Kattskit, shopping och blöjberg 8


Men fy fan vad less jag blir, jag som så stort skulle börja blogga kortare inlägg och typ varje dag. Vad bra det gick. Jag har påbörjat och jag har påbörjat inlägg med mobilen men tar mig aldrig orken eller har tiden för den delen att sätta mig vid datorn för att lägga in bilder. Jag har skrivit vanliga såna där trökiga i still med ”Linnéa har suttit på pottan x gånger idag och jag fick torka matrester från såcka lår inte mindre än XX gånger” och jag har påbörjat några såna där riktiga Grindefunderar-inlägg. Men så hinner jag inte publicera det den dagen och en ny dag kommer och då känns det plötsligt onödigt att ta upp det jag tyckte var så kranieutrensande nästa gång jag kan sätta mig ner så då påbörjar jag ännu ett nytt inlägg. And so it goes on and on and on. Pust. På dagarna blir det för korta perioder som jag kan sätta mig ner för att jag ska hinna ordna upp huvet och göra nåt vettigt och på kvällarna är jag som sagt en hög med slime som helst vill lägga sig klockan 7. Och jag har annat som jag bör prioritera förvisso, men jag gillar ju att blogga och jag gillar att titta tillbaka på vad vi gjort och det vore så mycket mer överskådligt och lättläst om jag kunde skriva inlägg som har färre sidor än Liftarens guide till galaxen och utan ett ljusår med bilder i varje.

DSC01045 20160630_102507_27715413640_o

De håriga huliganerna har fått ett nytt dass, det var på tiden. Ett gigantiskt ett, både brett och högt och snyggt till råga på allt och den är extra hög baktill för att undvika att sand hamnar i skarven när dom gräver. Och när man ska rensa den så behöver man inte lyfta av hela huven utan kattluckan och en del av taket går att fälla bakåt så man kommer åt att skyffla, smart! Nu kanske dom slipper lämna knartar och svansar utanför i fortsättningen. :P  Och på tal om kattskit så fann Linnéa just en sådan nånstans på golvet i morse som hon mosade i handen och gick in i sovrummet till en nyvaken Emil med medan jag var på dass. xD

DSC01053 DSC01052

Jag har varit extra trött också av någon anledning. En stor del är jag rätt säker på beror på att jag fick några dagar då jag tryckte i mig sötsaker på fik och hemma och på det en chipspåse. Det är lätt att komma in i den där onda sockercirkeln. Roten till alt ont. ? Det skulle vara fantastiskt om fler caféer sålde sockerfria bakverk, fria från både rent socker och andra kolhydrater som vetemjöl tex för jag mår inte bra av det. Det blir extra tydligt nu när jag så sällan stoppar i mig det också, magen sväller och blir stenhård, hela jag känns vätskefylld i flera dagar efteråt, för att inte tala om tröttheten, matkoman, som gör att jag vill lägga mig pronto. Sockerkick för mig innebär hjärtklappning, illamående och trötthet. Inte värt det. Och för att vara sådär störig och off topic så är jag så gott som övertygad om att sockret är en stor bidragande faktor till både hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och inflammatoriska sjukdomar. Önskar fler kunde inse vilket gift socker verkligen är. Det går att laga fantastiskt god och dessutom mättande mat utan att tillsätta onödiga kolhydrater och man slipper matkoman. Det går även att baka en himla massa godsaker som inte innehåller en halvliter socker och mjöl. Som på Café Loftet, där Linnéa och jag fikade med Malla och Bianca häromdagen, där har de några få sockerfria alternativ, som dadelboll tex.

.

