På jakt 5


Häromkvällen var jag på jakt, med mig hade jag min största pjäs med det minsta siktet. Jag gick bara och strosade i skogen runt lägenheten och ut i kohagen en sväng i jakt på vårtecken, fann mest fjolårets salladsbar som är på god väg att tina fram men även ett fint ljus i solnedgången.
.
En gammal ene kan även den bli snygg i rätt ljus.

IMG_9260 copy

Stina Kamofleradsson hängde förstås glatt på och hoppade uppför trädstammar och rejsade runt.

IMG_9256 copy

Vår ensamma ”Bambi” som kommer varje dag och äter upp våra matrester som vi kastar ut gick nere på gärdet nedanför lägenheten och mumsade.

IMG_9191

Dessa två hårbollsherrar satt i fönstret hos mamma och pappa och spanade ut på kvällssolen.

IMG_9283 copy

Igår kom vi iväg till kyrkis åter igen, fantastisk bedrift! Det blir alltid sån stress att komma iväg, jag verkar aldrig lära mig klockan, alltså hur lång en minut verkligen är och minuten verkar ha blivit kortare sen Linnéa kom, underligt. Men det är ju tur att man får glida in lite när som helst. Linnéa älskar det som sagt, så jag vill verkligen komma iväg de få gånger som är kvar innan sommaren. Igår älskade hon det kanske inte fullt lika hårt då hon drog min kaffekopp rakt över sig när vi skulle fika. ? jag borde lärt mig vid det här laget att hon har 5-metersarmar! Som tur var så hade kaffet hunnit svalna en aning, men ont gjorde det ju säkert när det brände till, men säkert blev hon mest rädd och det blev väl inte bättre av att jag rev upp henne ur stolen när jag panikade. Så det var nog en blandning av allt och så blev det dubbelt så hemskt i och med att hon sovit så lite och var trött redan när vi kom dit. ? hon hade som tur var haklappen som skyddade magen och bröstet men ena handen och såcka lår fick kaffe över sig. *ont i mammahjärtat* ? Som tur var så fick hon låna byxor av bättre förberedda föräldrar, det tackar vi för, så himla snällt. ? Det gick snabbt över i alla fall och hon lekte och tullade på som vanligt efter att fått på sig torra kläder och lite pussar och kramar. Lilla vän ❤
.
Innan kyrkis svängde vi in på jobbet för att hämta kryddor och grillolja som jag köpt för sponsring av klassresa. Ska bli riktigt spännande att testa dessa. ? grilloljan köpte jag mest för de små gulliga dunkarnas skull. ? Och så är det en sån där pip med dessutom så man kan spruta grilloljan direkt in i köttet om man vill. Grannen kom in med kattmat också, så snällt! Ska bli spännande att se vad hårbollarna tycker om den här. ?

20160413_164525 20160413_164616

20160413_164503 20160413_164418

Det har varit några riktigt härliga kvällar och dagar nu. Så jag tog med mig Linnéa ut i kattgården så hon skulle få känna på utelivet lite häromdagen. Lille Sej blev ju överlycklig, de är ju bästa vänner och de lekte med ett grässtrå som Linnéa viftade med. Linnéa visste inte hur hon skulle bete sig först utan satt stilla på bron och funderade innan hon förstod att man kunde röra sig även på det där underliga stället. ?

20160412_140121 20160412_141021

20160412_140430 20160412_140123


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

5 thoughts on “På jakt

 • Trollkatt

  Mjau är en av de bättre matsorterna faktiskt. Otroligt nog med tanke både på pris och att det finns i dagligvaruhandeln. När jag inte köper Bozita så köper jag mjau.

  Mys med naturen tätt på, jag börjar bli rätt less på vägen och trafiken här utanför plus mängden människor överallt ?.

  Och usch för kaffe på liten, tur det gick bra ändå så det inte var skållhett ?!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Åh, bra att veta! Vi har köpt dehär guldburkarna oftast, gourme-nånting, när de ska få blötmat men de börjar tröttna på dem. Trots att de bara får på lördagar så torkar det i koppen för de slickar bara av såsen. Hoppas denna gillas bättre. ?

   Ja kanske du ska ta och bli redo för hus du med nudå så ni hittar nåt snart? ?

   Ja jag vet inte vad jag gjort om hon skållat sig. ??

 • Cecilia

  Huff så traumatiskt för liten bläckfisk med långa armar ? Tur det gick bra och att det fort gick över. Ibland kan man som förälder skrämma upp dem mer än nödvändigt och så blir det alldeles förfärligt allting ?

  Alltså hon är ju prick hur söt som helst ju! Älskar hennes kaxiga look i ksttgården ❤️

  Å ja, tiden går fortfortfort när man har småbarn. Minutrarna går faktiskt fortare ??

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja fy, det är otroligt så snabba de är dessutom! Jag skulle ge henne lunch samtidigt som jag drack kaffe, vände mig bort en hundradels sekund och då hände det. Lilla vän. Men ja, jag hoppas att det var jag som skrämde henne mer så att det inte gjorde alltför ont på lillkroppen.