Pizzabotten & Tomatsås 2


PIZZABOTTEN 4p
Sätt ugnen på 200°c

  • 4 ägg
  • 3/4 dl vatten
  • 1,5dl mandelmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven ost, gärna västerbottenost eller annan smakrik ost.

Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna för sig i en skål, även osten. Vispa sedan ner dem plus vatten i äggsmeten och låt stå i ca 5 minuter. Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen, grädda i 15 min.

Höj värmen i ugnen till 225° och lägg på tomatsåsen och den topping du vill ha på pizzan. T.ex. ost, champinjoner, parmaskinka, räkor, mozzarella, basilika. Stoppa in den i ugnen och grädda tills osten smält och pizzan fått fin färg, ca 15-20 min.

TOMATSÅS

  • 1msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 burk krossade tomater, brukar använda den som är smaksatt med örter.
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • salt + peppar.

Värm oljan i en liten kastrull och fräs sedan den finhackade löken mjuk i den. Tillsätt resten av ingredienserna och koka på svag värme i 10 min. Kom ihåg lock på kastrullen, för den har en förmåga att skvätta omkring sig rejält.


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

2 thoughts on “Pizzabotten & Tomatsås