Luhuhurad! Elegantbox = bluff. 20


Kan ju meddela att jag förmodligen blivit grundlurad. Så jag tänkte varna andra som eventuellt har funderat på att börja prenumerera på en tjänst som heter Elegantbox. Det är som Glossybox som jag haft i massa år nu, en box med hemliga skönhetsprodukter som kommer en gång i månaden. Jag tänkte bara testa och se om det skulle vara bättre eller sämre än Glossybox, ytlighetsnörd som jag är så tycker jag ju att sånt där är oerhört kul, att få en julklapp varje månad och få testa nya produkter till ett lågt pris.
.
De har dragit pengar i början på november men inget har dykt upp och jag hade nästan förträngt hela grejen, jag har fått en box mot faktura men sedan bytte de till kortbetalning och jag hängde givetvis på. Deras hemsida ligger nere ”för underhåll” och har så gjort ett bra tag, det finns inget telefonnummer att nå dem på, de svarar inte på mail längre. Jag hittade dem till slut på Facebook där det bara rasat in frågor och negativ kritik och varningar. Massor av människor har inte fått sin box, de har inte fått sina fakturor och blir skickade till inkasso ändå, andra har fått fakturan långt innan boxen kommit och boxen har nästan alltid varit veckor försenad. Men de svarar inte längre på folks kommentarer där heller. Folk som bytt till kortbetalning har spärrat sina kort så att inte Elegantbox ska kunna dra mer pengar av dem och måste alltså vänta in ett nytt betalkort, vilket jävla strul. Nu upptäckte jag, när jag skulle göra ett sista försök att få kontakt med dem och säga upp min prenumeration, att de dessutom stängt ner sin Facebooksida… Ska bli mycket spännande att se om jag får någon box, som ska komma i slutet på december. Annars får jag väl spärra mitt kort jag med. Första gången jag varit med om något sånt här.

Skärmbild (1) copy Skärmbild (3) copy Skärmbild (2) copy

wpid-wp-1451072711918.jpg wpid-wp-1451072707471.jpg wpid-wp-1451072699160.jpg wpid-wp-1451072693283.jpg
Igår var vi bjudna på julmiddag hos svärfadern och Ingrid och åt tills vi höll på förgås i vanlig ordning. Mycket smaskens, tack! Men Linnéa hade haft en väääldigt dålig natt så hon blev trött rätt fort. Det blev för mycket med allt farande på julaftonen förmodligen, så mycket intryck för ett så litet och nytt huvud. Men ändå är hon så tålmodig och försöker hålla humöret uppe, fantastiska lilla människa. Hon invigde nya mössan och nya fårskinnsskorna dagen till ära, varmt och skönt åt lillkroppen. – Lille Sej ville också vara med och posa med jättenallen från Hillhage.
.
Inatt har det också varit rätt oroligt för Linnéa och mig så jag ligger i sängen fortfarande och hon ligger på Emil och sover vid datorn, hon kom inte till ro om hon inte fick somna på mig inatt och var förtvivlad och skrek och snyftade om hon var tvungen att ligga själv även fast jag låg bredvid hela tiden. Så idag får det bli en riktig vilodag. Känner mig fortfarande mör och go efter lavendelskumbadet som Emil hällde upp åt mig igår kväll, som jag gonade mig i medan han nattade trollungen. Smorde in mig med Döda Havet-fotkrämen och handkrämen som jag fick av Joanna som hon köpt i Israel, och jäklar vilka härliga produkter! Ska bli spännande att testa övriga produkter som jag fick från samma ställe. Dag- och nattkräm, all purpose cream, kroppsinpackning och schampo.
.
Kan ju visa Emils julklappar också. Big Bang Theory-tröja, batteridrivna salt- och pepparkar, köksklocka, tandkrämsautomat & Tandborsthållare, polkagrisar, Transformersnyckelring/kapsylöppnare, Transformersplektrum, paracordarmband, laserschackspel.

wpid-wp-1451051613303.jpg wpid-wp-1451051629811.jpg

Det ska bli kul att testa det här spelet. Ett slags schackspel som sagt med Egyptiska figurer och speglar, där man ska förflyttar speglar och figurer och ska placera speglarna på rätt sätt för att kunna träffa motståndarens pjäser med en laserstråle man skickar iväg efter man gjort sitt drag. Utan att träffa sina egna pjäser förstås.

wpid-wp-1451072652103.jpg wpid-wp-1451072659783.jpg wpid-wp-1451072669003.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

20 thoughts on “Luhuhurad! Elegantbox = bluff.

