Snôrvôtt 9


I vanlig ordning så ligger jag i soffan på morgonkvisten. Det är en grej som blivit standard att jag flyttar ut hit i 4-tiden, det är nåt med klockan 12 och 03:30-04:00 på nätterna, jag vaknar då VARJE natt och sista gången är det knappt nån mening att ens prova somna om då jag bara ligger och snurrar i slowmotion och försöker hitta en skön sovställning som inte finns pga revben och ryggmassaker. Det som är extra tragiskt denna morgon är att bredbandet låg nere så jag kunde inte kolla serier på Netflix. Ack o ve och världarnas krig. Har börjat kolla på Elementary nu, huvudpersonen heter Sherlock Holmes och det är förstås en kriminalserie, herr Holmes är en helt hyper person så den verkar faktiskt både rolig och spännande. Har förvisso bara sett två avsnitt än.

Vi är 4 stycken som hasar oss upp den här tiden och det har blivit lite av en ”same procedure as last year” fast varje morgon – Jag väcker katterna genom att släpstånka mig mycket smidigt ur sängen, slår igång kaffebryggaren, går på dass, Tilt och Stina kommer gäspandes och morgongymnastiserandes och ska ut och kolla läget på ägorna så jag låser upp kattluckan åt dem, Lille Sej ska ut i kattgården förstås för annars blir det orättvist, ser mig rakt i ögonen och pipskriker hysteriskt åt mig och springer mot fönstret med lurvrumpan svajandes och dammvippssvansen i vädret så jag ska släppa ut den. Följer jag inte efter direkt så kommer hon och upprepar proceduren tills den sega människovarelse jag är gör som hon vill. Hämtar täcke och kudde, iPad och iPhone och bäddar soffan och precis då är kaffet klart så jag kan krypa ner. Tilt har en radar för när människor intar liggläge så han är redan inne igen och kräver att man kliar honom på magen non stop annars blir han butter, mysfarbrorn. Så där hinner vi ligga 3-20 min beroende på spänningsfaktor och väder innan det dyker upp ett pipande flurtrollansikte i fönstret som ska in och lägga sig i det andra vardagsrumsfönstret som vetter mot fågelbordet. Stina går sin egen väg och är inte så beroende av att människor tittar på den, förutom husse då, så hon kommer oftast hem framemot kvällen den här årstiden.

Senaste dagarna har jag varit extra täppt i nosen och trött, funderar på om jag lyckats dra på mig en förkylning såhär lägligt mitt i flytt och DeeeT-ankomst, vore ju fenomenalt fantastiskt. Jag har klarat mig nästan hela den här sänkt immunförsvar-perioden utan en endaste förkylningstillstymmelse! Täppt på morgon och kväll har jag varit hela tiden men det är tydligen mer regel än undantag med bollmagar. Men jag har klarat mig förvånansvärt bra utan förkylning hela tiden. Men den kommer väl nu på slutet såklart så jag ska skrikhosta och snorslemma mig igenom förlossningen, jävla Mr. Murphy.

Men fick i alla fall till en fika med två sköna bönor vid namn Mallelur och Lisa i fredags, på nuvarande stamstället ”Hemma hos Edith” såklart. Lisa har jag inte träffat sen gymnasiet då vi gick både grundskola och samma linje på gymnasiet ihop, förutom en påspringning på Konsum för typ ett år sen, så det var skitskoj och trevligt att träffas igen.  :)

Sen blev det inte många knop gjorda resten av den helgen, förutom att packa lite mer i BB-väskan och tvätta upp bäbiskläderna och så var vi in och köpte tvättmaskinen av de utflyttande människorna med bidrag  från mamma, så nu har vi äntligen en egen sån också, installerad och klar, så vi slipper ränna och snika på mamma och pappas stup i kvarten. Men igår så började jag rensa och packa lite smått inför flytten, dock var jag tvungen att lägga mig och vila i 3 timmar mitt på dan pga att DeeeT tyckte det var väldigt upprörande att flyttpacka och stiffade till ryggen och gav mig osköna sammandragningar stup i kvarten. Men vardagsrummet är klart så långt det går just nu, med stor ”hjälp” av Lille Sej, utan inflyttningsdatum och jag har gått igenom lite saker och kastat såna där jävla omöjliga ”kaaaaanske kan vara bra att ha nån gång”-saker som hängt med i 34 flyttar. Ett samlarbeteende jag fått i arv efter farmor och farfar tror jag.  Våran husse jobbar över flera timmar mest varje dag nu så det är ju tur i oturen att jag är hemma nu och kan ta lite åt gången när allt händer samtidigt.

Igår skrev vi under hyreskontraktet så jag ska skicka in det idag, så jag hoppas de är snabba på att besikta nu och att vi kan få flytta in jäääättesnaaart, för lägenheten är tom och utstädad, de drog med sista lasset igår morse. Och så väntar jag på post med beslutet från Försäkringskassan idag, hoppas jag… Klockan 3 i fredags natt(!) fick jag ett sms från försäkringskassan om att beslutet om min sjukskrivning var taget och att de skickar det med post!? Varför inte lägga ut det också på ”mina sidor” på hemsidan istället där man kan se allt annat så folk slipper vänta på urtidsposten och dra ut på allt  lite extra länge!?

Mer livselixir behövs idag *famla till kaffebryggaren*… Och lite frukost kanske.

 


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

9 thoughts on “Snôrvôtt

 • Cecilia

  Fy fasen för att inte kunna sova som folk på natten Jag hade också besvär med det på slutet när jag väntade Petter (med Julia minns jag inte, det var ju så länge sen så dinosaurierna nästan befolkade Tellus). Sov i gästrummet mest varenda natt på slutet. Av nån anledning så var den sängen skönare. Hur som så är det ju bra att du är sjukskriven nu för då är det ju inte hela världen om du inte kan sova på natten, du kan ju tippa omkull på dan istället

  Hoppas hoppas besiktningen går fort nu då!

  Kramar

  • Jennie Inläggsförfattare

   Jag testar soffan emellanåt för den har varit bättre för ryggen tidigare då den är hårdare, men inatt fick jag bara mer ont av den x| läste ett tips om att en del har höjt huvudändan på sängen lite, så jag tror jag ska testa att knöla in en kudde eller nåt under bäddmadrassen, för ryggen mår fortfarande bättre när jag är halvliggandes. Hjälper ju lite med kuddarna jag har under magen och mellan knäna, men inte helt.
   Ja igår låg jag mest hela dagen, men jag känner mig ju så jävla lat samtidigt. XP

 • Sanna

  Det är väll Johan som drog med sig mina basilusker hem till er! Sa till han att han nog var smittbärare. ;D Men han verkar, kors i taket, ha klarat sig från dunderförkylningen jag åkte på.
  Hoppas ni klarar er, för den va inte å leka med. T___T

  • Jennie Inläggsförfattare

   Känns lite bättre idag, igår var jag jättesnorig, svidiga ögon och helt färdig så jag låg mest hela dagen, så jsg hoppas det var nåt tillfälligt bara som håller på gå över nu.