Rôvvfärg, blå cancerbollar & säterhäng 4


Gômmôl man gla ändå ;)Jag påbörjade projekt: måla om den uråldriga hallbyrån i onsdags, det har jag nog funderat på sen ifjol minst. Jag köpte den på Jysk för 16-17 år sen, så den har ett gäng flyttskavanker och så är det så mörkt i vår hall då golvet är nästan svart och jag är även dödligt less på träfärg. Hallspegeln håller också på att få sig en omgång.

.

Som jag redan yttrat för eder via sociala medier så började det som sig bör, en nyfiken kissemiss välte den nära nog nyöppnade färgburken så hälften rann ut på gräset, smart som jag är (och snål?) så tog jag i vild panik penseln och tog färg från gräsmattan och målade med. Klipskt. Det fick jag sluta med rätt omgående. Och när jag hade grundat lådfronterna skulle jag ge mig på ett andra lager på skänken och placerar således min ändalykt på desamma när jag hukade mig ner, då jag strategiskt hade placerat dem inom sitthåll från skänken. Det var nästan så jag sa tack och gonatt på sekunden. Well well, jag hade fått till 3 lager på skänken igårkväll trots allt, grundat knopparna och fötterna och även spegeln. Fick ju en klapp på axeln av mig själv då jag Uppfinnar-Jockade mig med pizzakartongen som tidigare innehöll min middag och skruvade fast knopparna på den så jag kunde hålla i dem underifrån och även snurra på dem medan jag målade, ibland glimmar det till även här.

.

Det känns som att jag gått i dvala de här första sommarveckorna men nu plötsligt har jag vaknat till liv och då ska jag helst göra klart allt jag trodde jag skulle gjort klart vid det här laget på en dag. Men fröken Grinde har inte mycket till tidsperspektiv så det är en smärre surprise att det inte går att måla klart en byrå och en spegel och göra en varningsskylt med tilläggsskylt, fixa klart Bebisboken som är (blir) på närmare hundra sidor (än så länge 98 stycken som ska renskrivas och fler blir det), det eviga projektet pappas bilder, pappas present, välja ut och bestämma pappas present efter att han bestämt vad han ville ha, med mera på en vecka samtidigt som det finns en liten väldigt söt och mammasjuk Linnéa här också. Men nu har jag lagt i högväxeln i alla fall, känns skönt.

.

.

.

.

Emil har snickrat ihop en myggdörr också äntligen med både handtag, hasp och magnetlås, så nu kan vi ha korsdrag dagarna i ända utan att Lille Sej kör dragracing mot ytterdörren vid första möjliga glipa, vi har satt hönsnät längst ner också så jag hoppas myggnätet klarar sig från klor i alla fall denna sommar. Det är näst intill ständiga 24 grader här inne på somrarna trots noll element, markisen nere och altandörren ut till kattgården öppen så ofta det går och fönster på glänt, i går kväll var det 26 grader inne kl.22! Det var som att komma in i en bastu efter jag varit ute och målat. Farbror Tilt ser lite upprörd ut på bilden.

20160721_123454_28370804971_o 20160721_203916_28378273041_o DSC01376

Vi var ner och kikade på traktorn som gör stora blå bollar nedanför oss också igår, mycket fascinerande! Jag läste förresten att de är blå i år just för att stödja forskningen om prostatacancer. Ifjol var de tydligen rosa för bröstcancerforskningen, inget jag lade märke till tyvärr, nu googlade jag helt random bara för att se om det fanns nån anledning till att de är annat än vita. Så 15 kronor per rulle blå plast går till Prostatacancerförbundet, fantastiskt!

20160721_172154

Myste uppe i Ruvallen hos mamma, pappa och hårbollarna i onsdags.

20160720_130403 20160720_130356

Kul att plaska i dammen, framförallt att kasta ner allt som står på kanten i vattnet.

DSC01357 copy

Gunga hängmatta var sjukt kul

DSC01373 copy

Ådi och Misse i kattgården.

DSC01365 copy

Hoppas det här vädret fortsätter ett tag nu. Tjyxorna (Lavskrikorna) var förstås framme och kalasade på matrester.

DSC01367 copy

DSC01350 copy


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

4 thoughts on “Rôvvfärg, blå cancerbollar & säterhäng

 • Bella

  Å vilka härliga bilder äntligen lite sommar ??
  Haha ja ibland går det gôtt när man ska till och göra något ”duktigt” – känner igen det där! ?
  Skulle också behöva måla om några möbler men det här med att man ska vänta och måla om samma sak flera gånger är mer än tålamodet herself (eller inte) Bella klarar av.. ? men det blir ju himla fint! ??

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja det är så fantastiskt när man kan vara ute utan att frysa ihjäl!
   Jo det tär nåt enormt på tålamodet för det blir ju aldrig klart! Speciellt inte nu när det såklart ska regna och ha sig igen. Men jag hoppas väl på att jag kan ta in den i veckan Ser hemskt tomt ut i hallen nu utan möbler eller spegel.

 • Sanna

  Haha, det går alltid så bra för dig! ?? Hade du hunnit få in den under tak så den klarade skyfallet igår då? För jag gissar att ni också fick en skur. ? Ja blä för träfärgat. Det är något av det fulaste jag vet. ? Därför jag (läs=johan) var snabb att måla om våran byrå. Men vilken skillnad det blir med vita möbler.

  Ja fy, det är apvarmt hemma hos oss också! ? Skönt att ni kan öppna upp ordentligt nu! Vi får nog härmas med en sån dörr tror jag. ? Tycker sååå synd om Alex. Och inte blir det bättre av att gå ut heller, för där är det oftast ännu varmare. Och så måste man dra på stackaren kläder och mössa.

  • Jennie Inläggsförfattare

   JA visst gör det Vi har ställt det gamla köksbordet på den så jag hoppas den klarat sig, haha, annars kastar jag den i skräpet haha! Ja det ska bli så spännande att se hur det kommer se ut nu i vår mörka hall när spegeln och byrån kommer in kritvita.

   Helt sjukt att det inte ska gå att få ut värmen! Men det blir stor skillnad nu när vi kan ha öppet rakt igenom faktiskt, speciellt om vi har öppet långt in på kvällen också. Mmm minns ifjol när Linnea var sådär liten, så jobbigt det var för henne när värmeböljan kom. Hon orkade ju ingenting.