Hallon- & kokosbollar/glassbollar


Till cirka 35 bollar:

.

  • 300 ml kokosmjölk eller grädde
  • 60 gram smält kokosolja
  • 100 gram hallon
  • 1/2 dl kokosmjöl (gärna från Aman Prana 4 kh/100 gram i motsats till Risenta som har 17 kh/100 gram(!) dessutom eko)
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 tsk vaniljpulver

.

Jag gjorde 1/3 av satsen för ett provsmak och fick 23 st små bollar i knäckformar:

.

  • 1 dl grädde
  • 20 gram smält kokosolja
  • 40 gram hallon
  • 7 gram riven kokos
  • lite vaniljpulver

.

Mixa allt med tex mixerstav till en smet.

Bred ut på en form med bakplåtspapper och ställ i frysen ca 30 minuter, rör om minst en gång om det är ett tjockt lager så det fryser jämnt.

Ta ut och gör små bollar/klumpar och stoppa in i frysen tills de fryst helt.

Ta fram 10-15 min före servering.

.

Vill man kan man blanda lite kakao i smält kokosolja och sedan dippa bollarna i medan man äter.

 

Recept från: Lesscarbs.se