Mitt liv som pekbok 16


Hej, det här är min pekbok. Det har varit så många nätter med dålig sömn nu så jag kan knappt tänka och orkar inte skriva nåt speciellt, så det får bli en bilderbok om senaste tiden denna gången. Upptäckte imorse att det känns vasst på tandköttet i nederkäken, så hennes första lilla tand är på väg! Så det förklarar nog den dåliga sömnen hon haft, de kan ha besvär i upp till en månad innan tänderna visar sig läste jag. Huvva. Hon vänder och vrider och gnyr och snyftar på nätterna och rätt vad det är ska hon upp och stå, så det kan även handla om frustration att hon inte kan gå än också mitt uppi allt.
.
Emil han snarkar sig igenom det mesta medan jag vaknar till av minsta lilla, ibland får han en knytnäve eller en spark för att reagera. Ett par gånger per natt får han även en spark av ilska för att han också väcker mig, räcker det inte att en gör det med jämna mellanrum, eller 4 med hårbollarna som spatserar över min lekamen med nästan lika jämna mellanrum, men det är svårt att säga till de små anarkisterna. Svårt att säga till en snarkare att sluta snarka också förvisso, men vissa nätter är verkligen THE mått rågat och det känns bättre i själen att få sparka bakut. Att Linnéa väcker mig är en sak, hon är ju alldeles ny liten människa och det är ju så det kan vara då så det har jag inga problem med. Hon gör det ju inte för att jävlas, utan hon vaknar ju och gnyr och håller på av en anledning. Emil snarkar för att jävlas, det är jag säker på.

.
Vi kikade på bästa filmen ”Trolltyg i tomteskogen” som hon fick av mormor en morgon, det var intressant till en början, men sen blev knapparna på datorn desto intressantare och då funkade inte filmen så bra. Så vi får skaffa en DVD-spelare och kika på TV:n nästa gång.

wp-1456831461485.jpg wp-1456831416719.jpg wp-1456831422495.jpg

Vi gjorde hand- och fotavtryck i trolldeg. Finaste små tassarna.

wp-1456831430128.jpg

Linnéa fick ännu en gitarr, en akustisk i miniformat denna gång. Det var REA så vi passade på. Är lite sur över att den rosa var slutsåld dock. Men pappas gitarr är fortfarande snäppet roligare att terrorisera. Förstås.

wp-1456846794268.jpg

Jag köpte världens finaste och gulligaste lilla 12-centimeters springform äntligen, så nu kan jag äntligen göra minibakverk utan att ränna hos mamma och låna miniformar hela tiden. – Och så fick jag en present av bästa Cissi.

20160302_153506.jpg wp-1456846801032.jpg

Gjorde en liten make over i köket, ÄNTLIGEN också! Dessa äckliga slitna bänkskivor blev som nya och det känns som vi fick ett helt nytt kök, så mycket ljusare och större det känns! Dock syns de hemska slitna, gulnade och skavda och håliga köksluckorna ännu tydligare nu. Men de hoppas jag vi kan ta tag i och göra nån budgetuppfräschning på i sommar. Panduro hade en massa REA så lägligt, älskar att jag hittat en massa billiga saker nu när ekonomin är begränsad, så jag köpte dekorplast (eller kontaktplast, you name it) i vit marmor och klistrade på. Dock blev det en skarv ca 1,5dm från väggen då rätt bredd var slutsåld, men inget man tänker på om man inte studerar noga. FÖRE:

wp-1457105934668.jpg wp-1457105926197.jpg

EFTER:

20160302_192221.jpg

20160302_193058.jpg

Köpte nytt sängöverkast till våran säng med svag förhoppning om att slippa att ALLT katthår fastnar på det, för ynka 140:-! Det var 30% rea på bädd på Jotex, som hittat. Köpte även ett bäddset till Linnéa för nu har hon även fått sitt allra första täcke och kudde. Av farfar fick hon en riktigt rejäl madrass i veckan! Med en sommar- och en vintersida, riktigt tjock och lyxig känns den. Hon har ju sovit på en jättetunn skumgummimadrass hittills stackarn.

20160303_070219.jpg 20160303_153259.jpg

Ännu mer presenter kom med posten, även det från bästa Cissi, och till Linnéa denna gången i form av ett jättefint påslakanset. – Värmedynan Lille Sej och jag spikmattar oss.

