Nagelkatter, nyttiga fetton & bilhjärta 22


Min bil min bil min besvärliga lilla bil.
Varför kan du icke ge mig några mil

Jag kan inte påstå att just bilar tillhör mitt lyckosammaste objekt, den förra tog ändå priset med att hänga sig på larmet, vägra släcka lyset trots att det var avstängt och nyckeln utdragen, låsa hjulen så jag skrikande for genom byn med dubbar mot asfalt, låsa rattlåset så fort jag drog ur nyckeln och sen nästan vägra låsa upp det igen osv osv. Skänkte den tillslut till att bli donator och köpte en ”ny” bil. Ifjol vinter den här tiden åkte den bärgare och jag fick lägga 12000 riksdaler på verkstad för den lille huliganen, i Svenstavik! Dessutom åtgärdade dom inte ens allt. Det är närmare 16 mil dit! Nu har förmodligen batteriet gett upp totalt, har fått ladda det varje gång det varit kallt, men nu tar det inte ens laddning längre. Plånboken is crying. Jag vill bara ställa av den lille jäveln och plocka fram den till våren.
.

Idag fick jag lära mig att det finns nåt som heter bolltäcke! På tal om allt och inget… Fantastiskt namn. Det ska vara ett täcke med bollar insydda och finns i olika tyngder, från 7 till 16 kilo eller liknande och ska lindra restless legs, ADHD-personer kan lugnas iom att det trycker ner kroppen och stimulerar olika punkter så man ska bli avslappnad och lugn, bra vid demens, MS, smärta, stress, autism, tvångssyndrom, ångest och mycket mer. Ska förstås även hjälpa folk med sömnsvårigheter. HÄR kan man läsa om de olika täckena och det finns även bollvästar och bolldynor och bollfiltar. Det vore kanske nåt för äldreboenden!? Jag har aldrig hört talas om att man använder såna där jag jobbat.

.

Jag testade ett nytt recept på sockerfria semlor! Minisemlor. Nom nom! Och faktiskt så räckte det gott och väl med en liten minisemla då det blir så mäktigt när man bakar utan socker.  Dock hade jag inte tillräckligt med mandelmjöl kvar till mandelmassan och jag använde ”fel” sorts sötning då jag bara hade Canderel hemma, så de blev inte så söta tyvärr som de förhoppningsvis blir med sötströ istället, men de var smaskiga ändå. Hade kanske funkat att tillsätta några droppar stevia, men det tänkte jag inte på. Receptet finns HÄR!

wp-1452438763473.jpg Snapshot_20160111 copy

Nu har jag hållit på leka med naglarna igen, jag har haft ett par ark med nail art, givetvis katter (vem är förvånad? Börjar det bli ohälsosamt nu?), liggande ett tag nu. Men de hemska snöflingorna jag kladdade på klorna i julas hade avskräckt mitt lilla tålamod så jag var nära på att kasta allt liknande i soporna för min egna överlevnads skull. Dessa var SÅ mycket lättare att ha att göra med, thank you lord för att du inte drog ner mitt tålamod till minus igen. Ni får bortse, försöka i alla fall, från de fruktansvärt slarvigt målade naglarna som jag attacklackade medan Linnéa sov, mina torra nariga ovårdade nagelband och ofilade naglar. Det är lite svårt att få den här färgen jämn, hade nog behövts ett tredje lager, men… jag orkade/hann inte. Det är tur att man kan välja att se sina naglar på avstånd. ? De smala större katterna är nail art som man måste blöta i vatten några sekunder, sedan försöka fiska upp det lilla märket med en pincett el. liknande, försöka avlägsna dem från bakgrunden och sen slibba fast på nageln på rätt ställe. Snöstjärnorna var sådana och nästan omöjliga att få loss i ett stycke och att få dem dit de skulle, dessa lossnade nästan av sig själva tack och lov. De andra är helt enkelt klistermärken – SÅ mycket smidigare I tell ya. De små fjärilarna var väl lite halvpickliga kan jag erkänna. But aj löööv!

wp-1452368862376-1162x1162

Och vinter blev det, igen. Det måste kommit 2 deci, ska det prompt vara vinter så får det gärna vara vitt på backen och i träden, då är det mysigt på riktigt. Och så kan vi provåka pulkan lite mer utan att det låter som en gammal grammofonskiva med hack djupa som Grand Canyon med en megafon till hands när vi drar den på allt grus de vräkt på när det blivit glashalt och som smält fram undan för undan. Stackars småöronen åt Linnéa.

