Hamburgare, bröd, dressing & coleslaw 1


img_4331_537cf605ddf2b36b6d6d6033.
Hamburgare 4-5 st.

  • 500gr. Nötfärs.
  • 1-1,5 msk Viltfond.
  • 1 Schalottenlök, riven.
  • 1 ägg.
  • Lökpulver, salt & peppar efter smak.

.

Hamburgerbröd 4 st.

  • 4 ägg.
  • 6 msk. mandelmjöl.
  • 2 msk. fiberhusk.
  • 4 tsk. bakpulver.

Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa alla ingredienserna till en slät smet och klicka ut fyra lika stora plättar på en plåt med bakplåtspapper.
Toppa med sesamfrön och grädda i 12-15 min.

Jag rekommenderar att försöka dela varje bröd på mitten, som ett vanligt hamburgerbröd, då de är väldigt mättsamma.
Jag tog två bröd till min hamburgare som förvisso blev väldigt tjock (som var på 136gr. använde 650gr nötfärs till 6st. burgare) och det var nästan övermäktigt och mitt gap var snäppet för litet för hela kalaset. Men väldigt gott! Godaste burgare jag ätit på länge.

.

Hamburgerdressing

  • 4 msk majonäs
  • 1 msk. tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta (jag skippade det)
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Spiskummin

Rör samman med sked i en liten skål, klart!

.

Coleslaw/vitkålssallad

  • 500gr. finstrimlad vitkål.
  • 1/2 riven rödlök
  • 1 dl. majonäs
  • 1-2 tsk. dijonsenap
  • Salt & peppar
  • Ev. rivna morötter (skippade det).

 

Den tjusiga bilden och receptet är stulet av: SaraCeciliaLCHF


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

One thought on “Hamburgare, bröd, dressing & coleslaw