Och på tal om att fika med ettåring som tycker att gå och springa är det roligaste man kan göra. Det var inte lätt. Vi sprang in på Ica först för att köpa fika så Linnéa också skulle få tugga på nåt, de har fått hem små kakor och snackspåsar från Organix i olika former och smaker som ska var från 7 månader, vilket jag inte förstår då de är skapligt hårda så Linnéa har svårigheter att äta dem som de är. Det var intressant att sitta still i stolen i kanske 10 minuter sen blev hon världens otåligaste och skulle ner på golvet och springa runt, gärna in i köket och hjälpa personalen och titta på vad en andra kunderna hade för sig och krocka med bord då hon tittar åt ett håll och rör sig åt ett annat. ? även jag sprang förstås runt mer än jag satt still. Malla lyckades dock få henne att sitta still några minuter genom att låta henne gräva i plånboken och mobilen. Dags att börja besöka mer barnvänliga fikaplatser nu, en gräsmatta helst. ? Linnéa fick även en födelsedagspresent av Malla och Bianca, en jättebra bok med ramsor och rim, sagor, sånger och peka på saker i.

20160627_144339_27658549990_o 27901602331_cb42f6b835_o

Både jag och Linnéa har fått garderoben uppdaterad. Emil hade i hemlighet beställt hem en tröja, linne, shorts och kjol till mig. ? Och Linnéa har äntligen fått passande regnställ, sydväst och stövlar. ? Det ramlade även med två par skor till, det var 50% rabatt så då får man passa på. Svärmor och Emil var till Röros i veckan för blöjlagret sinade och det var inte bara ett berg med blöjor som hängde med hem utan en mjukiskossa, maracas och en solhatt. Hon härmar korna hela tiden när hon ser dem på riktigt eller på bild – ”amoooo” ? och har även lärt sig att säga ”mjau”, näst viktigaste ordet efter ”mamma”.  ? Björnar, tigrar och lejon morrar hon åt.

DSC01032 DSC01054

DSC01037

DSC01033 DSC01034

Har beställt färg till skylten jag ska göra bl.a. från Panduro och som vanligt får man vänta en halv evighet. Jag förstår inte varför vissa företag är så sega på att skicka iväg paketen?! Jag beställde den 26:e och inte förrän den 30:e hade de lagt en förhandsgrej på posten, alltså inte skickat paketet utan bara berättat att de snart kommer lämna in det. Och på måndag först beräknas paketet komma. Jag vet inget annat liknade ställe att beställa från heller där de har allt möjligt i hobby/pysselväg. Det är så tröttsamt att behöva vänta så länge när som sagt andra företag klarar att skicka ordrar samma dag de får in beställningen eller senast dagen efter. Givetvis har de en massa REA när jag går in där också så jag fastnar en evighet och klickar hem en massa sånt, bl.a pysselgrejer till Linnéa som kommer bli liggande nåt år innan hon kan använda det, haha.

.

Har lagt upp det här på Instagram, men måste bara tipsa här med om Salakis salladsost som jag fick testa genom Smartson, en fetaost gjord på 100% fårmjölk. Godaste fetasosten jag smakat! Aldrig mer att det blir Apetinafuskfeta i det här hemmet inte. Den smakade massor och var krämig. Jag har nog aldrig smakat riktig feta tror jag. Jag fann den på Coop, vet inte om Ica har den. Och på samma gång kan jag tipsa om vad jag hade mer på tallriken. En fläskfilégryta som är riktigt god och mättande, här har jag blomkålsmos till. Receptet finns HÄR!

DSC01050


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

8 thoughts on “Kattskit, shopping och blöjberg

 • Bella

  Håller med dig till 100% ang sockret och vetemjölet! Om folk bara hade lite mer insikt i vad det egentligen gjorde med våra kroppar skulle nog alla tänka lika. Men hur ska folk veta när till och med läkare säger åt folk att äta åt helvete galet. Som att min morfar som har diabetes ska äta fruktyoghurt och macka med becel… Sjukt. Har du läst ”Matrevolutionen”? En läkare som iaf törs gå mot strömmen! Otroligt bra, lärorik och oroväckande..

