Midsommarafton i Ljusnedal 4


DSC00921 copy

Linnéas andra Midsommarafton. Vi gick ner på Bruksområdet som traditionen är, lite sent ute var vi då mat- och sovklockan inte alltid timear resten av världen, så stången var redan rest när vi kom ner. Det spelades musik och det dansades runt stången, nästa år är det Linnéas tur att dansa Små Grodorna. Köpte ankor till ankracet och fikade på nyöppnade Storhagen Gårdsbutik & Café i Gamla Prästgården som hade kak- och tårtbuffé dagen till ära. Mums! Det såldes kolbulle och korv och det var ponnyridning och mjölkkrukekastning Linnéa hälsade på skräckslagna kaniner och såg får och hästar och träffade flera hundar av olika storlek som hon fick klappa på, så kul för henne som tycker så mycket om djur. Farmor hade med sig picknickfilt så vi satt på gräset och Linnéa fick sin första korv med bröd. Det var så väldigt mycket folk! Och uppehåll i vädret, om än mulet. Så kul! Dock orkade inte Linnéa med att stanna över prisutdelningen på ankracet m.m så vi vet inte hur det gått än.

DSC00919 copy DSC00926 copy

DSC00923 copy

(update! höll på glömma den här fantastiska bilden) Jag undrar vad dom håller på med här?

DSC00937

Gamla Prästgården där nyöppnade Storhagen Gårdsbutik & Café ligger. Här hade mamma café en gång i tiden också. Det är så roligt att de vågar satsa här i byn.

DSC00927

Spatserarn som inte kunde sitta still när vi fikade. Kaninerna var lite uppjagade av allt spring och skrik  så de låg mest och tryckte i boet, vi får gå hit en lugnare dag istället och titta ordentligt. Och fåren låg och gömde sig i höggräset.

DSC00931 DSC00933 DSC00936

Mjölkkrukekastning på avstånd. Bilderna är en aning dimmiga eftersom jag upptäckte när vi nästan var hemma att det var spår efter misstänkta klåfingrar på linsen.

DSC00939

Ankorna på väg i mål.

DSC00944

DSC00949

DSC00946 copy

De Alldelessnartblivandeföräldrarna aka bror och Sanna. Och Svärmor och Inger S.

DSC00941 copy

Dimmig närbild

DSC00941 copy2

Svängde förbi mamma och pappa en snabbis innan vi gick hem.

DSC00951 DSC00952 copy

Stina och jag på bron imorse. Och de andra Midsommarfirarna i kattgården.

20160624_113843_27261533333_o 20160624_113940_27772249122_o DSC00956


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

4 thoughts on “Midsommarafton i Ljusnedal

 • Cecilia

  Åhh men så mysigt med ett sånt gammalt hederligt midsommarfirande ❤️ Det har jag inte varit på sedan jag var liten.
  Ni ser ut att ha haft det mysigt ?

  Alltså dina ögonbryn? Du får till dem sååå snygga! Mina är så besvärliga eftersom de har olika form och det är fan stört omöjligt att försöka måla dem lika?

  Kramar ?❤️❤️

  • Jennie Inläggsförfattare

   Jaaa jättemysigt är det! Älskar att det kommer så mycket folk också till vår lilla by.

   Nämen tack! Jag har alldeles fel färg för mina bryn nu så jag är inte så nöjd själv, haha, men det får gå. Jag tycker alltid dina bryn är snygga och jämna.

   Kram!

 • Sanna

  Ja, jisses vad folk det var i år! Men det var nog mycket beroende på vädret. Tyckte det var helt fantastiskt skönt! Och att vi sen slapp undan regn hela dagen! Hade det varit varmare hade jag nog iiinte pallat att vara där mer än nån timme. Om ens en. Var så sjukt svullen och vätskefylld när jag kom hem att jag knappt kunde böja en led. xD Men då hade vi varit där från 11 till strax efter 16. Så det var ju inte så konstigt kanske. ;D

  Hahaha! Jag dööör åt bilden! xD Emil och jag ser ut som ”Wtf!” Och Johan ser ut som att han håller på att skratta ihjäl sig. Kan för allt i världen inte minnas vad vi pratade om. xD Haha!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja jättekul att det var så mycket folk! Ja visst var det skönt att det var mulet, men det var ju så kvavt ändå! Skönt för Linnéas skull också att det inte var stekande sol, hon som mste ha en massa kläder på sig.

   Men huvva, haha xD Jag minns det där… fy tusan. Men du gjorde det bra som höll ut så länge! Vi kom dit vid halv ett och gick hem strax före 3.

   Får kolla med Agneta om hon minns.