Päronkaka med kardemumma


½ päron
1 ägg
½ dl mandelmjöl
3 msk grädde
1 ½ msk pofiber
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
½ tsk bakpulver
2 krm kardemumma

.

Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär ett halvt päron i bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och sjud under ca 10 minuter. Lät gärna svalna.
Vispa ägget pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet.
Rör sist ner päronbitarna med grädden.
Fördela smeten i en smord och mjölad (mandelmjöl) 12-cm springform (eller annan form med lagom storlek).
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

.
Ät gärna med vispad grädde.

20160226_153240.jpg

Recept från: Bakasockerfritt.se