  Träffade Emil på Ica när vi var i funäs, kom då på att när jag varit där i två veckor hade det ju varit kul att ses med Zebbe o Linnéa men då skulle vi åka helt typ dan efter och innan det hade bara ”bli-bortskämd-och-få-avlastning-av-mormor” mode på.. Hehe..

  Köpte också blöjor i röros nu. Jag var tvungen att ringa hem till Rickard och helt överlycklig nästan skrika ut hur billigt det var! Första gången det var kul att handla blöjor

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja det är helt sjukt, jag blir både ledsen och rädd för folk (de flesta) tror ju på vad både läkare och livsmedelsverket säger är bra för oss och vad vi ska äta. Och attityden ”ja men vi har ju ätit det och det i alla tider, det är väl inget farligt med det?!” Undrar varför så många människor blir allergiska, är deprimerade, får diabetes och blir allvarligt sjuka nu för tiden… och fetma såklart. Nej jag har inte läst boken men jag följer Kostdoktorn på nätet.

   Ja just det, det sa han ja. Ja det hade varit kul! Men jag förstår helt och fullt att du ville passa på att få avlastning nu när du kunde få det. Vi får ses en annan gång när du känner att du har mer ork.

   Hahaha ja men vad bra att du passade på att shoppa blöjor

 • Sanna

  Samma lika kattlåda som oss! Den är fantastiskt! Men jag har sån ångest för vart i hela friden det ska få plats när vi ska göra om datarummet till Ojsan. För den är verkligen ENORM!

  Jag gissar att många caféer här struntar i att göra sockerfria alternativ eftersom att det mesta ändå bara får kastas, och sockerfria alternativ är relativt mycket dyrare att göra. Så var det för oss på museet iallafall. Vi har haft både gluten och sockerfria alternativ. Men det är svårsålt. Folk som kommer för att fika vill ha socker. Det är samma med dricka, jag har försökt pusha för att vi ska köpa in smakisar med mindre socker till barnen, och juice helt utan tillsatt socker. Dom säljer inte alls lika bra och är dyrare i inköp. Framförallt juicen. Så i slutändan så blir det dom vanliga smakisarna och läsken med typ 15 sockerbitar per enhet som köps in istället..
  Å andra sidan typ lever jag på socker och skulle själv aldrig kolla åt ett alternativ med mindre socker till mig själv om jag var på ett café för att fika. Så jag ska absolut inte säga något. xD

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ahh, ja den verkar suverän! Det går inte att få plats med den på nåt vis i hallen då? Fast den är iofs rätt trång den med. Ni får kanske försöka dra ner till en låda eller klämma in båda på dass?

   Jo det kan jag ju förstå, tänkte inte på det. Alla blir ju inte lika klena som mig av socker heller Problemet är att när jag går och fikar så kan jag verkligen inte låta bli att köpa nåt gott heller om det inte finns andra alternativ för det känns så ”snålt” att bara köpa en dricka/kaffe och tråkigt inför de andra som fikar godsaker, haha. x)

   • Sanna

    Vi har bara en låda. På toa kan man inte ha nån eftersom den dörren måste hållas stängd om inte hela lägenheten ska bli fuktskadad… ?Jag tror att vi får köpa en lite mindre hörn variant å ha i sovrummet sen när vi flyttat sängen och tagit ut den stora klädbyrån. Förhoppningsvis får den plats därinne.

    Haha, nä. Och sen tror jag att dom flesta som fikar häruppe är turister på semester. Och när dom är på semester så vill dom ”unna sig”. Haha, jag är lika dan. Jag har noll självkontroll när jag fikar ute. Känns jättefel att sitta och dricka en cola zero när dom andra köper bröd. ?

    • Jennie Inläggsförfattare

     Jaså jag tog för givet att ni hade två eftersom den stod i sminkrummet. ? Ja just det, annars får Johan fixa en garderobsdörr som ni kan göra ett hål i och ställa in kattlådan i en garderob.

     Jo det är sant, aldrig tänker de på oss bybor i den här byn. ?