Rumpsalva 12


Staaackars Farbror Tilt! Emil kom hem från jobbet och tog Linnéa medan jag och farbrorn for till Hede på fredagsmorgonen, skapligt nervös över att bli kvar där då Emils bil behövde starthjälp när han skulle på jobbet på morgonen och det var -26,5 när jag kom fram till veterinären. Men fantastiska personal som erbjöd mig en av deras motorvärmarstolpar! Han blev sjukt förödmjukad enligt honom själv då han både blev klämd på och petad i rumpen och inte nog med det så rakade de av honom ränderna på svansroten. Förmodligen så var det analsäckarna igen, den högra var mest fylld och det är där han slickat bort pälsen också, så de tömdes och veterinären gick igenom hela kroppen noga för att se så han inte hade ont eller verkade konstigt nånstans. Åter fick han höra hur fin och fräsch han är för sin ålder och vad snäll och tålmodig han är, Lille farbrorn. ♡ Så nu har han en papptallrik runt halsen istället för den hemska tratten som han blir totaldeppad och helt handikappad av. Och ska äta Metacam och bli smord med en kortisonsalva i rumpan och på svansen där han slickat så han fått sår. Så hoppas vi på att det bara var det som var felet. ♡ Jag gillar verkligen veterinärerna på det där stället, de gullar med djuren, lider med dem när de gör det jobbigt för dem, djuren känner sig trygga, kallar dem alltid vid namn när de pratar med dem osv. Den här gången var det en ny veterinär och lika bra var han.

wp-1452935833996.jpg wp-1452935823807.jpg

Det var en så otroligt fin morgon när i for till Hede.

wp-1452935819748.jpg

Och när vi kom hem igen, fina Ljusnedal

wp-1452935815918.jpg

Emil hade fått tips från en jobbarkompis som gör tacoskal av ost, så i förrgår skulle vi prova göra sådana. Man smälter högar av ost på en plåt i ugnen ca 6 minuter och sedan lägger man dem på tex en muffinsform i plåt eller silikon så de blir skålformade. Fail. Först och främst blev de för stora och sen var de fulla med halvcentimeterstora hål över heeela ostkakan, haha. Så jag åt mina ostplattor bredvid tacosen. Vi behöver nog en mer grundlig beskrivning på det där till nästa gång. Testade även att göra Ketosbollar, som jag fann recept på, eller kokosbollar för den som vill. De kallas ketosbollar eftersom de inte påverkar ketosen. Men mja, de funkar men det blev för lite smak tyckte jag, mer kakao och mer sötning nästa gång kanske för det är ett suveränt tilltugg om man blir sugen på nåt sött men vill undvika socker. Skrev ner receptet HÄR ändå.

wp-1452883820859.jpgLinnéa har börjat med att hon ska lägga sig på mage nu flera gånger på nätterna, Besvärlighetsson. Eller lägga sig, hon tycker det är dags att vara vaken gissar jag för hon kämpar sig runt från sidan som hon sover på till mage i det trånga babynestet som ligger i spjälsängen, ställer sig på knä och backar (enda hållet det går att krypa åt i hennes värld just nu) tills det tar stopp mot spjälsängsgaveln, blir förbannad och står och gungar våldsamt fram och tillbaka men kommer ingenvart, kastar sig på rygg så hon blir liggande på rygg på babynestets kant, säkert jättebekvämt, och sen sätter hon igång med jordens diskussion och vägrar somna om. Inatt somnade hon dock på mage för första gången sen hon var nykläckt i princip och sov gott så i flera timmar. Mammahyper var förstås tvungen att kliva upp och kolla så hon verkligen andades och inte låg med trynet ner i madrassen ett par gånger under natten… Emil och jag hade bytt plats under natten.

.

Vi testade ännu ett nytt recept till middagen igår, kycklinggratäng med ädelost och bacon. Mycket smaskigt må jag säga! Receptet finns HÄR! Det är så kul att prova nya maträtter. Speciellt med saker som jag vanligtvis inte brukar stoppa i min trut, som tex mögelost, huvva! Men i detta recept skulle det vara blåmögel men vi fegade och tog en mild vitmögelost istället. ? och det smakade inte alls mycket av den. Har även ett recept med kyckling och gorgonzolasås, grönmögelost, och det går faktiskt ner mycket väl det med även fast det är stark ostsmak. Var otroligt utomjordiskt skeptisk första gången om jag överhuvudtaget skulle få ner det, men det gick över förväntan.

wp-1452968453786.jpg wp-1452968459004.jpg wp-1452942925119.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

12 thoughts on “Rumpsalva

 • Cecilia

  Men stackars farbrorn, nu får det räcka med stjärtsmärta för hans del Vad bra att veterinärerna är gulliga och lugnande. Förstå själv den förödmjukelsen av att ha någon som rafsar baki ravva

  Är Lillan på väg att vilja krypa snart? Låter lite så på din beskrivning i sängen. Som att hon ställer sig på knä och grejar. Då blir det full fart snart ❤️

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja huvva, fara och gräva under stoltheten hans på det där viset. Nästa gång kunde vi testa att tömma analsäckarna själva om vi misstänker att det blir strul med dom igen. BLÄH! Men det blir ju billigare så

   Ja hon är uppe på knäna mest hela tiden nu, men det går mest baklänges i en rasande fart och så blir hon förbannad när hon inte kommer dit hon vill. xD

 • Trollkatt

  Huga lille Tiltas :-o, hoppas allt blir bra nudå! Jag har aldrig varit med om något analsäck-problem….gäller sådant även honor??

  Vad duktig du är på att fota till bloggen!!! Det blir verkligen sååååå mycket roligare att läsa då, och jag vet ju det själv också…måste verkligen rycka upp mig på en biten.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Det vet jag faktiskt inte! Jag vet ju att hundar kan få problem med dem också, men de kanske har nåt med revirmarkering att göra iofs så det kanske är nåt som bara finns hos hanarna. De ska tömmas när djuret bajsar, men ligger de inne mycket och inte rör på sig så kan det tydligen bli stopp och då får se ont i rumpan och då vill de inte bajsa därför och analsäckarna fylls mer och mer och så blir det en ond cirkel.

   Jag kan knappt skriva ett inlägg om jag inte har bilder att lägga till, haha. Men du skriver ändå så målande och intressant så din blogg funkar skitbra ändå tycker jag. Tyvärr kommer inte mina kommentarer fram till din blogg från mobilen, jag testat flera ggr ibland och med olika webbläsare men det vill oftast inte publicera, den hänger sig kvar vid ”publicerar kommentar” och sen händer inget mer, så jag måste börja att endast kommentera där via datorn, därför kan det dröja innan jag kommenterar. Fattar inte.