Snôrvôttar & ofrivillig offroad-taxi 15


Säg hur det ordet kom till egentligen, snôrvôtt. Direkt översatt blir det snorvante. ? Linnéa är en sån för tillfället, för andra gången i sitt liv, hon har klarat sig väldigt bra från bacilusker må jag säga. Så det är väldigt jobbigt för henne just nu, alldeles täppt i näbben på nätterna så hon inte kan andas genom näsan, glömmer ibland bort att det går att andas genom munnen och lägger då helt enkelt av med att andas under flera sekunder. Otäckt! ? Det är väldigt tragiskt att det inte går att använda nappen också så det kan bli helt hysteriskt i allt kämpande med att suga några drag på den, kippa efter andan och bli vansinnig och kasta sig i stel bananform bakåt och gråtskrika. Hon har totalvägrar nässugen tills nu ikväll och blivit Hulken så fort den kommit inärheten och även nässprayen som hon tyckt varit kul att använda förut är numer ett helvete i flaskform. Huvva, inte lätt. ? Igår natt så var hon tvungen att ligga på ett halvsittande stycke jag för att kunna andas och somna; att höja huvudändan funkar inte för hon hasar bara ner direkt och vägrar dessutom att ligga på rygg, men det blev inte mycket sömn för nån av oss ändå. Igår köpte jag avsvällande nässpray och jag tror faktiskt att den hjälper lite, hon har ingen större matlust heller nu, det är såklart jobbigt att äta när man inte kan andas genom näsan. Hoppas verkligen det här går över snabbt, det kom ju så lägligt tills Emil började jobba också. ?

.

Och annars så har jag jobbat även denna helg och bland annat så roade jag mig med att ofrivilligt köra lite offroad med taxin. Men det är det ingen som vet förutom jag och kunden, tills nu. ? Det var den jäveln som lurade en intet ont anande taxichaufför att det gick en väg dit han skulle för att hämta sina saker, det som kan kallas väg gick rätt snabbt över till att köra i kanten på en åker men jag litade ju på att han förhoppningsvis visste vad han pratade om och fram kom vi ju. Värre var det att ta sig därifrån, i svagt uppåtlut, slirigt gräs och under detta en väldigt svamplik mark av flera dagars regnande. Det gick inte att komma nånstans. Det bara spann och bilen sjönk ner så fort jag försökte smyga mig iväg. Efter att nästan ge upp och gå hem så tog vi en helt annan väg än den vi kom från, en plattare (hur platt nu en åker kan bli..) väg åt motsatt håll och där gick det tack och lov bättre efter putthjälp från kunden på slutet för att komma upp ur gräset och mot vägen och en bil som var grön av gräs ända upp till vindrutan och även innanför dörrarna. Kändes mycket bra att hämta de andra kunderna direkt efter detta, som dessutom fått vänta lite väl länge på grund av fadäsen och som dessutom blev lite bittra och hotade att kliva av taxin 1,5 mil innan slutdestinationen då mätaren då redan nått priset de blivit ”lovade”, men då jag berättade avståndet de hade kvar så blev det tyst. Varning! Grinde är på banan igen.

.

Hotfullt och trafikstockning på Flatruet

20160730_195432_28655659545_o 20160730_195402_28548701102_o

I söndags så fyllde även älskade lilla pappa hela 70 år! Vilket man inte kan tro ett dugg på. Så jag hann även dit en sväng för att äta lite tårta på eftermiddagen. Vi firade ju honom för ett bra tag sen då han fick sin present, högtryckstvätten, så den här gången fick han bara en blomkvast.

.

Har länge velat skaffa en sandlåda till Linnéa, men det har inte blivit av, men så fann jag den här uppblåsbara grejen med en mindre sektion för vatten och en större för sand på REA för bara 79:-! Så i fredags kväll så tog vi ut den och fyllde den så en skeptisk Linnéa fick prova på, men det är ju väldigt bekymmersamt att bli smutsig om händerna så vi får väl se hur poppis den här blir. Praktisk att bara kunna tömma och vika ihop i höst, Beror på hur länge den klarar sig från kattklor också. Å andra sidan så regnar det varje dag känns det som så den håller nog för alltid….

