Snörvel & ångest & shoppingtur 18


Då har vi avverkat Linnéas andra snôrtrasttillstånd sen hon kom ut ur min mage, första gången var direkt efter BB så vi har ju klarat oss väldigt bra i drygt 8 månader må jag säga. Nu var det säkerligen kyrkis ”fel” då det var en mini där som snoret bara forsade ur lilltrynet på och med dessa små som ska äta på allt dom får tag på så sväljs lätt en och annan bacillur. Men det blev inte värre än snor långt upp i näsan som rosslade, knappt nåt kom ut, och så har hon varit väldigt trött förstås. Så förra veckan var vi hemma så inte vi också skulle smitta nån och det blev en till vilodag denna vecka eftersom min bil dessutom var död igen… Hennes skapare har också haft en liten släng av sjukan och jag har varit/är väldigt trött och blir inte riktigt kvitt snoret och det fastnar små äckliga torra hårda snorar i väggarna på näsan som gör ont och vägrar snytas ut, det var segdraget. Skönt ändå att Linnéa är såpass stor nu så hon kan andas genom munnen, det kunde hon ju inte sist. ?
.
I måndags for mamma och jag till stan, redan 7 på morgonen var vi iväg, för jag trodde i min enfald att vi skulle komma hem rätt tidigt då. Trots att vi avverkade allt i en rasande fart så var vi inte hemma förrän efter 19 så jag hann inte ens säga godnatt till Linnéa. ? Men det var kul och mysigt att komma iväg en sväng med mamma och dessutom fick jag träffa Cissi och sötaste lilla nytillskottet Selma, 17 dagar ny. ❤ Kul att få lämna över gröten och presenten till Cissi istället för att skicka det med post. Vi blev bjudna på en otroligt god broccolipaj som satte sig väldigt behagligt i magen. Tack! ❤ Så vi gjorde den vanliga rundan och småshoppade nödvändiheter och ickenödvändigheter och två nya butiker var BR Leksaker och Lekia, det var nog där vi spenderade mest tid. Och avslutade med mathandling på Willys och Dollar i Svensta såklart.
.
Linnéa fick en massa saker förstås. ❤ Fast det uppe till höger är visst till mig, sånt där kan jag aldrig motstå. Fann äntligen en nattlampa också så jag slipper använda min sminkspegel till det. En badanka som gick sönder innan den hann användas men den gick som tur var att laga, halkskydd till badkaret för små runda rövvirövvar, hårrosetter, självlysande bokstäver som inte lyser, och halkstrumpor och halkstrumpbyxor.  För Emil, som aldrig varit själv med Linnéa så länge hade det gått bara bra. Usch vad jag ångestade mig flera dagar i förväg över att vara ifrån henne hela dagen. Men när vi väl var där så var det ju så full fart så jag hann knappt tänka på det. ? Linnéas farmor var hos oss nästan hela dagen dessutom så helt själva var de ju inte och så fick även Linnéa och hon chansen att umgås en massa.

wp-1456240028318.jpg wp-1456414846082.jpg

Sötaste lilla mini-Selma och gröten hon fick, en tjock ”tavla” som man kan ha ståendes. Helt otroligt att Linnéa varit så liten, det var omöjligt att tänka sig. Väntade en till present men den hann tyvärr inte komma innan vi for. Cissi fick en badbomb och en bubbelbit från Lush som jag hoppas hon kan njuta av snart.

wp-1456221328567.jpg
Idag fick hon testa att äta själv, det slutade i ett bad och allt som var i närheten hamnade i tvättmaskinen. Men hon är den sötaste lilla glaskiten jag vet så jag måste visa bilderna jag tog, allihop.

20160225_105933.jpg 20160225_105934.jpg

20160225_105502.jpg20160225_105346.jpg 20160225_105500.jpg

20160225_105931.jpg 20160225_105917.jpg

I tisdags så kom hon på hur man klappar händerna! Hon klappade händerna med mormor på julafton men det var bara en engångsföreteelse. Hon började alldeles själv när hon satt på golvet och nu är det ett väldigt klappade och ett riktigt goflin samtidigt. ? även ”high five” lossnade i samma veva och det är svinkul tycker hon. Och nu reser hon sig upp mot allt och vill så gärna gå, men hon törs inte riktigt släppa taget. Så det är puckelryggs-VM här hemma nu när vi får springa runt med henne dubbelvikta så hon får spatsera runt med såcka lår.
.
BVC-dags förra torsdagen och hon ha ökat 2 cm på längden till 72cm och gått upp från 8530 till 8940 gram, även förståndet har växt 1cm. Fick råd om att öka på matportionerna nu när hon börjat krypa då hon inte gått upp lika mycket som sist, dock ligger hon ju fint i sin kurva så det är ingen fara på taket att såcka lår ska magra av. ? Så jag gav henne en hel matburk till lunch samma dag och en hel burk till middag, kvällen bestod av spyrapar. Huvva, stackarn blev ju sprängfylld, så vi får öka på lite successivt tror jag.
.
Testade att föreviga hennes fotavtryck med vattenfärg från en färglåda som jag hade hos mormor och morfar när jag var liten, gick sådär med de där sprattelfossingarna, men det får duga tills vi kan använda gips-setet hon fick av mamma och pappa i julklapp. Det gäller nämligen att klåfingrar och klåfötter kan vara stilla i 2-3 minuter för att den ska kunna användas, när händer det?! ?

wp-1455616276597.jpg
Tog en tur med pulkan häromveckan när det var så fint väder, men hon förstår inte riktigt nöjet med att sitta där och glo ännu så efter ett tag börjar det morras där bak.

