Kyckling med Gorgonzolasås


Det här är något som är riktigt gott! Även för mig som aldrig varit något större fan av mögelost, men detta är någonting extra.

Sätt ugnen på 200°.
Låt gärna kycklingfiléerna ligga och marineras en stund i kycklingfond eller grillmarinad, men det funkar att pensla på direkt innan tillagningen också. Jag kryddar dem därefter med salt, peppar, (ibland lite grillkrydda), dragon och Alpnaerings havsörtsalt. Lägg dem i en smörad ugnsfast form och låt stå i ugnen 25-30 min.

GORGONZOLASÅS 4p

  • 200gr gorgonzola eller liknande ost.
  • 1 dl creme fraice
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl vitt vin (funkar även att istället blanda lite pressad citron med vatten)
  • 1 buljongtärning
  • salt + peppar

Låt gorgonzolan smälta ner i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om, låt puttra några minuter.

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.