Köttgryta med sting


4 port.
.
.
ca 500 gram nötkött skuret i ett par centimeter stora kuber
1 gul lök
1 burk/tetra krossade tomater
2 dl crème fraîche
2 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
1 tsk sambal oelek (mer om man vill ha riktig hetta)
2 tsk soja
Svartpeppar o salt
.
Hacka löken fint och fräs den blank i smör. Tillsätt köttet och bryn det.
När köttet är genomstekt tillsätts krossade tomater och oxfond.

Sänk värmen och låt köttet puttra under lock i 2-3 timmar.
Tillsätt crème fraîche, grädde, tomatpure, sambal oelek och soja.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt koka ihop ca 10 minuter.

.

Detta är mättande som det är med ev en sallad till, annars servera med ris eller potatis.

Orginalrecept från Cissi