta av den varan. Vi köpte bland annat Rema 1000:s egna märke på blöjor denna gången för att testa, för Pampers var slutsålt, och ett 50-pack kostade 27:-! TJUGOSJU KRONOR! Det går lite mer blöjor nu tyvärr när hon pottränas, eftersom att det känns inte så trevligt att sätta på en blöja som det råkat komma en skvätt kiss i igen på lillrumpen när hon varit på pottan. Det kanske inte är nåt som hon märker av heller, jag vet inte? Damen i fråga anser sig heller inte ha speciellt mycket tid över till att sitta på pottan numera heller utan kliver upp direkt nästan och blir skogstokig när jag sätter ner henne igen. Lillkommandoran.

.

Röros kyrka med slagghögarna från gruvtiden i förgrunden.

20160409_101004

Det finaste man har sätter man på bordet? PÅ kakfatet.

20160405_103608_resized 20160405_175316_resized

Hahaah, pappa och jag faceswapade! Jag dog!

Snapchat-4630221899945091793_resized Snapchat-8069795614679123579


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

26 thoughts on “Hipp Hipp!

 • Cecilia

  Du är sån talang när det kommer till sånt pyssel! Så otroligt fin tårta, är säker på att mamma blev jätteglad va? ❤️
  Å grattis till henne i förskott!

  Sötaste lilla prinsessan, antar att det blev gråt och tandagnisslan när hårbandet snärtade ögonen?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Men tack så mycket kära vän ❤ Ja hon blev jätteglad ??

   Ja huvva det var rena bedrövelsen, men jag tror hon blev mer rädd när det blev svart för ögonen än smärtan. ?

 • Bella

  Alltså verkligen imponerad av tårtan! ?? alla detaljer! Hur många timmar har du ägnat detta egentligen? Hur snyggt och häftigt som helst iaf!

  Vi ska också åka över Norge på väg till pappa nu och shoppa blöjor! Hur var Remas? (Om det nu finns Rema 1000 där omkring skogarna…) Ok för priset eller ska man fortsätta med Pampers?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Åh tack så mycket! ? Oj, jag vet inte, det blir ju småsnuttar jag sitter hela tiden iom Linnéa men när jag väl sätter igång går det rätt fort. ? Det är färgandet av allt som tar mesta tiden, så nästa gång jag kommer på nåt sånt här projekt ska jag se till att ha färgad sockerpasta hemma i alla möjliga färger. ?

   Svårt att säga än ? men jag tycker de verkar helt okej faktiskt, mjuka och så. De har dock ingen sån där indikator som vi blivit bortskämda med, men man vänjer sig väl. ?

   Vad kör ni med för pampers nu? Kör ni byxblöja eller vanlig? Testade byxblöja men tycker de är så osmidiga att hålla på med. ? så köpte ett paket Libero 4:or också nu i Norge för de var vanliga blöjor, (såg dock att de bara går upp till 11kg) annars var det bara byxblöjor i Pampers 4:or.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Men tack så jättemycket! ? Jag köpte sockerpastan, det är tillräckligt med jobb ändå tycker jag så jag iddes inte göra även den. ? har testat att göra egen en gång och det är ju inte speciellt svårt men, den man köper är ju perfekt på en gång så.

   • Sanna

    Köpte du den i affären här eller beställde du på nätet? Testade den man kan köpa i affären för nått år sedan, men den var så sjukt svår att arbeta med + att det blev som hårda klumpar i den. Och den hade inte gått ut så det var inte det som var felet. Blev helt avskräckt från att köpa den igen.

    • Jennie Inläggsförfattare

     Nämen vad konstigt! Jag har alltid köpt i affären och aldrig haft problem med dem. De har alltid varit mjuka och smidiga att jobba med. Kanske det råkat bli nåt hål i förpackningen så det kommit in luft då? ?