Semlor – sockerfria, glutenfria


 3 stycken små

.

.

  • Semelbullar:
    1 ägg
    50 gram tjock yoghurt/skyr/creme fraice
    2 msk havregryn
    1 ½ msk mandelmjöl
    1 ½ msk sötströ
    1 msk pofiber
    1 msk kokosmjöl
    ½ msk fiberhusk
    ½ tsk bakpulver
    1 krm kardemumma
    1 krm vaniljpulver

.

  • Mandelmassa:
    4 ½ msk mandelmjöl
    1 äggvita
    ½ msk sötströ
    1-2 droppar bittermandelarom
    ½ krm vaniljpulver

.

  • Fyllning:
    Vispgrädde

Bullarna
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ägg, yoghurt och havregryn i en skål och mixa. med en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och blanda med en sked. Låt degen vila under några minuter. Forma tre runda bullar av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av semlorna och gör gropar i bottendelen. Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Toppa med vispgrädde. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

wp-1452438763473.jpg

Recept från Bakasockerfritt.se