20160216_131603.jpg 20160216_131558.jpg

Emils kusin var så himla snäll och gav bort en av sina elgitarrer till Linnéa! Hon älskar att sitta och slå på och pilla på strängarna på Emils akustiska gitarrer, så nu blir de förhoppningsvis förskonade, ett tag.

20160216_173823.jpg 20160216_173920.jpg

20160216_173318.jpg 20160216_173213.jpg

Underliga sovstilar nuförtiden, allt som oftast ligger rumpan i vädret och trynet nere i madrassen. / Bada med pappa.

wp-1456221338331.jpg wp-1455616284820.jpg

Det kom även en Glossybox, blev glad för allt! Tills jag testade ögonbrynsgelen, ljusbrun… andra gången jag får en ljusbrun ögonbrynsgel, det ser ju helt efterblivet ut på mig som har mörkbruna strån, hello albino. Tandkräm tycker jag är bra att ha-grej så det gillar jag och den smakar riktigt fräscht! Och lika med deon, som jag avskyr att köpa för det är tråkigt, som luktade milt och gott. Ögonfransprimer, gör väl vad den ska gissar jag? Fransarna blir ganska stela. Sedan var det små förpackningar med hudlotion, handcreme och nån ansiktsmask av nåt slag. Har testat hudlotionen och den var fantastisk och dryg, räckte gott och väl för hela kroppen! Och på tal om skönhetsboxar…jag fick tillbaka pengarna från blufföretaget Elegantbox! Weeee! Det lönar sig att polisanmäla och ligga i ibland minsan! Nu handlade det bara om 199:-. men det är pengar det också som jag gärna behåller om jag inte får det jag betalar för. WIN!

wp-1456240040946.jpg wp-1456240036211.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

18 thoughts on “Snörvel & ångest & shoppingtur

 • Cecilia

  Åh men gissa om att jag längtar efter att kunna testa grejerna från Lush! ❤️ Är så himla glad för dem. Å vi fick massa beröm för tavlan idag när min kusin m sambo och bebis kom förbi. De tyckte den var sååå fin

  Men på fullaste allvar, hon är då den allra sötaste sölkorven man kan hitta ❤️ Älskade lilla Linnea.

  Halvt på allvar, gör hand/fotavtryck när hon sover natten (antar att hon sover tyngre då). Det är nästan omöjligt annars.

  Yay för att du fick tillbaka pengarna!

  Kramar ❤️

  • Jennie Inläggsförfattare

   Men så himla kul! Vad glad jag blir ❤ det fanns så mycket fint där jag beställde den så det var svårt att välja, men jag verkar ha valt rätt. ?

   Haha jaaa ? Hon är så bedårande och så glad i det där lilktrynet! ❤

   Ah smart! Ska se om jag vågar testa det, helst måste det ju vara lite lyse också så man ser vad man håller på med. ?

   Kraaam ❤

   • Cecilia

    Ja du valde absolut rätt! Har varit flera som berömt den nu

    Ja hon är alltid glad ser det ut som. Men det är säkerligen för stt hon är så älskad och trygg❤️ Hon känner det och all kärlek strömmar tillbaka i form av glädje

    Haha ja just lyse å. Du får kanske ta det i sommar när det är ljust hela dygnet

 • Bella

  Å spännande att vara borta en hel dag! Jag vet inte hur det skulle gå. För mig alltså ?

  Haha alltså kladdet när de ska äta själv.. Men hon ser lagomt stolt ut tjejen! ? Morsk ju!

  Jag undrar om Z även är en gigantbebis? Han är över 77 cm lång och väger säkert 12-12,5 kilo nu mer! Det känns som att de flesta ligger runt Linnéas vikt. Jag kanske gödslar honom för mycket?! ?

  • Jennie Inläggsförfattare

   Oj jäklar, hahaha, vilken bjässe! Är ni långa båda två? Jag är 170 och Emil är väl typ 180. Men killar blir väl större och tyngre också, så länge han följer kurvan skapligt är det nog ingen fara med övergödning, haha! Goknul!

   Nä hade jag inte haft så fullt upp så hade det nog varit svinjobbigt att vara ifrån henne så länge, det värsta var att komma hem utan att ens hinna säga gonatt.

 • Sanna

  Ååååh vilka mysiga foton på Linnéa! Hon är ju sååå söt! Det är j så kul när dom geggar ner sig sådär! xD Billy har en skitsmidig plaststol från Ikea, så vi brukade sätta in hela den och honom i duschen när vi ballat klart! xD

  Shit vilken snygg tavla du köpt till Selma! Skitfin!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Haha jaa hon är det! Ja vi skulle haft en sån vi med, en tygklädd stol är inte det mest praktiska, haha. Funderar på att köpa en sån haklappströja som täcker armar och allt.

   Ja visst är den fin!

   • Sanna

    Nä tygklädda fattar jag ens knappt varför dom finns. Man lär ju behöva tvätta dom mellan varje måltid. Plast är suveränt! Bara att skölja av eller dra av med disktrasan! Johan skulle tydligen få barnstol från en arbetskompis. Men jag har sagt att om det är tyg så lägger jag hellre en trehundring på en ny ikeastol.

    Åh dom är skitsmarta! Jag har faktiskt tänkt beställa en sån. Billy har haft sin sen han var 4 månader och kan fortfarande ha den. Samma där, vi slänger in den i duschen med barnstolen. ???Skitsmidigt!