Majonnäs alt. kall sås på 1 min.


majjobild

Majonnäs

.

  • 2 dl. rapsolja
  • 1 ägg
  • 2 tsk. dijonsenap
  • 0,5-1 msk pressad citron.

 

Se till så alla ingredienser har samma temperatur, jag körde kylskåpskallt, annars är det dömt att misslyckas. Häll allt i en smal och hög skål och ställ ner mixerstaven och kör några sekunder på botten. Vicka sedan staven fram och tillbaka tills oljan och allt blandats till en jämn och krämig smet. Håller ca en vecka i kylskåp.

Var försiktiga med citronsaften, jag tyckte det blev för surt med en hel matsked, men smaken är som bekant delad. Sedan kan majonnäsen smaksättas efter tillfälle och smak med t.ex. peppar till en krämig pepparsås till köttbiten, eller med curry för att ätas till kycklingen osv. Så har du en tillsatsfri och mejerifri sås till allt du kan tänka dig, som tar ingen tid alls att göra. Jag älskar den!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.