P-böter 100 mil bort & bakslag 20


2016-04-17-09.03.49-1.jpg.jpg 20160419_105037.jpgJag har glömt att berätta att förra veckan fick jag ett brev från Transportstyrelsen, en påminnelse på en obetald parkeringsbot!? Inte nog med det, så har min bil tydligen befunnit sig på en gata i MALMÖ! Den 16 mars mellan 9:52:02-10:05:54, how is that possible?! Och hur ska jag kunna motbevisa det? jag var exakt den tiden på kyrkis med Linnéa och jag hade hantverkare här hemma som bytte ventilationssystemet just den dagen och dem träffade jag ju och pratade med, men hur bevisar jag att min bil var här?! Jag har ju liksom noll anknytning till Malmö och har ingen som helst anledning att vistas där heller och har aldrig ens varit där i hela mitt liv. Det märkliga är att Lena också hade fått en likadan påminnelse igår! Fast då var det deras skoter istället som på nåt lustig vis olovligt parkerat sig på en gata i Göteborg och dragit på sig böter. Alltså vad är det frågan om? Så jävla ledsamt. Jag måste ju betala dessa 600 spänn och sen bara hoppas på att min överklagan går igenom. Trött!

.

Som jag sagt förr så går det så mycket bättre med humöret den här vintern, jag blir inte förbannad/jagmåstefåsovaheladagenless/åskmolnstryne så fort det kommit snö. Magiskt! Is it The New Grinde? Eller är det för att ingen tvingar ut mig i arla morgonstund i skiten för att skotta bilar och bli blöt om fötterna? Vi får nog svar på den frågan till nästa vinter. ? Vart jag ville komma var att idag kom vårens andra eller tredje bakslag – det är vitt på backen efter att ha varit vårkänslosamt med våldsamt tinande av snön några dagar. Dock är det 2 plusgrader så den blir nog inte långvarig denna gången heller. (Innan jag hann publicera detta hann det bli 6 grader och snön är väck ?) Tur för den för nu vill jag ha vår och sommar, har känt mig lite isolerad denna vinter iom att Linnéa varit så liten och inte förstått tjusningen med att vara ute, eller förstått, hon har inte haft så mycket användning av snö rättare sagt. ? Eller så är hon sin mors dotter. Kan vara. Men nästa vinter! Oj vad vi ska åka spark och pulka och bygga snögubbar och snögrottor (fast jag har fobi för snögrottor sedan jag läste om en liten tjej som avled i Östersund i vintras av att grottan rasade ihop ?) och snölyktor och göra snöänglar. ? Kan det rent av vara så att jag längtar efter vintern?! Låter inte sunt i Grindeperspektiv. ?

.

Bäbisuppdate: tänk förresten, om 1.5 månader så klassas hon inte som bäbis längre, utan barn! Nänänä, kommer icke på fråga! Linnéa kommer vara min bäbis fårävvah. ? I alla fall, så är det nu en 3:e gadd på väg upp! Bredvid de andra två i nederkäken såg vi i söndags, vanligast är tydligen att det kommer två nere först och sedan två där uppe, men inte på denna modellen då. Och samma dag så gick hon 1.5 meter själv, utan stöd! Hon blir modigare och modigare nu och släpper självmant taget flera gånger om dagen och ser samtidigt så nöjd och stolt ut när hon klarar och vågar stå själv. ? Så plötsligt tar hon för sig så mycket mer, vågar testa. ❤

.
Det var så härligt väder i söndags så vi kastade ut både tvåbenta och alla fyrbenta sömntutor en sväng. Linnéa blir dock helt ställd när hon blir placerad på gräset och vet inte riktigt vad hon ska ta sig till, sitter mest och låter frågande och pillar på gamla löv. ? Lördagen var inte heller dum, vi var och handlade och stannade sedan till hos svärfar och Ingrid som satt och mös på balkongen och där blev vi kvar en bra stund, så härligt var det! Linnéa vågade knappt röra sig där heller för det blev otäckt när hon såg marken långt där nere mellan plankorna verkade det som. Hon fick även en privatkonsert med dragspel och sång där ute, mycket fascinerande. ?

2016-04-18-09.20.10-1.jpg.jpg

Jag var ute med Tilt och Stina i skogen en kväll. Bara älskar Tilts min! ?

2016-04-18-093022-1_26498644265_o

2016-04-18-093747-1_26432606141_o

Stackars Lille Sej, men ibland måste man. Och inte bryr hon sig speciellt mycket heller utan spankulerade runt som vanligt, hon tog och hotade upp Stina i utstyrseln till och med och trodde nog att hon såg enormt farlig ut. ? Söt rumpa fick hon i alla fall. ?

