Pepparkaksglass sockerfri


Pepparkaksglass – 2 portioner.

(Jag hällde upp i 4 små dessertskålar och det blev alldeles lagoma portioner.)

.

  • 4 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 4 msk sötning (sukrin + några droppar stevia hade jag i)
  • 2-3 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
    .

Vispa äggulor och sötning väldigt pösigt.
Vispa grädden fast men inte hård och vispa ner kryddor.
Blanda sedan ner i äggsmeten och smaka av.
Kör i glassmaskin ca 20 min eller stoppa in i frysen några timmar till den är lagom hård.
.

Jag vispade grädden lite för hårt tror jag då jag fick stå med en tesked och stoppa ner smeten med i maskinen, den var icke rinnande om man säger så Och i vanliga fall kör jag glassmaskinen i 20-30 minuter men denna gången så körde den fast pga att det frös till i botten efter kanske 15 minuter. Kanske för att grädden var för hårdvispad? Vet itt. Men det blev glass i alla fall, mer mjukglasskonsistens dock, men vad gör det. Dock måste sån här glass ätas direkt, ställer man den i frysen till nästa dag tex så blir den som permafrost och måste stå framme ett bra tag innan man ens kan skrapa ytan på den. Vad som finns i köpglass som förhindrar detta vet jag inte.
.

Recept från: 56kilo.se