Uppfinnar-Jocke i tumstocks-style 12


Oohlalalaaa… segaste natten sen jag blev skapare av mini homo sapiens tror jag att jag haft nu. Hon har ju varit lite osmord på nätterna de senaste två veckorna och vaknar 486,67 gånger och låter helt förtvivlad, som att hon är ensam i hela världen. Oftast räcker det att stoppa i nappen, som katapultas ut efter en kvart igen. Nappgrimma bör uppfinnas snarast pax för patentet! Men inatt (ons) var det extremt, somnade som vanligt så gott vid 19-19:30 och började sprattla, gny och riva ut både napp och ögon i vanlig ordning ett par timmar senare och så har det fortsatt resten av nätterna. Men den här natten vaknade hon rejält vid halv 1 och börjar oupphörligen diskutera som en regelrätt politiker och blir sedan mycket upprörd då hennes förslag röstades ner. Emil kommer in vid ett och försöker söva henne två ggr, fail, och drar igen. Jag liggammar medan hon ligger kvar i nestet, för att inte härja runt med henne, med kroppen formad i vinklar som bara en tumstock borde klara av över kanten på babynestet, hon får hicka… jag kör ner nästa tutte i nestet med ännu mer komplicerad vridning av kroppen då jag ska försöka sikta in den övre tutten i hennes mun och har således babynestets kant mellan boobsen och ska samtidigt undvika att platta till henne under min gigantiska kroppshydda. Hickan går över av tutte. Men hon ska ICKE sova har hon bestämt. 03:20 tittar jag på klockan en sista gång och har då fått henne att somna på min mage. Klockan 6 är det morgon. Klockan 6! Inte ovanligt alls, vi brukar göra morgon vid 5-6, men nu har vi varit vakna halva natten. Undrar vad det är?
.
Lyckades söva henne på min mage i strax över en timme på morgonen, problemet är att hon måste guppa för att kunna sova vilket gör att jag behöver öva in en automatisk guppfunktion i mina armar så även jag ska kunna passa på att sova samtidigt, alternativt uppfinna en guppande, vaggande säng i fullstorlek så vi guppar omkring hejdlöst både folk och fä. På dagarna är oftast det enda sättet för mig att få henne att sova att bära runt henne i selen, även där har vi ett problem angående min egna sömn. En Autopilot för folk hade varit exemplariskt, jag har många uppfinningar att förverkliga nu. Jag önskade att jag var Uppfinnar-Jocke när jag läste Kalle Anka som liten för han kunde uppfinna grejer han! Jag önskar fortfarande att jag var han. Jag önskar att man kunde snäppa loss tuttarna på nätterna och langa över till bäbissons som en nappflaska, färskt och perfekt uppvärmt. Sen bara koppla på dem igen och starta produktionen på nytt. Idéerna bara sprutar ju ur sömnlösheten.
.
Receptet på den fantastiska kryddiga fisk- och skaldjursgrytan a’la Ronnie ligger förresten uppe under receptfliken nu, klicka HÄR för att komma direkt.
.
Världens finaste ögon. Stina visade åter att hon är mer uggla än katt, där skulle hon sitta på den typ 4cm breda spaljén hos mamma och pappa och stirra tomt i intet.

wpid-wp-1447484278463.jpg wpid-wp-1447484282792.jpg wpid-wp-1447484245984.jpg

…skrev hon för 3 dagar sen. På torsdag morgon hivade jag i henne en sked messmör och ett par timmar senare kom ett lass, med hjälp av termometern, som skulle kunna häröra från en fullskalig bondgård. Där var problemet alltså. Har ni förresten sett att messmör innehåller 47 gram socker per 100 gram produkt!? Hälften socker liksom. Huvva.
.
I går kväll höll både modern och fadern i huset på att panika loss då hon kaskadkräktes. Jag fattar inte hur så mycket kan få plats i den lilla magen, det känns liksom som att det är en 10-litershink som töms över folk och fä och inredning. Hon var dessutom helt lealös och matt och orkade inte äta, bara kräktes. Jag ringde faktiskt 1177 och fick prata med en underbar människa där, hon jobbar på helt rätt ställe kan jag säga. Vi skulle hålla koll på henne så hon sov på Emil i datorstolen till 22-tiden och ingen av oss visste om vi skulle våga somna. Tänk att en så liten människa kan framkalla såna känslor?! ❤ Efter att ha ätit senaste målet hon fick behålla klockan 14 på dan så stannade det äntligen kvar i magen där vid 22. Och trots att hon var så trött, så hungrig och och matt så flinade hon tillslut upp sig mot oss flera gånger. Hon är så underbar den här lilla glaskiten, alltid glad. ? Ögonen tvångsstängdes vid 12 inatt mot min vilja och sen vaknade hon vid 3 och 6 och ville äta så idag är vi extra trötta allihop.
.
Vi gick till Tefån i veckan, en alldeles lagom promenad. Det är så himla mysigt där, speciellt på sommaren, så trolskt, men nu hann jag inte ta så mycket bilder som visar det eftersom jag måste röra på mig hela tiden. ?
wpid-wp-1447484087896.jpg wpid-wp-1447484099147.jpg wpid-wp-1447484114040.jpg wpid-wp-1447484149090.jpg

