Chokladtårta m vaniljkräm sockerfritt


4-6 små bitar

.

Kakan:

  • 30 gram smör
  • 1 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • 1 dl manelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk riven kokos
  • 1 1/3 msk kakao
  • ca 3 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • ½ tsk bakpulver

Fyllning:

  • 1,5-1 banan. (eller tex hallongrädde för lägre kolhydratinnehåll)
  • Vaniljkräm (se recept nedan, jag kommer göra större mängd nästa gång då jag tyckte det blev lite för lite)

Vaniljkräm:

  • ½ dl vispgrädde
  • ½ – 1 äggula
  • 1 tsk sötströ
  • ½ krm vaniljpulver

 

Topping:

  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk sötströ
  • ½ krm vaniljpulver

 

.

Chokladkaka:
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
    2. Blanda de torra ingredienserna med varandra (eventuellt inklusive finhackade valnötter).
    3. Blanda ner ägg, smält smör och grädde.
    4. Fördela smeten i en bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i 22 minuter. Låt svalna.
Vaniljkräm:
    1. Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud tills krämen tjocknar. Rör om då och då.
    2. Ta bort från plattan och låt krämen svalna.
Topping:
  1. Vispa grädden fluffig tillsammans med vanilj och sötning.
  2. Skär chokladkakan i två delar så att en botten och ett lock bildas.
  3. Mosa en halv banan och bred på bottnen (går att utesluta om man äter enligt LCHF).
  4. Fördela därefter över vaniljkrämen. Lägg på locket av kakan.
  5. Spritsa grädden på kakan och bred även på kanterna. Toppa eventuellt med bär!

wp-1452772792492.jpg wp-1452772796268.jpg

Recept från: Bakasockerfritt.se