Kycklinggratäng m kokos


4 port.

  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 1 kg kycklingfile
  • 1 tsk herbamare (jag anv. havsörtsalt)
  • 2 tsk dragon
  • 2 vitlöksklyftor pressade/rivna (det hoppade jag)
  • 2 msk persilja (jag hade fryst)
  • 250 ml kokosmjölk/kokosgrädde
  • Peppar & salt
  • 1-2 tsk sambal oelek om du vill ha hetta
  • 2 dl parmesan eller annan riven ost
  • Kokosolja till stekning
  • (Om du vill: 1 mindre blomkålshuvud istället för ris.)

.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär lök och tomater i klyftor, kladda på lite kokosolja och salta. Lägg i ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 10-15 minuter.
  3. Under tiden skär du kycklingfiléerna i 2-3 bitar.
  4. Blanda samman herbamare/havsörtskrydda el dyl, dragon, rivna/pressade vitlöksklyftor, persilja, kokosmjölk/grädde, vill du ha hetta tillsätt sambal oelek.
  5. Ta ut formen och lägg på kycklingen, som du pepprar och saltar lite lätt.
  6. Häll över såsen och om du vill toppa med valfri ost.
  7. Ställ tillbaka i ugnen och låt stå cirka 15 minuter, kontrollera att kycklingen är genomstekt/uppnår 72 grader, kolla gärna med en termometer. Jag hade en lite för liten form så kycklingen blev övertäckt med såsen och fick vara inne närmare 25 minuter innan den var klar.

.

(Medan kycklingen står i ugnen river du blomkålen på det grövsta på rivjärnet och steker i kokosolja några minuter om du vill ersätta riset, smaka upp med salt.)

image
Recept från: lesscarbs.se