Lille Sej och Linnéa leker. Lille Sej är lite upprörd och skäller på mig med sitt underbett för hon vill inte att det ska komma ut på internet.

wpid-wp-1447484217730.jpg wpid-wp-1447484240590.jpg wpid-wp-1447484232490.jpg

Övar med pappa. Kan hålla flaskan själv nu.

wpid-wp-1447484312509.jpg wpid-wp-1447484300733.jpg wpid-wp-1447484257291.jpg

Faster Inger och Conny kom förbi en kväll med ett par bilder från dopet, kul! Vi skulle få flera sen också bara de framkallat. Dock ser jag fullkomligt drogad ut och Linnéa ser ut som en stortull.

Pappa, Christer, Conny, Peter, Christer & Ingrid. |||  Pappa, Sanna, Johan, mamma, Gunborg, Linnéa, jag & Emil.

wpid-wp-1446980412154.jpg wpid-wp-1446980415896.jpg


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte.

12 thoughts on “Uppfinnar-Jocke i tumstocks-style

 • Bella

  Hahaha nappgrimma! ?? exakt en sån skulle jag också behöva åt Zebben! Den rivs alltid ut en millisekund innan han somnar..

  Å ni verkar också vara inne i en sömnlös period nu.. Det är samma här. Man blir ju knäckt när man fått sova relativt bra och sen när man hunnit bli så där lagom van vid det så ändras rutinerna..
  Life of a parent – antar jag.. ??

  • Jennie Inläggsförfattare

   Hahaha, ja de är ett evigt bekymmer de där napparna Förstår inte att det ska vara så svårt att behålla den i munnen när det blir sån total bedrövelse när den far ut.

   Man ska aldrig glädjas för mycket åt de bra stunderna. ;D Knepigt att de måste hålla på sådär, att gå från bra till dålig sömn bara sådär. Men det är väl bara att försöka tänka att det går över, de gör det ju inte för att jävlas. Tror jag.

 • Cecilia

  DET är det jobbigaste med bebis. Sömnen. För helt ärligt, när hormonerna som gör en till Stålmammab som klarar allt med bara tre minuters sömn i bagaget väl slutar pumpa runt i systemet finns bara en skabbfan med hängbrön kvar. Gruvar mig :| Har ju haft så jääääkla tur med de båda andra barnen och har inte haft många såna jobbiga nätter, kan nog räkna dem på 10 fingrar, men vem vet vad som lurar inne i magen nu haha

  Nu ska jag kolla receptet. Igen
  Krama om finaste bebisen och hälsa gubben, kraaaaam

  • Jennie Inläggsförfattare

   Jo men jag tycker att vi haft det helt överkomligt med Linnéa med, ska ju egentligen inte klaga för det är ju inte många nätter det varit krångel. Och jag trodde faktiskt det skulle vara mycket jobbigare än det är med en liten bäbis. Har sån tur! ❤❤❤ Men ja, nog kommer sksbbigheten så sakteliga krypandes allt ? tur man får gå hemma och skabba runt och slipper tvingas ut bland folk de värsta dagarna i alla fall. ?

   Klappa finmagen från oss ❤ kram ❤

   • Cecilia

    Ja hon verkar verkligen vara hur go och glad som helst lillgodingen ❤️ Sen är ju de där nätterna, hur få de än är, ändå lite ”roligare” att blogga om och beklaga sig i än de när man sover som en drottning. Dessutom så är det skönt att få beklaga sig. Faktiskt.
    Haha du är då inte skabbig! Som jag sar jag var dit, du har verkligen blivit så slank och fin igen.
    Själv såg jag min reflektion i ett butiksfönster idag och ja… Det är inte bara magen som lagt ut utan även låren ?

    • Jennie Inläggsförfattare

     Jo det lättar ju på trycket lite så det känns bättre om man får skriva av sig. ?

     Hahaha du tycker nog att du är större än du är i verkligheten, brukar ju vara så. Jag tycker du är jättefin och har världens finaste mage. ? Men det spelar ju ingen roll vad andra säger så länge sjäövkritiksögonen bestämmer ? klart man blir ju glad när folk säger smickrande saker, men det funkar ju bara tills man ser sig själv i en spegel igen. ?

 • Trollkatt

  Toppen med receptet!

  Huga vad jobbigt med sömnlösheten, bra att det går i vågor ändå. Jobbigt för Linnéa med när det blir så. Jag blir lika impad varje gång det är nya saker hon kan, och att det går så fort. Hålla flaskan själv som nästan är lika stor som henne haha ;). Fina ögon också ja.

  Hahaha jag älskar när Sunna underbetts-pratar <3!

  • Jennie Inläggsförfattare

   Ja, hoppas du gillar det!

   Hahaha ja det går sjukt fort, tänk att det gått ett halvår sedan hon kom snart! Skrämmande! Känns som det är bara en månad sen som hon låg och mest var ett toffeldjur liksom och nu kan hon massa saker.

   Ja de där djuren