Skitdiamanter & tuttbackar 13


Första natten i nya sängen gick över förväntan och hon sov tyngre än på urlänge! Halvvaknade några gånger som vanligt och letade Bappi  (nappen) men somnade om snabbt igen och klockan 4 var det matdags första gången sen klockan 19 på kvällen! Wow! ❤ Hon vaknade inte ens till när jag la mig och prasslade med världens mysigaste och även världens prassligaste täcke som jag bytte till samma kväll, värmegrad 6 och fluffifluff ?. Tänk om hon kan sova såhär gott nu framöver?! I alla fall att hon kan få en period med lite längre sammanhängande sömn, vore ju dags och skönt för både henne och mig att få sova mer än 2-3 timmar i stöten. Farbror Tilt och Lille Sej turades om att ligga vid hennes fotända till och med, så det är fler som tycker om nysängen. ?
.
Dock tog hon igen det idag då hon har sovit en hel halvtimme med mig idag. Normalt är 2-3 timmar, kanske har hon blivit för van att sova på Emil nu på dagarna när han varit hemma. Mamma och pappa var hit imorse och drack kaffe och hade med sig en kaka, så efter det somnade hon då en halvtimme och jag trodde allt jag skulle få henne att somna om, för tillslut var ögonen sååå små och blanka, men inte skulle hon sova. Två timmar höll vi på kämpade mot varandra! Sen somnade hon såklart till strax innan Emil kom hem. Hoppas hon sover lika gott inatt nu bara för jag är helt slut av kämpandet idag.
.
Tji fick jag! Skrev det där här ovan ^ igår men orkade inte publicera det då. Inatt har hon såklart sovit som en duracellkanin på extacy, gnällt, gråtit, sparkat, vridit och vänt. Vi var tex vakna (allt är relativt) mellan 23:30 och 02:00 inatt. Drog till slut upp henne så hon låg på mage på min mage, då lyckades hon somna en timme i taget. Jag har fel kroppsform för att kunna sovas på längre än så verkar det som. Att få en uppförsbacke i brösthöjd när man ligger på mage så huvet hamnar i en vriden bakåtvänd gamnacke kan jag faktiskt förstå kan bli en aning stelt efter ett tag. Nu på morgonen kom en traktorskopa med skit som skulle få en diamant att tvivla på sin hårdhet. Där var problemet. Jag gick och la mig strax efter kl 7 igår, jag tror vi kör på det idag med. ?
.

Mamma hade sparat överkastet som hon virkade till mig och bror när vi var små (eller var det till brodern bara?), så Linnéa fick ta över det nu. Självklart är det en katt på, i dubbel bemärkelse. ?

wp-1451920183526.jpg wp-1451889747547.jpg

wp-1451920012998.jpg wp-1451921423530.jpg

Piggelinarna imorse med håret på ända och ansiktet nere vid knäna.

wp-1451978502068.jpg wp-1451978992847.jpg

Visste ni detta om babyskydden?!

 • Handtaget ska vara uppåt och inte fällt bakåt mot framsätet som vi alltid trott det ska vara! På så vis blir handtaget till en slags störtbåge som skyddar barnet och tar i sätet vid en krock istället för att hela stolen och barnet pressas emot. Titta vad som gäller för just din stol! Det kan variera!
 • Bakåtvänt är 5 gånger säkrare än framåtvänt.
 • Bältet ska gå rakt in vid axlarna på stolen, inte ovanför och inte nedanför på ryggen.
 • Bältet ska sitta tight mot kroppen annars kan barnet utsättas för en sk intern krock då det först krockar vid kollisionen och sedan nån hundradel senare med själva bältet. Använd aldrig tjocka overaller o.dyl. därför! Babyskyddet ska monteras mot bakomvarande säte eller minst 20 cm från dessa för att själva babyskyddet i sig inte ska drabbas av intern krock.
 • Hela 67% av barnen sitter på felmonterade bälteskuddar! Procenten för babyskydd är lite bättre men det är ändå lätt att placera skyddet felaktigt om man inte har en bas, det är det största skälet till att barn skadas svårt vid en olycka. Så var noga att kolla instruktionsboken!

wp-1451903333025.pngBild från BeSafe


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

13 thoughts on “Skitdiamanter & tuttbackar

 • Bella

  Vad skönt med sån långsovning, även om det bara var en natt! ? Vad smidigt med en spjälsäng som går att ta bort ena sidan! Det hade varit perfekt för oss! Det är ju aningen otympligt när man ska försöka lufta ur en 10 kilos bebis från sängen flera gånger per natt.. Ryggskott inom snar framtid tror jag!
  De börjar bli så stor, jag förstår inte! Det kommer ju på riktigt bara säga swosh så är det maj och de fyller 1 år! ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Egentligen så kan man inte ta bort ena sidan, men vi struntade helt enkelt i att sätta fast den och så drog Emil i en skruv i ramen och in i sängbotten på yttersidan vid huvud- och fotändan så den skulle sitta ihop. Annars hade jag nog aldrig stått ut så kolla om ni kan göra en sån lösning ni med.

   Ja det är ju helt sjukt så fort det gått! Skrämmande! ?

 • Cecilia

  Den nya sängen kommer garanterat bli bra på sikt Det kanske tar nån dag innan hon vant sig men sen så, sweet sweet sömn!

  En undring ang babyskydden, gäller det alla modeller? Tänker för jag har läst nånstans att säkerhetsdetaljerna skiljer sig mellan märken. Den du har bild på är en Besafe och de vet jag funkar som du beskrivit ovan.
  Jag tänker på monteringen och så, inte kläder och var bältet ska sitta, det har jag koll på sedan innan.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja, jag är så glad att vi fick tag på en alldeles gratis, annars hade det nog dröjt ett bra tag innan vi köpt nån.

   Det vet jag faktiskt inte? Jag trodde att det gällde för alla eller de flesta iom att handtaget fungerar som ökad säkerhet på det sättet. Alla babyskydd (vad jag sett) är ju väldigt öppna och oskyddade framtill, så det blir ju en väldig skada på barnet om det skulle kastas in i sätet.

   • Cecilia

    Jag vet att förut på vissa modeller så skulle handtaget fällas bakåt. Men det kan ju vara annat nu med nyare modeller. Så var det på vår acta graco som vi hade tidigare. Nu vet jag inte hur det sk vara, har inte läst anvisningen till det vi köpt ännu. Tänkte göra det r jag blivit ledig ( kommer jag hinna allt då tro, inget är påbörjat hör hemma xD).

    Jamen den sängen ser ju jättefin ut. Vad toppen att få en så fräsch säng!

    • Jennie Inläggsförfattare

     Ah okej! Det kanske är så på våran till och med ? bäst jag kollar upp det där noggrannare. Konstigt ändå att det är olika tycker jag.

     • Cecilia

      Ja kolla. Som sagt, det är mkt möjligt att det är annat nu, men förut var det olika.
      Ja fast så är det väl med allt, olika märken har olika funktioner och säkerhet. Vad man än ska ha, alltifrån bilstol till telefoner till skidbindningar.