20160303_185334.jpg 20160303_154939.jpg

I lördags hoppade jag in och jobbade en sväng för första gången på 11(!!!) månader! Det är helt sjukt så snabbt tiden gått, skrämmande! Det gick bara bra trots min hysteriska nervositet i början, kändes som att det var första dagen på nya jobbet. Men det var kavlugnt sånär som på två  små körningar och givetvis jävlades garageportarna när jag trodde jag skulle få kvälla. Murphy is back, indeed. Så jag roade mig med att skotta parkeringarna och städa, så tiden gick ju ändå. Men det var kul att jobba lite! Men jag saknade lillskitas.

img_20160305_091411.jpg 20160305_090410.jpg

Fick en jättefin present av Hanna & Gunnar, min mormors bror och hans fru i Messlingen. Det är ett sittunderlag inuti och det är min mormor som vävt tyget en gång i tiden och Hanna har klätt med fårskinn runt om. Det blir fantastiskt att sitta på ute i vårsolen till att börja med. Om jag törs/vill slita på det vill säga. Lille Sej tyckte hon kunde ha det så länge och nu värmer det rôvva i datorstolen.

20160306_085945.jpg 20160306_090011.jpg

Dom här bilderna fick jag medan jag jobbade i lördags – SAKNA!!! Trollunge.

20160305_094112.jpeg 20160305_151548.jpeg

Pust! Ikväll ska jag ta ett avslappnande lavendelbubbelbad, lägga ansiktsmask och fila fötterna med rasp så jag slipper gå omkring på förhårdningar i klass med betongsuggor och lägga mig före Homo Sapiens blev till. Om jag orkar.

image


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

16 thoughts on “Mitt liv som pekbok

 • Bella

  Men lilla söta! Vad mycket hår hon börjar få!
  Skönt att det gick bra att jobba – men visst är det ovant?! Jag jobbar ca 8 timmar i veckan nu & det känns rätt lagomt… Dock ganska långt kvar upp till heltid hehe.. ?

  Hur gör ni när ni pottränar? Sätter ni henne där lite då o då eller när ni ser att det ”är dags”? Får hon sitta länge eller bara liten kortis? Vi har provat att sätta honom på pottan när man ser att han gör några tecken men vi verkar bara ”störa” honom och så kommer han liksom av sig.. Man vill ju inte att de ska hålla sig för att man stör hela tiden.. Mysigt ämne – men det är tusan i mig svårt det där! ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja nu börjar det bli lite frisyr på henne ?

   Haha ja det gäller att trappa upp långsamt så inte kroppen får en chock. ? kändes ganska lagom det här med, nästan så jag är sliten idag. ?

   Ja men ungar är ju en hel vetenskap! Vi brukar gå på pottan nästan på en gång vi vaknar på morgonen och varje gång direkt efter vi ätit eller sovit och när hon signalerar eller vi tror att hon signalerar ? men jag har märkt att hon kan bli gnällig utan anledning när hon vill kissa, för de gånger jag varit trög och inte fattat vad som är fel och inte satt henne på pottan så har hon kissat i blöjan, eller på golvet. Och hon kissar varje gång på pottan efter att ha gnällt, så är rätt säker på att det är en signal från henne. ? om vi har lekt ett tag utan att hon visar nåt så kan jag ta henne på pottan då med ibland bara utifall. Vissa gånger tar det tid innan det kommer nåt och om hon tex inte bajsat så låter jag henne sitta längre för det kan ta tid ibland innan hon börjar klämma. Ibland kommer det litegrann direkt på morgonen, men oftast kommer det stora lasset efter att vi ätit gröt så då får hon sitta en längre stund. Det kan nog vara 10 minuter eller mer ibland och då sitter jag bredvid och pratar och leker lite med henne så hon inte ska lessna på att sitta där. ? ibland får hon gå upp direkt hon kissat, det är så olika, jag försöker gå på känn. Inte det lättaste alltid heller men.

   • Bella

    Men jag med! Jag jobbar bara 3 timmar i sträck men det känns som en hel vecka! ?

    Idag har jag börjat sätta honom på pottan direkt efter han vaknat och han har faktiskt kissat 2 ggr! Whohoo framsteg! ? men fortfarande så avbryter han sina klämmerier när vi tar med honom till pottan för att göra nr 2.. Jag försöker låta honom sitta en längre stund men han kliver bara upp.! Hur gör ni när Linnéa försöker kliva upp? Jag leker och donar o härjar men han ska bara upp upp upp.. Men det är väl bara att fortsätta vara ihärdig gissar jag, så kommer det

    • Jennie Inläggsförfattare

     Hahaha ?

