Kärleksmums


 

Chokladsmet

  • 180 gram smör
  • 3 ägg
  • 1 2/3 dl mandelmjöl
  • 2/3 dl kokosmjöl
  • 1 ½ dl sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
  • 2 ½ msk kakao
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • Kokos att strö över och att bröa formen med

.

Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen.
Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 26 minuter.
Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.

 

.

Chokladkräm

  • 120 gram smör
  • 130 gram mascarpone
  • 3 msk riven kokos
  • 2/3 msk hett vatten
  • 2/3 tsk snabbkaffepulver
  • 3 msk sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
  • 1 2/3 msk kakao
  • 1 ½ krm vaniljpulver

.

Smält smöret (ev värm tills smöret är vädigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar.

Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd).
Rör ner kokos, stevia strö, vaniljpulver och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt, blir ganska stark kaffesmak då så det kan minskas).
Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.
Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos!

20160212_172959_resized

Recept från: Baka sockerfritt