Kycklinggratäng m ädelost & bacon


4-6 port.
.
.
1 kilo kycklingfilé/bröstfilé
1 spetspaprika
150 gram vitmögelost/blåmögelost ( jag använde en mild vitmögelost, Castello, som inte ger så mycket smak)
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3 msk mango chutney
1-2 msk tamarisoja
salt, peppar
1 paket bacon
.
.
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Salta och peppra och stek i smör så de får lite yta, lägg sedan över i form.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar.
Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
.
Kan ätas som den är eller med rotfrukter (ris eller potatis om du ej kör lchf)

wp-1452968453786.jpg wp-1452968459004.jpg

 

Recept från 56kilo.se