     Ja men vad bra! ? ja det kan faktiskt ta ett tag innan Linnéa börjar klämma igen också om hon suttit nån annanstans och klämt. Vi har leksaker där inne som vi brukar distrahera med, men nu har hon också börjat på och ska kliva upp flera gånger ? och så blir hon förbannad när jag sätter ner henne. ? så jag vet inte jag, haha. Kanske det är för att de är så nära på att lära sig gå som de helst vill upp och stå? De har kanske bara öva öva öva i skallen just nu. ? Jo det lossnar nog tillslut. ?

 • Cecilia

  Rackarns så snyggt det blev i köket var det lätt att få till det snyggt?

  Hur var överkastet då? Var det lite blankare? Så katthåren inte fastnar… Jag vill oxå ha nytt

  Hoppas nattsömnen blir bättre när tanden kommit upp. Jobbiga saker de där bissingarna Tror både du och Linnea behöver sova ordentligt snart

  Kul med slla bilder Ni är så fina! Saknar

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja visst blev det! ? Det var lite meckigt att undvika luftbubblor, men jag satte den lite snett först, allt är snett här så det var svårt att måtta mot väggen för att få det rakt, och fick dra av den en bit och göra om så det kan ha berott på det och så hade jag inget riktigt bra verktyg, använde en trasa att trycka fast det med, hade nog underlättat med en plastskrapa. Men det blev bra tillslut. ?

   Ja lite blankt var det, men inte som jag förväntat mig såklart. ? och väldigt tunt. Men det funkar och det drar inte alls åt sig katthår som det förra i alla fall, så lite förbättring blev det iaf. ?

   Ja hoppas vi får lite paus nu när den här tanden kommer ut så vi får vila upp oss. ?

   Åh tack! ❤ saknar dig med! ❤❤❤

 • Sanna

  Jag gillar när det är mycket bilder! ;D Syns ju kaaanske på min blogg. Typ 80% bilder 20% text.

  Shit va snyggt det blev med dekorplasten! Vit marmor är ju såååå snyggt Jag tänkte göra samma i andra lägenheten när vi höll på med dekorplast där. Planen var att göra bänkskivan svart. Men så läste jag att många som klistrat på bänkar och framförallt skåpluckor fått problem med att färgen/originallamineringen på sakerna dom klistrat fast saker på lossnat när dom försökt pilla bort det. Och så har dom fått betala för nya bänkskivor eller nya skåpluckor. Och plasten på våra "trä" bänkar höll redan på att lossna, så jag vågade inte chansa.

  Du får köpa sån där nässpray till Emil som är mot snarkning! Och sånadär plåster man har på näsan. Har hört att det fungerar bra för många!

  Åh vi fick också ett sittunderlag. jättefina! Kommer nog inte våga sitta på den.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja jag älskar också att läsa bloggar med mycket bilder men jag kan ibland tycka att inläggen blir såååå långa när JAG lägger in massa bilder så tror jag att folk inte orkar scrolla/läsa och så skäms jag lite, haha.

   Ja det blev ett lyft. Jaha okej, det skulle inte vara några problem att ta bort den om man värmer den med en hårfön innan läste jag. Så jag hoppas att det går bra då, å andra sidan så tror jag att det skulle få sitta kvar för nästa hyresgäst om vi skulle få för oss att flytta med tanke på hur bedrövligt det såg ut innan. Annars får vi köpa en snarliknande mörkbrun att klistra dit den dagen om det blir protester vid besiktning.

   Ja det är så kul att få såna här gamla saker

 • Trollkatt

  Haha läser du Kissie måntro ??! Skitsnyggt med dekorplasten, jag vill också göra! Har samma mörkbruna bänk här. Jag får nog för mig att jag skulle vilja ha något som ser ut som breda plankor eller så…lite mer stuga typ ?.
  Många fina bilder! Du har ett så vackert leende, mer sånt!!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Japp, haha! Men jag såg det först i en sminkblogg för länge sen där hon hade klätt om sitt sminkbord, då blev jag sugen men det blev inte förrän nu jag kom till skott. Ja jag har sett att det finns jättefina dekorplaster som ser ut som gammalt trä i olika former! Satt och tittade på sådana med mamma en dag för hon skulle vilja ha nåt sånt.

   Men tack!