Maskeradkalajjs 6


Igår var det födelsedagsmaskeradskalajjs för Herr Larsson som fyllde år för ett tag sen. Blev ståndsmässigt upphämtade av Hillhage som kom mullrande i sin jänk och så gungade vi iväg in till byn. Alla var utklädda! Det var en salig blandning av en tv-spelshjälte – Sub Zero, en skogshuggare, Clint Eastwood i ”Den onde den gode och den fule”, en stins, rödluvan, en psykopat, en kanin, en hippie, ett par cowboysar och så jag som en honform av Edward Scissorhands. Vi åt tacos, kladdkaka och tårta på Mariotallrikar och drack bål och vin ur mariomuggar, torkade trynet med Marioservetter och i taket hängde ballonger, serpentiner och Mariogirlanger. Så spelade vi olika sällskapsspel hela natta. Mucho roligt!

Det var inte det lättaste att sminka sig till halvdöd kan jag säga, måååånga timmar blev det framför spegeln innan jag kom på hur jag skulle ha det och fetsminket jag beställde var ju inte direkt som att sminka med vanligt smink, förmodligen hade jag sett mer död ut om jag skippat smink över huvud taget. Och så skulle det ju vara ärr också i trynet, försökte få med dem på bild med det var svårt. Men jag blev nöjd till slut. Levde dock in i transformationen lite väl mycket då jag skulle göra några extra rispor i ena ärmen med ett rakblad, med kläderna på… Det blev skapligt blodvite. Gör först, tänk sen, det där ständiga. Efter det höll jag ut tyget från skinnet medan jag skar resten av revorna, man lär så länge man lever och leva ska man göra så det känns. Uppenbarligen.

Idag är jag lite trött minsann… Ligger i sängen än, fortfarande grå i ansiktet och lösfransarna på halvstång. Skulle kunna gå på en maskerad till i befintligt skick. Häller ut fil, hallon med grädde och kaffe över mig och täcket och känner att det skulle varit bra med ytterligare en vilodag, chääääfen!?

image

 


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

6 thoughts on “Maskeradkalajjs