Rabarberkaka


Det här testade jag i somras och bjöd mamma och pappa på, succén var given. Det blir en saftig, jättegod och mättande efterrätt.

BOTTEN:
Ugnen på 150°

  • 100gr smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl sukrin gold (jag använde Icas sötströ, funkar lika bra)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 stjälkar rabarber

Smält smöret och vispa ihop med de övriga ingredienserna utom rabarbern, häll ner i smörad pajform eller ugnsfasta portionsskålar eller liknande. Dra bort ”skalet” från rabarbern och skär i centimetertjocka bitar, smöra lite på kakan och lägg på rabarber och strössla över lite sukrin/sötströ/valfri sötning. Grädda i ca 30 min eller tills kakan fått fin färg.

RABARBERKRÄM TILL TOPPING:

  • 800gr rabarber
  • 2,5 dl sukrin gold/sötströ
  • 1 tsk vaniljpulver

Dra bort skalet på rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Koka på medelvärme tills den är mjuk och krämig (vatten behövs ej!). Smaka av med sötning och vaniljpulver och koka några minuter till. Bred på krämen på kakan och servera med vaniljgrädde (grädde & vaniljpulver). Mums!

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.