Teknikshopping & kinesiska himlar 13


wpid-wp-1447859081934.jpgJa men det blev en ny dator, beställde den i helgen och fick den i onsdags! Och vet ni… Emil hjälper till att betala den! Whassss lixom!? Har jag det bra eller har jag det bra!? Så nu premiärbloggar jag på den vilket är ganska ovant faktiskt efter alla år med min iMac och Windows har blivit rätt olikt sig sen sist jag höll på så nu är det verkligen nybörjar-VM på allt, jag hittar inte ett skit, det är fel knappar osv. En  HP Envy 17 tums, med 16Gb RAM, 1000Gb Hd blev det, så jag hoppas jag att jag ska klara mig ett tag. Men jag kommer nog aldrig att kunna göra mig av med min älskade iMac, min oproblematiske trotjänare i 6 år, så mamma ska få låna den nu så den stannar inom familjen. Först byter jag från iPhone till Samsung vilket jag aldrig trodde fanns på världskartan och nu detta! Herreminje. Man får konstiga hormoner av att vara mammaledig.
.
Emil köpte stjärnhimellampa från Kina också som han fann på Tradera,som vi tänkte vore perfekt som nattlampa. Men jag vet inte jag hur dom tänkte, eller för den delen, hur lågt i tak de har där borta i Asien? Nog för att de är kortväxta, men hey! Att ställa den på nattduksbordet var ju bara att glömma, det blev bara ett enda suddigt virrvarr i taket och på väggarna. Att ställa den på byrån som ändå är ca 150cm hög gjorde det inte mycket bättre heller. Så det blev till att knyta ett snöre i den och skruva en krok i taket och hänga den där, en halvmeter från taket, DÅ blev det någorlunda skarpt samtidigt som ”stjärnhimmeln” täckte större delen av taket som ju är meningen. Jag vet inte hur de tänkte riktigt när de tillverkade den, kanske man ska bo i tält? Eller under en sten? Aja, det blev mysigt iaf. Om man vill kan man även få himmeln att blinka snabbt i olika färger, lätt psykedeliskt, om man föredrar att ligga och försöka somna mitt i ett uppåttjackrus.

wpid-wp-1448037129840.jpg wpid-wp-1448037137065.jpg
I söndags fyllde Sanna år så vi åkte dit mitt på dagen, medan vi hondjur i familjen är någorlunda vakna och smaskade en riktigt god sockerschockstårta och kaffe. Tack för det! Hon är nog den som är allra svårast att hitta på nåt till, det blir alltid nåt tråkigt panikköp för hjärnan vägrar ha framförhållning. Och i denna by är det inte speciellt lätt att hitta nåt i panik, inte till någon som är lika  sportointresserad som mig iaf, så vi gjorde byn på lördagen och hittade ett doftljus och en hudlotion som hon fick, vilka luktade supergott som tur var, tyckte jag, hoppas det var delat. Det hade varit så roligt om det hade funnits nån affär som sålde lite smink och hudvård, det behöver ju inte vara något lyxmärke. Jag hade även även önskat att det fanns nagelförlängning/manikyr och ögonfransförlängning här i byn. Tror faktiskt inte att jag är den enda som skulle uppskatta det. Dianas Spel & Gott i Vemdalen har tex tagit in en massa smink från Isadora och har parfymer och hudvård också tror jag och gör fransar och naglar. Men att åka 8 mil enkel resa för sånt känns inte speciellt lockande, särskilt inte när det är sånt som måste underhållas typ en gång i månaden.
.
Och så blev det vinter till slut, det tog ett tag innan det första rejäla snölasset kom nerdimpandes i år, icke mig emot alls, men samtidigt tycker jag det är väldigt mysigt med snö. Och så bor vi ju på den finaste platsen också så. Det är nog första gången i mitt vuxna frusna liv som jag kan känna att det är mysigt med snö. Jag skulle tro att det ligger nåt i att jag inte behöver kräla ut i halvmetersdrivor och gräva fram bilen ur permafrost mitt i nätterna denna vinter. Jag slipper gräva fram taxibilar flera gånger per dag. Jag slipper hoppa mellan varm bil, kall snö om vart annat och frysa ihjäl ena stunden och svettas ett stycke Atlanten i vinterskorna den andra och varje ledig stund mellan körningarna sitta ihopkurad i fikarummet med en filt runt mig, skorna på elementet och fötterna pressade mot detsamma. Det kan vara så. Linnéa var väldigt fascinerad när hon fick se att det snöade i alla fall Ska bli så kul sen när hon kan vara ute och leka i snön, när vi kan åka pulka och så.