Nu kan hon hålla vällingflaskan helt själv både när hon sitter och ligger ? Igår fick hon ligga uppallad i soffan och titta på barnprogram när hon drack kvällsvällingen i en av sina nya pyjamasar ( jag måste uppmärksamma eder om att det är katter på den), det var mycket mysigare än att sitta i reversed gamnacke-style vid köksbordet.

wp-1452455623364.jpg wp-1452455618948.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

22 thoughts on “Nagelkatter, nyttiga fetton & bilhjärta

 • Bella

  Men vad duktig hon är Linnéa! Ammar du någonting fortfarande? ?
  Fint & kul med nailart!? Kan säga att jag köpte Iduns ”marmor” efter ditt inlägg här! Superfint lack. Älskar de lite mer naturliga färgerna, ser ju väldigt fräscht ut på tycker jag. ?? tack för tipset!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Men vad roligt att du köpte det och gillar det! ? ja det är jättefint verkligen. ?

   Ja jag helammar fortfarande kan man väl nästan säga. Förutom att hon får gröt på morgonen, välling på kvällen och oftast en halv burk barnmat till middag. Hon vill fortfarande ha tutte på natten och efter vällingen och flera ggr på dan. Jag tänkte hon får fortsätta ett tag till för det funkar ju så bra, eller tills hon får tänder. ?

   • Bella

    Jag hade också tänkt amma längre, ammar iof på nätterna men det kommer nog inte så mkt mat utan det är mest för snuttandets skull sörjer verkligen nu när vi väl har ”slutat” att det gick så fort.. Min plan var ju 1 år! Skönt att det funkar för dig! Det är ju så praktiskt också..!

 • Cecilia

  Vad knäpp man är, men jag trodde alla visste vad bolltäcke är xD hahahaha Antar att jag läst mkt iom min egen diagnos. Inte för att jag har någon önskan om att testa just ett bolltäcke för att kunna somna (känner mer panik över att ha något som ligger an så).

  Vad duktig lillskruttan är ❤️ Åhhh så fort det går!
  Vad kör ni för välling?

  Å nä, bilar är aldrig kul! Avskyr när de kostar pengar! Usch! Å de gör de fan jämt!
  Kramar❤️

  • Jennie Inläggsförfattare

   Hahaha jaha där ser man ? hade varit kul att känna hur det känns att ha ett sånt på sig, men det är ingenting jag känner att jag behöver.

   Vi kör med Nestlés Gonatt-välling. Hon tycker den är jättegod. ? dock tror jag inte den gör så att hon sover så mycket bättre än utan. Var därför vi testade men hon har ju sina vakna perioder ändå.

 • Trollkatt

  Vad har du för bil? Haha, trodde det bara var vi som fick jävlas extra med bilar ;). Men å andra sidan verkar vi haft tur med den gamla saaben vi hade i flera år som bara gick och gick. Hoppas verkligen på denna bil nu efter att de lagar bromsarna, för den är skön att sitta i åtminstone.

  Jag har också haft de små katterna till naglarna, men tycker de större var mycket finare mer ”min typ” av katt. Har haft med enbart fjärilar och även skelett hahaha ;-D. Lite kul när de är den enkla sorten att sätta på.

  Jaaa, som alla skriver, vad snabbt det går i hennes utveckling nu, superspännande!! Duktig!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Nädu jag har en väldig tur med bilar jag med, det verkar inte spela nån roll vad jag har för märke heller. Det är en Audi A4 Quattro årsmodell 2005 jag har nu. Köpte den för 1.5 år sen. Jag skulle aldrig sålt min lilla shoppingbil jag hade i stan, för den var det såklart aldrig nåt fel på. ?

   Jaha ja det är ju skitroligt att pilla på med naglarna, när det går bra i alla fall.