Krångliga fack & gratissäng 8


Alltså mitt fackförbund håller på att göra mig galen! Det måste ha varit i ett par års tid nu som de skickat påminnelsefakturor varje månad trots att jag inte ens får originalräkningen, jag har ringt, jag vet inte hur många gånger, till dem under den här perioden. De skulle skicka autogiropapper så jag skulle slippa dessa felande fakturor, det kom inga utan påminnelserna fortsatte. Jag ringde igen några månader senare och de skulle skicka, tillslut kom de äntligen så jag fyllde i dem och skickade tillbaka samma dag. Påminnelsefakturorna fortsatte komma. Jag ringde åter och undrade varför inte autogirot funkade, då hade nån av deras medarbetare tryckt in mitt kontonummer på fel sätt så de kunde inte dra! Men varför kontaktar ingen MIG då!? Men nu skulle det vara rätt. Nästa månad kommer åter en påminnelsefaktura, även månaden därpå osv osv.
.
Ringer dem igen för en månad sedan och när jag förklarar mitt bekymmer för 67:e gången så säger människan: –”Ja då kan man ju kanske kontakta oss och kolla upp vad som gått fel.” ??????????? Som att jag inte gjort det. 100 gånger, minst. Då hör hon Linnéa i bakgrunden och frågar om jag är föräldraledig och säger att då ska jag ju ha sänkt avgift, jippi säger ju jag då såklart som inte ens tänkt den tanken utan ”gladeligen” betalat mina låtsaspåminnelsefakturor! Och eftersom jag då betalat in för mycket under dessa månader så ligger jag nu plus hos dem och ska inte betala någon medlemsavgift förrän i maj tror jag det var. I slutet på december funkar helt plötsligt autogirot och de drar 444:- ändå, alltså FULL medlemsavgift när jag inte skulle betala någonting på flera månader! Så nu måste jag försöka få tag på dem IGEN för att få tillbaka mina pengar. Nån som har tips på ett BRA fackförbund som har koll på vad de gör? Hit me! Inte nog med luret Elegantbox, nu luras facket till råga på allt.
.
Pust! En bra grej då. Vi har fått en spjälsäng alldeles gratis! Och inget fel är det på den heller. Pappa och jag var och hämtade den idag, så nu står den bredvid vår säng på min sida. Hon ska få fortsätta ligga i babynestet fast i spjälsängen nu då ett tag till, hon är ju inte så jättestor tjej än. Men kanske hon inte störs lika mycket av att jag/vi vänder oss och kliver i och ur sängen lika mycket nu förhoppningsvis. OM hon accepterar detta påhitt vill säga. Fröken Prinsessa. Ja, trångt bor vi, så då får det bli möblerat såhär. Men det gör ju inget.
.
Det återstår även att se om JAG kan sova i samma säng som Emil, det var ju ett halvår sen sist och det har varit gansla lugnt och skönt att slippa dessa orkanvändningar han har för sig på nätterna så det känns som jag ska flyga ur sängen. Det har liksom räckt att bli väckt av en person flera gånger per natt. Eller så ha jag helt enkelt lärt mig att attackmedvetslöshetssova när jag väl får chansen så det går hur bra som helst också. Exciting.

wp-1451825279270.jpg

Farbror Tilt och Stina Trollbollsson har ett viktigt möte ute på sin bro. Stämningen blev mycket stel när matte kom ut.

wp-1451766751838.jpg wp-1451766740728.jpg

Hur de där två sover Och med xylofonen hon fick i julklapp.

wp-1451766758789.jpg wp-1451766763864.jpg wp-1451766780084.jpg

Farbror Tilt i sin älskade påse. Och två troll.

wp-1451825285934.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

8 thoughts on “Krångliga fack & gratissäng

 • Cecilia

  Kan ni vara anslutna till olika fack? Hos oss förhandlas det endast med Vårdförbundet vilket gör det rätt meningslöst att vara ansluten till ett annat fackförbund då de ändå inte har något att säga till om. Jag har iof gått ur facket helt och hållet då jag tycker Vårdförbundet endast driver sjuksköterskornas talan och vi är för små i sammanhanget. Jag är endast med i a-kassan nu.

  Men så bra med hennes säng hoppas hon kan sova gott i den nu och att du kan sova med herr Emil bredvid här är det nog snart skiljda sovplatser som gäller eftersom vi snarkar så vi väcker varandra för tillfället xD hahaha helt sjukt.
  Men sömnen är viktig och får båda sov ordentligt om en ligger i soffan och den andra ligger i sängen så får det väl vara så ett tag nu då

  • Jennie Inläggsförfattare

   Nä egentligen inte om vi ska få någon hjälp av dem tror jag, men det ska finnas nåt typ alltiallo-fack har jag för mig men är osäker. Men transport är tydligen inte alls nåt bra att ha att göra med heller och dyrare än de flesta. Jag kommer inte ens ihåg varför jag gick med i facket den här gången, haha, jag har bara varit medlem i a-kassan större delen av tiden. Gick med i transports fackförbund då jag hade problem med min sista chef i stan, varför jag gått med nu minns jag som sagt inte. O.o det var väl nån som ringde och lurade mig mest troligt.

   Ja just det, bra du sa det! Det blir ju fram emot våren jag kommer byta i så fall eftersom jag betalat in för flera månader framåt hos dessa nu. Vill inte riskera ÄNNU mer stök. Suck.

   Huvva, haha ? Ja här har vi som sagt haft skiljda sovrum i ett halvår. Men det har ju funkat det med.

 • Sanna

  Jag har Vision som fackförbund trots att jag egentligen ”Ska” ha kommunal. Valde vision för att dom dels är betydligt billigare och dels för att kommunal kommer hit till museet och raggar medlemmar stup i kvarten och jag tycker dom är otrevliga och har noll koll när man frågar dom om väsentliga saker.
  Har varit medlem i Vision sedan 2011-12 ca, och har aldrig varit några problem. Behöver jag hjälp kan jag antingen chatta med dom på deras görsmarta chatt dom har på sidan eller ringa. Är det något akut (som när jag inte fick min lön) så har det löst sig på några timmar trots att dom sagt att det kan ta upp till två dygn.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Det har jag inte ens hört talas om! Men de låter ju som att de är bra att ha att göra med, ska kolla in det sedan. Gäller ju att de har med Transport att göra också så att man får hjälp av dem utifall nåt skulle krångla.