20160729_171803_28552311951_o 20160729_171737_28552304431_o

Linnéa tycker det är så kul att gå med Lille Sej i selen och ingen blir ju lyckligare än Lille Sej av att få komma ut i det stora utomhuset. Hon är så duktig att hålla i kopplet och kuta efter, men rätt vad det är så blir det förstås nåt som är lite intressantare så hon helt enkelt släpper och går åt ett annat håll, haha! Som tur är så är inte det lilla fluret så rymningsbenägen när hon väl får komma ut, hon går nöjt omkring och smaskar gräs och jagar flugor.

20160729_174254_28631890625_o 20160725_173734

Mysfarbrorn blir förstås också helnöjd när han får sällskap ute

20160725_174220_28435909722_o 20160729_174159_28631873915_o

Såhär blev byrån och spegeln när jag äntligen fick handen ur det mörka stället back there och målade om dem. Svårt att få till bra bilder men, den är som synes vit. Det var ju inte det lättaste det här inte, som jag i min enfald trodde. De är inte snyggast i världen men ingen behöver syna dem med förstoringsglas heller. Huvudsaken är ju att hallen blev ljusare. Trooor dock att jag skulle vilja ha mässingknoppar istället, som gångjärnen. Spegeln behöver dock en omgång till, när jag ids. Nästa sommar förmodligen, eftersom att nu när jag hängt upp den innan den är klar kommer jag bli blind och glömma bort att den inte är klar. Lika med varningsskylten som står utanför här, och har så gjort ett bra tag nu, som fortfarande inte kommit upp vid vägen…

DSC01379 DSC01381


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

15 thoughts on “Snôrvôttar & ofrivillig offroad-taxi

 • Cecilia

  Men så ljust o fint det blev i hallen ? Verkligen ett lyft!

  Men sötunge! Hon är så hejig när hon promenerar med Lille Sej ?

  Vilket härligt djup det är i den bilden med renarna. Verkligen snygg!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja det känns mycket fräschare nu
   Haha ja hon är stolt som en tupp ?
   Tack! Lätt att fota i det landskapet ?

 • Trollkatt

  Hallen blev jättebra! Kul att göra om ?. Jag har börjat ha halsband på mina katter istället, de verkar gilla det mer och till skillnad från mina selar så kommer de inte ur ett halsband. Men det är väl olika på katt och sele förstås.
  Fina bilder som vanligt och det är jättekul att hon inte vill bli smutsig im händerna ?, jag är likadan! Kan vara krångligt ibland…när man ska baka eller så.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Tack! ?
   Jag tycker det känns så otäckt med halsband, det är säkert skillnad om alla djur i familjen har det, men här kan Tilt och Stina komma springandes som två pilar när de ser att Lille Sej är ute och ska leka med henne. Och då sätter ju lille sej iväg som ett skott vissa gånger efter dem och ibland hänger jag inte riktigt med och det blir tvärstopp. Känns som jag skulle slita av henne huvet om hon bara hade ett halsband och det hände ?? har förvisso aldrig testat halsband på katt. ?

   Hehe ja, det var tur att det fanns vatten nära tillhands iaf så hon kunde tvätta sig. ?

 • Sanna

  Aah, så det är Linnéa som är roten till förkylningen! Jag har känt att det varit på g ett par dagar, och igår bröt det ut. ? Måste ha fått den när vi busade i Ruvallen. ? Hoppas bara Alex slipper!

  Det blev ju super med byrån och spegeln! Vita möbler är såå snyggt! ??

  • Jennie Inläggsförfattare

   Näää men fy så dumt att du blev smittad. Det var på söndag kväll vi märkte att hon var täppt, ingenting innan och jag fattar inte vartifrån hon kan ha fått det heller. Å andra sidan så äter hon ju och klåfingrar på det mesta så det kan ju komma från precis vart som helst. Märks inte nåt annat än täppt i näsan iaf som tur är, hoppas verkligen Alex klarar sig.

   ja visst blev det! Nu vill jag måla om allt annat också, haha!