Kylskåpsspisar & tjocka lår 11


image

Alltså… små tjocka lår! ??? jag beställde de urgulligaste knäskydd världen har skådat när Linnéa just lärt sig krypa och vi tyckte synd om hennes små knän. Ja jag vet, de kanske är skapta för att krypa på men, say no more, please. ? Men surfötterna råkade värre ut kan jag säga då de fick skavsår på sig eftersom hon släpade de stackarna efter golvet så det gnisslade a’la naglar mot svarta tavlan. Men det var ju inte krångligare åtgärdat än att sätta på ett par strumpor. I alla fall, jag beställde dem från Kina, så att eh, de kom i måndags… snabba leveranser… lagom till att hon snart ska gå. ? Var ju tvungen att testa dem i alla fall och såcka lår blev ju helt fantastiska i dem! ? Och de är inte sådär jätteanvändbara då det blir skithalt för knäna att krypa runt i dem. Så fail.
.
Testade en ny kycklingrätt i veckan, receptet finns HÄR. Och trots att Emil påstår sig ogilla kokos så skulle jag gärna få göra den igen, så det är ju ett gott betyg. ? och en ny vinterjacka från mormor till Linnéa till nästa vinter. ? Musse Pigg ?

2016-03-17-11.03.36.jpg.jpg wp-1458209531177.jpg

Den nya fläkten ter sig ut på detta viset. Jag tycker fortfarande att det ser ut som det sitter ett mindre kylskåp ovanför spisen. ? det är ju nåt special här så köksfläkten står för all ventilation i lägenheten, minns inte hur det funkade nu riktigt men, så den står alltid och går. Jag blev sjukligt, nästan maniskt, impad när jag stekte pannkakor och den sög i sig allt vad os heter! Och då hade jag den bara på 2/3 fart dessutom. Älska. Var dock tvungen att kolla instruktionsboken under matlagningen då spjället helt plötsligt fick för sig att stänga sig självt. Det visade sig att det finns tre lägen även på det vilket innebär att det är öppet 30, 60 eller 120 minuter innan det stänger sig igen, vilket high tech. Det är bara tre små tryckknappar utan förklaring, så det var ju inte lätt att veta. Hoppas den här nya grejen sänker elkostnaden lite också, närmare 2000:-/månad är i högsta laget trots att vi betalar både för värme, varmvatten och hushållsel.

20160317_160624.jpg 20160317_160632.jpg 20160317_162659.jpg

Stina och hennes goa sovtryne ?

20160315_125036.jpg 20160315_125032.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

11 thoughts on “Kylskåpsspisar & tjocka lår

 • Bella

  Haha vilka söta små knäskydd! Ser ut som hon ska ut och cykla eller nått, sportigt liksom! ??
  Tyckte hon att de var okej att ha på sig eller ville hon mest ta av dom? Provade en sån där ”lekhjälm” på Zeb men han blev tokig och gör förbannad, allt som jag tänker mig att han ska ha på sig – ska av… ?

  Vi har också en sån där super hightec köksfläkt där vi hyr nu! ? Det tog flera veckor innan vi ens förstod hur touch knapparna fungerade och att man var tvungen att liksom dra ut den för att den skulle fylla sin funktion! 1 on/off knapp skulle räcka för mig! ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Haha jaaa! Ursöta, men som sagt inte så värst användbara. Hon brydde sig inte i dem, det blev bara lite besvärligt att krypa då knäna blev så halkiga, haha. Jaså! Ja ibland sliter hon tag i hjälmen hon med, men hon får ju inte av sig den. Använder den inte så mycket nu, kommer nog bli mer igen när hon börjar våga släppa taget och ska gå själv.

   Ja vilka jäkla grejer, ett hål i väggen skulle väl räcka liksom.

 • Sanna

  Hon är ju snart ikapp mina tjockis-gravid-lår! ;D Tänk om folk kunde tycka att det var lika gulligt på vuxna kvinnor som det är på bebisar. xD Haha!

  2000:- i månaden!? Shit, har ni på högsta värme dygnet runt och duschar 3 timmar per dag?! xD Nä men det är klart att det drar iväg om man har el för både hushållsel, värme och vatten. Pappa och mamma har ju samma problem i sitt hus, men pappa var/är stenhård med duschande, inga fönster får vara öppna om värmen är på, han stänger av värmepannan så fort det blir varmt ute, alla apparater ska helst vara urdragna i rummet när dom inte användes. Lampor fick INTE vara tända när solen gått upp.. och badkar och bastu var bara att fetglömma. Bastun används bara som klädkammare. skittrist och dumt i huvudet tyckte jag när jag bodde hemma och pappa blev arg så fort jag duschade för ofta eller för varmt. Meeen så har dom 3 våningar och typ 9rok och ligger kanske bara några tusenlappar mer än er i elräkning, så nu såhär i efterhand kan jag förstå varför han var så hård. Tror att han ligger på 8-9 tusen som mest under vintern när värmepannan är igång.
  Vi är ganska bortskämda här när allt ingår i hyran. ;D Och nu är jag sämst på att spara el. allt är igång typ jämt. Och jag duschar varje dag, skitvarmt och jättelänge… xD

  • Jennie Inläggsförfattare

   Haha ja tänk. då skulle världen krylla av såcka lår.

   Man skulle lätt kunna tro det. Men vi är jättesnåla med elementen, utom när Linnéa ska vara nakenfis osv förstås. Tvättmaskinen och diskmaskinen bidrar ju, de går rätt ofta, och så tillkommer ju även elen för motorvärmarna, ingen fast avgift för dem heller utan de går på samma som allt annat, så… och så är det ju sååå kalla golv och dragiga fönster här så elementen går ju bananas och våldskör när vi väl sätter igång dem. Vi duschar varannan dag oftast och Linnéa badar två ggr/veckan

   De kan inte installera jord- eller bergvärme då försäldrarna dina? Det skulle de ju spara massor på!

   • Sanna

    Jo, dom hade nog velat det. Men dom har inte råd. Vet att dom pratade om det, men sen blev dom tvingade av kommunen att betala för att dra in vatten och avlopp trots att dom innan hade egen brunn med jättefint vatten. Så då fick dom trolla fram 150 tusen bara sådär.

    • Jennie Inläggsförfattare

     Mäh, konstigt att de blev tvingade. ? jävligt tråkigt utgift. ? Nä det kostar ju tyvärr lite det med. Hoppas att de kan fixa det framöver då för en sån sak tjänar man ju inte rätt fort när den väl är installerad. ?