- 1 fläskfilé
- 1 gul lök
- champinjoner, efter smak, jag använder mycket svamp.
- 3/4 dl citronsaft
- 50 gr soltorkade tomater
- 1 msk soja (gärna Tamari då den har mindre socker)
- 125 gr färskost i valfri smak. (har testat 4-peppar och soltorkade tomater)
- 1 dl creme fraice
- 1-1,5 dl grädde
.
Putsa filén och skär i skivor, stek på hög värme så det får färg. Salta och peppra. Lägg över i gryta/kastrull.
Finhacka lök och skär champinjonerna i mindre bitar och stek upp. Lägg över i kastrullen/grytan.
Häll på citronsaften plus 1/4 dl vatten och låt puttra en stund.
Strimla tomaterna.
Rör sedan ner creme fraice, grädde, färskost, soltorkade tomater, soja och salta och peppra. Låt puttra en stund.
.
Jag serverade en sallad till och blomkålsmos.
Originalreceptet som jag gjort om en aning är från: 56kilo.se