Krämig lax- & ruccolapasta


4 portioner

.

4 port pasta (eller potatis eller low carbalternativ)
1 röd paprika
1/2 kruka persilja
4 ugnsstekta svalnade laxfiléer eller kallrökt lax
1,5 dl crème fraiche
1 dl grädde
1,5 dl kronärtskockscrème (recept på det finns nedan om ni inte hittar i affären)
65 g ruccola
Salt och peppar

.

Koka pastan
Kärna ur och tärna paprikan.
Hacka persiljan.
Skär laxen i centimeterstora bitar.
Koka upp crème fraichen och grädden med kronärtskockscrèmen i en kastrull.
Smaka av med salt och peppar. Vänd ner paprikan, persiljan och ruccolan.

Blanda ner såsen i pastan och ät laxen bredvid eller blanda ner den med.
Vi blandade ingenting utan lade laxbitarna ovanpå pastan och slevade sedan över såsen.

Jordärtskockssmet:

3/4 burk jordärtskockshjärtan (ca 4 st)
1 msk pressad citron (alt. 1/3 msk citron + 2/3 msk finrivet citronskal)
0,5 dl olivolja
Salt & peppar

Mixa allt med en stavmixer el.dyl till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.

—-
Bilden får bli på pastatallriken då min pastalösa portion inte såg lika inbjudande ut som denna. Dock är det så mättande så ingen pasta el dylikt behövs egentligen.
image