Untitled-1 copy


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

20 thoughts on “P-böter 100 mil bort & bakslag

 • Cecilia

  AHAHAHAHAHA alltså döööör så kul Lille sej ser ut ? Å herregud alltså ?

  Skit med p-boten då ? Vad sa de när du anmälde? Vad konstigt att ni är två från samma ort som drabbats av en sån grej, eller hur?!

  Men åhhhh, vilken tjej! Det är ju bara DAGAR från stt hon bara går och går nu ju! Huff så snabbt det här SNART året gått ?❤️

  • Jennie Inläggsförfattare

   Hahaha ja det är ett jäkla utseende på den katten överlag! xD

   Man fick inte ta det via telefon utan var tvungen att överklaga skriftligen, så jag skickade ett mail med de få bevis jag hade, så det är väl bara att vänta och se. Betala måste jag ju i vilket fall, så jävla surt. Ja, jävligt skumt! Tydligen så kör det omkring en Toyota med skoterns regplåtar där nere i Göteborg.

   Jaaaa det är så kul! Och roligast är ju att se att hon blir så nöjd själv också när hon vågar och KAN!

   • Cecilia

    Fy fan så drygt! Fattar inte att det inte borde vara lite mer krav på de som lappar att de kollar så det verkligen är rätt fordon de lappar?! Jävla sätt!!

    Ja jättekul att hon vågar och törs mer nu ?❤️

    • Jennie Inläggsförfattare

     Ja så jävla ledsamt, den som fått böterna måste ju sett att det stått fel regnummer eftersom den inte betalat boten. Eller så är det falska skyltar.

     • Cecilia

      Ja visst. Antingen skiter dom i det utan att tänka på att det drabbar någon annan eller så är det som du säger, fejkskyltat. Men kan man bara tillverka nya skyltar hur som helst?

      • Jennie Inläggsförfattare

       Ja vette fan hur dom bär sig åt men regnumret som Lenas skoter har sitter tydligen även på en Toyota nere i Göteborg upptäckte dom. ?

 • Sanna

  Men suck va ledsamt! Har du dubbelkollat så att bankgironumret faktiskt stämmer? För det finns ju dom som skickar ut falska fakturor i andras namn. Men my guess är att det tyvärr handlar om falska regplåtar. P-vakter kontrollerar inte på varje bil om regplåten stämmer med bilen när det bara gäller vanliga parkeringsböter har jag för mig.. Däremot trooooor jag att dom skriver upp vilken slags bil dom lappar, så det brukar gå fort att kolla upp om det inte stämmer överens. Jag kan ringa och höra med pappa om du vill? Dock är det säkert olika mellan olika vaktbolag.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Jag har inte gjort det på min men på Lenas stämmer numret iaf. Ja eller så har p-vakten helt enkelt skrivit fel regnummer? Det enda som står på påminnelsen är att det är en Audi, ingen modell, färg eller årsmodell. Du får gärna höra med far din ändå. ?

   • Sanna

    Pappa sa att du råkat ut för ett av tre alternativ:
    1) Du har fått en bot för en litauisk bilplåt. Dom har nämligen exakt samma system som oss. Och framifrån ser man ingen skillnad alls på en svensk och en litauisk plåt. (Många får hem räkningar på trängselskatt där dom inte har varit av den här anledningen). Dom gånger det blir en sån miss stämmer dock väldigt sällan modellen på bilen. Utan det står typ saab när du har en audi.
    2) Du har fått en falsk bot. Tydligen väldigt vanligt och dom SER äkta ut med rätt kontaktuppgifter. Men bankgironr går inte till rätt ställe.
    3) Parkeringsvakten har skrivit en siffra fel. Och eftersom bilar i samma modell ofta har liknande regplåtar så brukar modell osv stämma på boten.

    I det sistnämna fallet är det supersvårt att motbevisa att det inte är din bil som varit där. Du behöver typ ett kvitto eller liknande ifrån samma dag då du tankat här i funäs eller liknande. Och sen sa han att beroende på vilka det är som utfärdat boten så var det olika svårt att överklaga. Skulle man överklaga hos polisen var det enkelt. Var det till något annat ställe (som jag inte minns namnet på) så blir det rättegång som kostar waaaay mer för dig än att betala själva p-boten. I det fallet var det bäst och enklast att bara bita i det sura äpplet och betala boten.

    • Jennie Inläggsförfattare

     Tack för svaret! ? Ja tankat har jag ju inte, bara handlat på Ica den dagen och det bevisar ju inte direkt att min bil var hemma. Det enda jag har som bevis är ju hantverkarna som var här hemma om de minns nåt och att jag var på kyrkis.

     Konstigt att det finns så snarlika regplåtar… Jag skulle kontakta polisen i det område som boten utfärdades om jag ville överklaga står det på papperet. Polisen i Skåne.