Mazarinkaka m chokladöverdrag


OBS att det blir en liten kaka och inte något fullstort bakverk, använd tex en 12-centimeters springform eller liknande. Och inte så jätteLCHF:igt tyvärr då dadlar innehåller 56 gram Kh/100 gram, dock är det ju fortfarande inte rent socker och varje bit innehåller ju inte heller många gram dadlar.

.

Smet:
25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk pofiber
1- 1 ½ msk sötsrö
1 msk mjölk eller dyl
½ tsk bakpulver
2 droppar bittermandelarom

.

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och vispa ägg pösigt med elvisp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner bittermandelarom, mjölk, smör och äggvispet.
Om önskas har man även med några bitar choklad, så mörk som möjligt och gärna sötad med stevia.
Fördela smeten i en smord och mjölad (mandelmjöl) 12-cm  form.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Kakan får gärna vara en aning kladdig i mitten.
Låt svalna.

.

Chokladöverdrag:
50 gram färska dadlar
1 msk kakao
1 msk kokosolja, flytande

.
Mosa samman alla ingredienser och fördela över massan på kakan.

20160212_172951_resized

Recept från: Baka sockerfritt