wpid-wp-1447860265456.jpg

wpid-wp-1447860313922.jpg wpid-wp-1447860279499.jpg

wpid-wp-1447860300080.jpg wpid-wp-1447860207299.jpg

wpid-wp-1447860259439.jpg wpid-wp-1447860240984.jpg wpid-wp-1447860233745.jpg

Och så den här dockan då i outfiten i merinoull som gammelfarmor stickat och tovat åt henne, med kattknappar på! Längst till höger: som man ser ut under nyvakenstretchen. xD

wpid-wp-1447860358486.jpg wpid-wp-1447860351766.jpg wpid-wp-1447859091564.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

13 thoughts on “Teknikshopping & kinesiska himlar

 • Cecilia

  Men du som är så duktig på smink och är estetiskt lagd borde utbilda dig till nagelteknolog och fransförlängare och öppna eget eftersom du inte har konkurrens borde det ju gå fantastiskt! Så kan du sälja lite olika märken med smink, parfym och hudvård

  Men älskade lilla barn ❤️ Söt så jag storknar.

  Längtar tills vi ses igen ❤️ Kram

  • Jennie Inläggsförfattare

   Aaaw ❤ Ja men tänk så roligt det hade varit! Men jag har för mycket självkritik i mig så det skulle aldrig funka tyvärr, jag skulle bara slita ont är jag rädd

   Vi längtar efter dig ❤

 • Trollkatt

  Åh jag är superkär i min iphone men avskyr att betala extra för märke och inte bara prestanda.

  Hmm….er lampa ser mycket mindre ut än min tror jag, ser ut så när den hålls i handen. Smart att hänga upp den iaf! Har ni någon clue angående det där att ändra månad på dem?? Min befinner sig numera i badrummet och tänds när jag vill ha skumbad, doftljus, cider och stjärnhimmel ;-D. Jag har inget I love you på min utan bara måne och stjärnor.

  Ja det är väldigt vackert där, även jag tycker det som kan ha lite svårt för fjäll, mestadels vintertid. Får lite ångest och instängdhets-känsla av dem. Fått för mig att man kan vara en fjäll eller hav-människa ;). Men sommartid är det magnifikt om man får befinna sig högt uppe på dessa berg <3.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja iPhone är fortfarande bäst tycker jag, sen så liggerde nya Samsungarna rätt lika iPhone i pris numera tycker jag. iPhone och MAC är dessutom så mycket stabilare och håller bättre eftersom alla delar görs av Apple ensamt och inte 50 olika tillverkare.

   Ja den var mycket mindre än jag trodde den skulle vara, trodde heller inte det var en massa hjärtan på den men det gör ju inget. Inte en aning hur det är tänkt med månaderna?! Jag trodde att det skulle vara olika stjärnhimmel beroende på vilken månad man befann sig i när vi höll på kika på de där lamporna, men så avancerat var det ju inte, haha. Nä förstår inte alls det där.

   Jo men det ligger nog nåt i det, en del bor ju i fjällen på vintern och flyttar till kusten på sommaren, så där är ännu en variant.

 • Sanna

  Fantastiska bilder från Ljusnedal! ?

  Haha, fick du Windows 8 eller var det 10 direktinstallerat? För när jag köpte min och fick 8an med höll jag på att kasta datorn genom fönstret. Fattade INGENTING. Och då är jag van Windows-användare. ? Hittade inte ens vart man stängde av datorn först. Jävla skönt att alla fick uppdatera till 10 gratis! För den var betydligt bättre.

  Haha, ja, både ljus och lotion doftar jättegott! Tack igen! ?
  Skulle också vilja ha framförallt nagel och fransförlängning tillgängligt här i närheten. Smink köper jag faktiskt hellre online, så det gör inte mig nått att det inte finns.

  • Jennie Inläggsförfattare

   Åh tack! ?

   Jag fick Windows 8 och fattade inte ett skit, haha. ? Uppgraderade till 10 igår men har inte hunnit sitta så mycket med det, men det ser bra ut det lilla jag sett. Gillar dock inte den där app-sidan som kommer upp när man trycker på före detta startknappen. Sist jag höll på med Windows var det XP, så det var lite skillnad. ?

   Jo jag skulle nog också köpa sminket fortsatt online även om det fanns r i byn. Men det vore bra om man behövde panikshoppa nåt nån gång eller så. Eller presenter.