 • Sanna

  Men va bra att du skrev det! Jag har nämligen funderat på att testa en månad mot faktura som test. (visste inte att dom tagit bort det alternativet) Men tänkte vänta tills dom fick bättre betyg. Såg att dom flesta på deras facebook och framförallt under deras tagg på instagram skriver att glossybox är betydligt bättre.
  Innan du spärrar kortet skulle du kanske ha ringt polisen och anmält och frågat hur du ska gå till väga. För frågan är om dom kan skicka faktura istället med typ dröjsmålsavgift om dom inte kan dra från kortet. Och betalar du inte den får du betalningsanmärkningar och hej och hå. Sofie råkade ut för nått liknande när hon fick faktura för nått hon inte ens beställt och då fick hon gå via polisen.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja jag ska som sagt vänta och se nu om det kommer någon decemberbox som jag har betalat för och om de svarar på mitt mail. Innan dess är det ju ingen mening att anmäla. Det har känts halvskumt hela tiden, man får inget kvitto på att boxen är på väg, inget sms som Glossybox skickar ut, man kan inte logga in på nån kundsida för att se sin order och det går som sagt inte ens att ringa till dem. I början ansåg de flesta tvärtom, att Elegantbox var bättre än Glossybox. Alla får ju samma produkter i Elegantbox, eller fick, så man slipper bli avundsjuk. Nä fy fan jag blir så stressad av sånt här, när man inte ens får nån respons när man försöker få tag på dem och att de kan dra pengar från mitt konto!

   • Sanna

    Jaha, jag läste nog lite snabbt. Tyckte du skrev att du betalat för några som inte dykt upp. Nä, då är det klart du måste vänta. Du kan ju inte anmäla något som inte hänt. xD
    Mystiskt. För det såg proffsigt ut. Eller det kändes kanske så för att det var så många kändisbloggare jag följer som gjorde reklam för just Elegantbox.
    Aha, fast jag tycker det är lite kul att man får olika, för jag gillar att läsa vad andra fått i sina. xD
    Ja, huffas. Jag förstår det! Själv hade jag nog fått en ångestattack.

    • Jennie Inläggsförfattare

     Haha nä jag brukar inte bli avundsjuk heller, men man läser ju många kommentarer på instagram osv av folk som nästan är hysteriska då de inte fått samma som nån annan. xD
     Jo det verkade seriöst och proffsigt faktiskt vid första anblicken. Vet inte om de inte kunde hantera mängden prenumeranter eller vad som hände, känns konstigt om de skulle gå i konkurs bara sådär också på en gång nästan. Ägarna har flera företag också, undrar hur de sköter dem?! Känns otäckt att inte få nån kontakt av dem nu när de fått mina kortuppgifter och så. Men man kunde tydligen kräva tillbaka pengar man betalat via kort, men då måste man göra en polisanmlan först.

 • Cecilia

  Usch så surt att bli lurad så där Jag funderade på att testa den men så kom jag av mig och det blev aldrig av. Tur det då. Var det inte nån stor bloggare som tipsade om den boxen när den var ny?!
  Skulle jag vara du skulle jag spärra kortet och beställa ett nytt redan nu. Annars är risken att de hinner med att dra ännu än gång från ditt konto och det vore ju jäkligt onödigt.
  Fan vad det suger att bli blåst!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja det var tur det! Jo det var flera som skev om boxen vet jag men det har faktiskt varit tvärtyst från dem nu ett tag när jag tänker efter. Jävligt knepigt allt tycker jag, det verkade ju så seriöst och sen slutar de helt plötsligt att svara på både mail och kommentarer.